Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1405 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: Studia prawnicze - warto ? (48 postów)
autor: ~mags
~lita
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-06-20 00:30

Odp.: Studia prawnicze - warto ?

Dobre jest połączenie prawa z psychologią, albo socjologią. Zresztą jak będziesz na dniach otwartych to na pewno Ci powiedzą co warto wziąć jako drugi kierunek:)

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~mags, 2009-06-17 15:27
    Studia prawnicze - warto ?

Zastanawiam się nad studiami prawniczymi. Według mnie wciąż będzie popyt na prawników, notariuszy, radców prawnych itd. Jakie jest wasze zdanie ? W sumie niewiele czasu zostało, żeby podjąć decyzję. A dla zainteresowanych tą tematyką znalazłem info,że 21 czerwca godz. 12-15 ma odbyć się Dzień Prawa na WSHiP im. Łazarskiego. Ktoś się też wybiera?

zgłoś do moderacji
        • ~lita, 2009-06-20 00:30

Dobre jest połączenie prawa z psychologią, albo socjologią. Zresztą jak będziesz na dniach otwartych to na pewno Ci powiedzą co warto wziąć jako drugi kierunek:)

zgłoś do moderacji
        • ~Karol, 2009-06-20 11:29

O proszę! o dniu otwartym wiedziałem, ale nie wiedziałem o tych pokazach...warto zajrzeć, zwłaszcza, że i tak planowałem iść :D

zgłoś do moderacji
    • ~Karol, 2009-06-17 23:23

Mi az trudno sobie wyobrazic jakies inne studia niz prawo :) to chyba jest tak zwane przeznaczenie; jeszcze tylko nie jestem pewien co do uczelni, ale co do Łazarskiego to na pewno jest w czolowce do mojego wyboru i na pewno sie przejde na dzien otwarty

zgłoś do moderacji
    • ~george, 2009-06-18 23:30

ja idę na ten Dzień Prawa, głównie żeby zobaczyć szkołę, a przy okazji może się czegos ciekawego dowiem

zgłoś do moderacji
    • ~fasira, 2009-06-18 19:11

Naprawdę Łazarski organizuje coś takiego, no to nie ma innej opcji ja na 100000% będę. Już wcześniej zastanawiałam się nad studiowaniem tam prawa oczywiście jeżeli się dostanę, ale przyjmuję, że tak :)

Na pewno się przejdę i dowiem się czegoś więcej o mojej przyszłej szkole :P

zgłoś do moderacji
      • ~turbo, 2009-06-18 23:01

http://www.lazarski.pl/zasady_rekrutacji_pol.php

Możesz sobie przeliczyć co się da, dzisiaj chyba w necie już był opublikowany klucz do matury. Oczywiście póki co wszystkie wyniki będą pi razy drzwi, ale zawsze można.

zgłoś do moderacji