|
~Andromeda
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2009-05-28 09:31
Temat: (61 postów)
Hostel KrakówOstatnie kilka dni spędziłam w Krakowie. Któryś już raz byłam w tym "magicznym mieście", ale chyba pierwszy raz jestem naprawdę zadowolona z hostelu w którym się zatrzymałam. Gdyby ktoś się wybierał to polecam na nocleg hostel Aston, warunki naprawdę są w porządku, a do tego jeszcze bardzo blisko Rynku (dosłownie 5 minut). |

Ostatnie kilka dni spędziłam w Krakowie. Któryś już raz byłam w tym "magicznym mieście", ale chyba pierwszy raz jestem naprawdę zadowolona z hostelu w którym się zatrzymałam. Gdyby ktoś się wybierał to polecam na nocleg hostel Aston, warunki naprawdę są w porządku, a do tego jeszcze bardzo blisko Rynku (dosłownie 5 minut).
Miesiąc temu znalazłam super hostel Old Town Hostel i zatrzymaliśmy się tam z paczką znajomych na pare dni! Na Majówke znowu jadę do Krakowa i do Old Town Hostelu! Polecam bo mili ludzie, możliwość poznania międzynarodowego towarzystwa plus śniadanie i wifi w cenie!!
Widziałam Old Town Hostel polecany w kilku miejscach, więc go wypróbowałam, kiedy ostatnio była w Krakowie. To rzeczywiście bardzo przyjazne miejsce, blisko do wszystkiego. Następnym razem będę wiedziała, gdzie się zatrzymać :)
Sypiałam w Old Town Hostel, ale niestety dostałam informację, jakoby miał zostać zamknięty więc na ostatni zjazd poszukałam czegoś nowego i trafiłam do Hostelu Free. Co prawda z drugiej strony centrum, ale za to blisko na Kazimierz :) Ciepło, czysto i wesoło, polecam wszystkim studentom i nie-studentom. "Przejechałam" się już na kilku miejscach niewartych polecenia a w Hostelu Free nie ma na co narzekać. Warto wejść na stronę i pooglądać jak to wszystko wygląda :)
hejka, ja wpadłam w ostatniej chwili do NOWEGO i w centrum Kazimierza hostelu a zabawnej nazwie Atrakcyjny Kazimierz. śmieszne ceny jak na tę część miasta. obsługa baaardzo fajna, śniadanko gites i... 5-10 minut WSZĘDZIE! normalnie bomba! polecam swoim znajomym
ja za to polecam hostel momotown na kazimierzu. wszędzie blisko, przyjemne ceny jak i pokoje, a do tego przemiła obsługa :) zawsze tam wracam kiedy jeżdże do krakowa!
Znalazłam super sposób na oszczędności dot. noclegów jak chce się gdzieś pojechać nie tylko w Polsce, ale za granicą. Po co płacić jak jest www.couchsurfing.org.
Znalazłam ludzi tam, gdy jechałam do Berlina i Poczdamu, ale to działa na całym świecie i nie oznacza, że też musisz kogoś gościć u siebie w ramach rewanżu. Można poznać ludzi, zobaczyć jak mieszkają, pogadać w obcych językach, nie trzeba wydawać na restauracje i zawsze gospodarze lepiej doradzą co zobaczyć w okolicy niż przewodnik!!! A nocleg jest za darmo... Ale profil to trzeba założyć lepiej po angielsku...ale strona jest po polsku też...
Jak już nie da się za darmo w Polsce, to można płacić mniej niż w hostelach, gdzie tanie to są tylko pokoje wieloosobowe. Niektóre państwowe instytucje mają pokoje gościnne, które często nie są reklamowane na ich stronach. Tam też jest tanio. Trzeba dzwonić i pytać, np. poczta polska, biblioteki, muzea, Centra Edukacji Nauczycieli lub Domy Nauczyciela, Ośrodki Doradztwa Rolniczego i co tam jeszcze przyjdzie do głowy, bo trzeba mieć pomysł jakie mamy w Polsce instytucje. Ponadto w wakacje są akademiki, ewentualnie internaty i bursy. Co do akademików to niektóre z nich wynajmuje nie-studentom cały rok, gdyż mają pulę pokojów gościnnych czy część hotelową. Trzeba dzwonić po odszukaniu w sieci i pytać...
Moi znajomi zawsze przyjeżdżając do Krakowa rezerwują sobie noclegi w apartamentach z serwisu infonoc.pl. Są bardzo zadowoleni zarówno z jakości apartamentów i z ceny tych apartamentów :)
ja polecam hostel Atrakcyjny Kazimierz - za niewielkie pieniądze można dostać fajny pokój. I śniadanie jest za darmo!
dolaczam sie :) idealne polozenie i dobre warunki noclegowe..swietne miejsce dla turystow :) gdyby ktos byl zainteresowany, podaje linka, gdzie mozna sie dowiedziec czegos wiecej: http://www.spanie.com/.
Ja mogę polecić hostel Atrakcyjny Kazimierz. Ceny są naprawdę przystępne a mieszka się tam bardzo miło :)
nie byłem w Hostel Kraków, ale mogę powiedzieć że hostel faust jest najtańszy i sto metrów od Rynku, bardzo mi się spodobało że swoim gościom dają rabaty do swoich klubów na Rynku, no i facetki na recepcji to spoko dziewczyny-:) pozdrawiam serdecznie
Widzę, że i na tym forum króluje Old Town Hostel ;)
Ja tam polecam hostel Atrakcyjny kazimierz. Własnie siedze w ich kolorowym common roomie, koleżanka suszy mi włosy :) jesteśmy po super imprezie zorganizowanej dla gości przez obsługę :) Widac, że się starają i chcą pomóc gościom spędzić miło czas w Krak. Poza tym czysto, przytulne pokoje, jeszcze tanio (bo nowy hostel) i w centrum kazimierza.
Polecam :D A dziś wieczorem kolejna impreza! :)
Bywałam już w wielu hostelach krakowskich, ale żaden nie spełniał takich standardów, jak Old Town Hostel. No i ta lokalizacja - tuż przy Rynku. Warte polecenia :)
Hej! ja własnie wyjechałem z atrakcyjnego kazimierza, hostel na Estery. http://www.hostelatrakcyjnykazimierz.pl/
Co prawda ceny na stronie są różne, ale jak się rezerwuje przez hostelworld to są diablenie tanie. Hostel bardzo w porządku, czysto, przyjemnie. I naprawdę super atmosfera. codziennie biba w common roomie, organizują vodka tasting, wyjścia do klubów, nad jezioro...
Fajne 5 dni tam spędziłem :)
Pozdro for all!
Ja spędziłam lekko "przedłużony" weekend w Old Town Hostel. Zależało mi na lokalizacji w ścisłym centrum. Hostel polecił mi kolega z pracy. Jestem zadowolona i przy najbliższej okazji tam wrócę. :)
Polecam Hostel Faust na Szewskiej! Samo centrum, tanio, wygodnie, pozytywni ludzie, czego chcieć więcej? Może tylko tego, żeby było jeszcze taniej - i jest! - goście hostelowi w fauście dostają karnety zniżkowe do trzech lokali, z którymi współpracuje hostel (Faust, Bafomet i Jazz Faust Cafe)=> w jakim innym hostelu to znajdziecie?
nie no spoko, hostel Faust generalnie bez rewelacji, jak każdy hostel, ale atutem ich jest to że są na rynku głównym w centrum krakowa, mają mały ogródek, dlatego jak przyjechaliśmy większą ekipą bo zrobiło się ciasno, bo ogródek jest góra na 30 osób
nie zgadzam się z moim poprzednikiem, hostel faust ma naprawdę sporo plusów, po pierwsze to przystępna cena i lokalizacja, od nich po wyjściu z hostelu jestem od razu na rynku głównym!!!
Ja też przychylam się do mojego rozmówcy, ale bez przesady, każdy hostel ma jakieś minusy, hostel faust ma np. taki, że mydełka, szampony i balsamy do ciała dają tylko do pokoi dwu i trzyosobowych, bo byliśmy kiedyś w pokoju 6-osobowym i już nam tego nie dali. pozdro
Ja osobiście polecam Old Town hostel - fajna obsługa, nie jest drogo, fajne jedzenie..polecam:))