Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1405 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: WSHiP - Łazarski (40 postów)
autor: ~ticky
~info
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-06-30 14:21

Odp.: WSHiP - Łazarski

Fora dużo dają. Ogólnie jeżeli chodzi o stronę Łazarskiego to moim zdaniem jest bardzo dobrze przygotowane i dobre jest to, że często ja uaktualniają w końcu to wizytówka szkoły :)

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~ticky, 2009-06-27 22:04
    WSHiP - Łazarski

elo :)

mam pytanko, bo chcę się wybrać do Łazarskiego na ekonomię. jestem całkiem niezły z matmy i w ogóle, ale ok dosyć o mnie, moje pytanie brzmi czy ktoś może mi coś więcej nakreślić o tej szkole - atmosfera, warunki, kadra?? może ktoś z was tam studiuje albo studiował??

z tego co ja wiem o tej szkole jak i o samym kierunku, to że między innymi można go studiować w języku angielskim i że można za jednym razem ogarnąć 2 dyplomy, ale byłby wdzięczny za jakieś komentarze od was co do reszty

thx

zgłoś do moderacji
      • ~info, 2009-06-30 14:21

Fora dużo dają. Ogólnie jeżeli chodzi o stronę Łazarskiego to moim zdaniem jest bardzo dobrze przygotowane i dobre jest to, że często ja uaktualniają w końcu to wizytówka szkoły :)

zgłoś do moderacji
      • ~gość, 2009-07-05 23:47

Chyba forum Łazarskiego jest najlepszym miejscem na takie pytania, tam masz pełno studentów i wiadomości z pierwszej ręki.

zgłoś do moderacji
        • ~a, 2011-09-02 13:11

mozecie powiedziec mi jak to jest w tym wybieraniem przedmiotów? bede studiowala finanse i rachunkowośc i nie wiem co mam wybrac.

zgłoś do moderacji
          • ~jackcket, 2011-09-29 09:27

Z tego, co wiem, wybór przedmiotów specjalności jest na drugim roku, więc masz cały pierwszy rok na to, by zastanowić się, co Cię najbardziej interesuje.

zgłoś do moderacji
    • ~lemoniada, 2009-07-01 21:43

Chodzi Ci o Bachelor of Arts in Bussines Economy? Ja też zastanawiam się nad tymi studiami. Przed chwilą oglądałam program studiów na ich stronie. Mają na I semestrze matematykę, ale z tego, co piszesz, to dla Ciebie żaden problem.To dobrze świadczy o uczelni jak zamieszcza program studiów na swojej stronie. Gdy oglądam strony www innych uczelni zawsze mnie to denerwuję, że nie podają liczby i rodzaju zajęć.

zgłoś do moderacji
      • ~wega, 2009-07-14 14:32

Wiem o co ci chodzi jakby liczba godzin miała Ci powiedzieć wszystko ...lol

Ja też zastanawiam się na Ekonomią w Łazarskim a raczej zastawiałem się, bo już złożyłem papiery wczoraj :) więc teraz tylko wyczekuję. A jak się tfu tfu dostanę to zamierzam się załapać na jakiegoś Erasmusa.

zgłoś do moderacji
    • ~frydka, 2009-07-01 23:31

Ja też się wybieram studiować Ekonomię na Łazarskim, ale w języku polskim. Pozdrawiam

zgłoś do moderacji
      • ~muszellis, 2011-07-13 21:00

Ja też idę na ekonomię, od razu wybrałam tę uczelnię, bo mają dużo lepsze warunki jeśli chodzi nawet o pomoc w znalezieniu dobrych praktyk , nie mówiąc już o tak prozaicznych rzeczach jak wyposażenie sal. a wiesz już jaką specjalność wybrać?

zgłoś do moderacji
        • ~Hats41, 2011-07-15 22:22

No właśnie do tej pory nie jestem pewien. Myślałem o prawie albo marketing interaktywny. Wiem że to szeroki zakres ale chyba wybiorę marketing interaktywny bo jest to dość nowy kierunek.

zgłoś do moderacji
          • ~lolla, 2011-07-22 15:51

Hats, powiedz coś więcej o tym marketingu internetowym. co to jest za kierunek? Myślę właśnie nad jakimiś studiami z dziedziny marketingu, ale wciąż nie jestem pewna, co to ma być..

zgłoś do moderacji
      • ~pmagic, 2011-07-23 22:33

I jak ubiegłoroczni maturzyści? Jesteście teraz studentami na Łazarskim? Poproszę o jakieś opinie z pierwszej ręki:)

zgłoś do moderacji
    • ~Fornostem, 2010-08-27 14:31

Skonczyłem wydział prawa na WSHIP (Łazarski) w czerwcu 2003 roku i mogę z czystym sumieniem odradzić studia na tej uczelni. Poziom fatalny, zainteresowaniem studentem katastrofalne, obowiązuje system totalnej olewki. Jesli jest się nieudacznikiem, olewusem, lanserem to jak najbardziej skonczy się studia niczym spacer po plaży. Po ukonczeniu tej koszmarnej uczelni zapisałem sie do biura prakty i karier, w tym czasie uczyłem sie w studium prawa rosyjskiego podległym tej uczelni. Wygladało to tak, ze zostawiłem im swoje CV a oni mailem wysyłali mi oferty. Przez 2 lata odpowiedziałem na ok 100 ofert i nigdy nie zaproszono mnie na rozmowę, podkreslam słowo nigdy. Dodam ze obsługa biura była równie fatalna jak sama uczelnia. Jakies młokosy, mało kulturalne i panienki z tipsami o głupkowatym uśmieszku. Nie wypowiadam sie o innych kierunkach ale jesli ktos mysli o prawie to niech unika tego nieporozumienia jakim jest Łazarski z daleko. Stracony czas, staracone pieniądze a na rynku prawniczym dyplom z prywatnej uczelni ma niewielkie znaczenie a zwłaszcza dyplom od Łazarskiego co kilka razy mi powiedziano w twarz.

zgłoś do moderacji
      • ~zzz, 2011-07-20 22:18

Aż mi się wierzyć nie chce. Znajoma jeszcze w trakcie studiów pracowała w kancelarii (bezpłatnie, bo bezpłatnie, ale co się nauczysz, to twoje) i po skończeniu studiów dostała umowę i ciut ambitniejsze zadania. Może właśnie ty byłeś tym olewusem?

zgłoś do moderacji
    • ~Grabek, 2010-05-27 19:24

Szkoła jest naprawdę bardzo fajna ;) atmosfera jak to szkoła każda grupa jest zwarta i gotowa ;) kadra na bardzo wysokim poziomie ;)

zgłoś do moderacji
    • ~stella, 2010-02-17 11:26

WSHiP to bardzo dobra uczelnia prywatna. Mój syn skonczył tam w ubiegłym roku ekonomię i nie miał problemu ze znalezieniem pracy, podobnie jego koledzy z grupy. Po roku pracy (trzeba przyznać, że pracował bardzo cięzko) został kierownikiem działu rozrachunków . Tak więc polecam tę szkołę.

zgłoś do moderacji
    • ~dominika, 2009-07-24 10:49

Fora dają jakiś pogląd, ale myślę, że warto przejechać się do nich osobiście i pozwiedzać. Mają fajny kampus.

zgłoś do moderacji
    • ~klim3k, 2009-07-23 14:36

Sam obroniłem licencjata w tym roku, co prawda na kierunku stosunki międzynarodowe, ale na pierwszym roku bardzo dużo przedmiotów pokrywa się z przedmiotami na kierunku ekonomii. Teraz dalej zamierzam kontynuować naukę na Łazarskim ale już na kierunku w języku angielskim. Gorąco polecam szkołę, gdyż atmosfera w niej jest nieprzeciętna, bardzo dobry kontakt z wykładowcami i oczywiście wiele inicjatyw studenckich takich jak imprezy i wyjazdy integracyjne. Pozdrawiam

zgłoś do moderacji