Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1405 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: Prawo na prywatnej uczelni (47 postów)
autor: ~Zygfryd
~barakuda
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-07-03 21:22

Odp.: Prawo na prywatnej uczelni

Ba! W zeszłym roku to jak studiowałeś/aś jakiś kierunek obcojęzyczny na Łazarskim i miałeś/aś średnią od 4,4, to mogłeś otrzymać nawet stypendium w wysokości 700 zł.

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~Zygfryd, 2008-06-17 22:08
    Prawo na prywatnej uczelni

Heja! Chciałbym studiować prawo i zastanawiam się nad Łazarskim. Czy ktoś może mi pomóc? Czy ktoś może studiuje tam i ma wiadomości z pierwszej ręki jak to wygląda?

Nie mam właściwie wyboru, i tak muszę w czasie studiów pracować, więc myślę o zaocznych. Prawo to dość konkretny kierunek, pytanie czy z tym dyplomem potem znajdę pracę. Jak sądzicie?

zgłoś do moderacji
          • ~barakuda, 2009-07-03 21:22

Ba! W zeszłym roku to jak studiowałeś/aś jakiś kierunek obcojęzyczny na Łazarskim i miałeś/aś średnią od 4,4, to mogłeś otrzymać nawet stypendium w wysokości 700 zł.

zgłoś do moderacji
            • ~rolek, 2009-07-03 23:03

Ej to całkiem sporo jak na stypendium. Czy można to łączyć z innymi stypendiami, typu socjalne itp?

zgłoś do moderacji
              • ~Jarex, 2009-07-05 16:08

Mi tam na stypendium nie zalezy, ale wybieram sie do Łazarskiego, bo ma dobre opinie i wsrod studentow no i oficjalne- o czym swiadcza chocby rankingi, szkola ma juz swoja renome, wiec magisterka zrobiona u nich na prawde sie liczy potem...

zgłoś do moderacji
                • ~tapos, 2009-07-05 21:02

No jasne, że to jest podstaw przy wybieraniu szkoły i kierunków. W sumie ja też idę do Łazarskiego, ale chodzi o fakt, że jak trochę pracy włożysz w naukę to możesz kasę zgarnąć i to całkiem niezłą za to. Dla mnie to jest bardzo zdrowe podejście do studenta.

zgłoś do moderacji
              • ~magda, 2009-07-25 09:04

Z reguły nie robią problemów przy łączeniu, ale całą prawdę to tylko Pani z Dziekanatu zna;)

zgłoś do moderacji
            • ~werona, 2009-07-06 13:54

Nieźle wystarczy się trochę postarać i dodatkowa kasa wpadnie. No Łazarski dba o swoich studentów nie ma co :)

zgłoś do moderacji
              • ~trevis, 2009-07-11 21:01

To jest niewątpliwy plus tej uczelni, że nie zawsze kasa jest dla nich najważniejsza tylko student.. Ja nie miałem nigdy kłopotów, żeby się z nimi dogadać w kwestiach administracyjnych.

zgłoś do moderacji
            • ~ewka, 2009-07-29 23:59

A to 4,4 jest wykonalne? Jakie są przedmioty na pierwszym roku, z którymi jest największy problem?

zgłoś do moderacji
              • ~przem, 2009-07-31 22:50

Mój znajomy studiował na Łazarskim i otrzymywał stypendium naukowe, więc raczej 4.4 jest wykonalne. On co prawda zawsze trochę był kujonem, ale może jak się człowiek postara, to dopnie swego.

zgłoś do moderacji
                • ~kamyk, 2009-08-02 21:15

Ale chyba jak komuś nawet nie uda się załapać na stypendium naukowe, to mają tam jakieś inne stypendia? Chyba w ogóle mają rozwinięty system stypendialny, bo tam mają chyba stypendium socjalne, sportowe i rektorskie.

zgłoś do moderacji
                  • ~vertiserum, 2009-08-03 15:04

Nie chyba ale na pewno!!! Nie licząc tej promocji, którą teraz zaproponowali dla potencjalnych/przyszłych studentów to z tego co mi wiadomo mają bardzo korzystne (czyt. wysokie :P) stypendia naukowe itp. Łazarski na swoich studentów nie szczędzi kasy i to jest fakt!

zgłoś do moderacji
      • ~katiemiel, 2009-07-14 21:19

No trzeba przyznać, że ta uczelnia właśnie wypadła najlepiej w rankingu gazety prawnej,a to już coś znaczy. Moja siostra nie dostała się nigdzie na bezpłatne, więc szukamy po prywatnych czegoś na poziomie. Tam na pewno składa papiery. Gdzie jeszcze w razie czego możecie polecić prawo w Wawie?

zgłoś do moderacji
    • ~loleman, 2008-08-04 11:43

Ja nie wiem jak tam jest ale skończyłam na Jańskim w Krakowie Socjologie i niestety nie polecam, grono wykładowców wporządku ale plan studiów jest bez sensu, po zakończeniu nie można nigdzie pracy znaleźć. A pomimo wyboru specjalizacji i tak wszyscy po za trzema czy też czterema przedmiotami mają to samo. Nie mówiąc już o paniach z dziekanatu czy to w Krakowie czy tego głównego w Warszawie. Jedno wielkie bagno.

zgłoś do moderacji
      • ~moonlight, 2009-07-06 00:02

No bo uczelnie też trzeba sobie wybrać porządną. inna kwestia, że socjologów jest więcej niż prawników, a pracy dla nich mniej.

zgłoś do moderacji
        • ~Karol, 2009-07-09 10:11

Tak apropos pracy po prawie na Łazarskim- to oni mają biuro praktyk i karier podobnie jak UW i maję normalnie podpisane umowy z wieloma firmami, żeby móc zapewnić start swoim absolwentom (i studentom) więc jest good :) Prywatne uczelnie zwykle nie mają takiej podinstytyucji a tu proszę ;)

zgłoś do moderacji
        • ~kunik, 2009-08-05 12:47
          Odp.: Prawo na prywatnej uczelni... a może ekonomia?

Z tego, co się orientuję, to WSHiP Łazarski jest porządną uczelnią. A może zamiast socjologii lepsza byłaby ekonomia? Na ekonomistów chyba zawsze jest popyt.

zgłoś do moderacji