Kategorie: Biznes / Handel i usługi
Forum: Firmy (957 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 10:51

Temat: ostrzezenie przed firma kurierska DPD (281 postów)
autor: ~gosc
~gosc
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2008-09-22 13:39 Temat: (281 postów)

ostrzezenie przed firma kurierska DPD

Ostrzegam przed korzystaniem z uslug firmy kurierskiej DPD. Są niekompetenti i mają zlewczy stosunek do klienta.

Dostarczenie 20-kilogramowej przesylki (Warszawa) zajelo DPD tydzien. Na dodatek wymagalo interwencji.

Kupilam coś w sklepie internetowym. Mieli przeslac DPD. Najpierw myslalam, ze to sklep okazal się naciagaczem, bo minely trzy dni od zaplaty, a towaru ani śladu. Ale jak mi tam podali nr paczki w DPD, wyszlo na jaw, ze DPD odebralo towar dla mnie już w dniu, w ktorym zrobilam przelew. Zapakowali paczkę do magazynu - i czekali na zbawienie. Po interwencji zaproponowali mi, ze jak chcę szybkiej dostawy, to moge sama do nich przyjechać do nich, do DPD. Bo po to czlowiek płaci za kuriera - żeby odczekać kilka dni i jechać samemu.

W sumie skandal. Na dodatek wmawiali mi, że byly dwie proby doręczenia. Tylko ze akurat przez te dni non stop ktos byl w domu. DPD działa gorzej niz poczta, bo ona chociaz podrzuca awiza do skrzynki, kiedy nie chce sie im nosic paczek.

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~gosc, 2008-09-22 13:39
    ostrzezenie przed firma kurierska DPD

Ostrzegam przed korzystaniem z uslug firmy kurierskiej DPD. Są niekompetenti i mają zlewczy stosunek do klienta.

Dostarczenie 20-kilogramowej przesylki (Warszawa) zajelo DPD tydzien. Na dodatek wymagalo interwencji.

Kupilam coś w sklepie internetowym. Mieli przeslac DPD. Najpierw myslalam, ze to sklep okazal się naciagaczem, bo minely trzy dni od zaplaty, a towaru ani śladu. Ale jak mi tam podali nr paczki w DPD, wyszlo na jaw, ze DPD odebralo towar dla mnie już w dniu, w ktorym zrobilam przelew. Zapakowali paczkę do magazynu - i czekali na zbawienie. Po interwencji zaproponowali mi, ze jak chcę szybkiej dostawy, to moge sama do nich przyjechać do nich, do DPD. Bo po to czlowiek płaci za kuriera - żeby odczekać kilka dni i jechać samemu.

W sumie skandal. Na dodatek wmawiali mi, że byly dwie proby doręczenia. Tylko ze akurat przez te dni non stop ktos byl w domu. DPD działa gorzej niz poczta, bo ona chociaz podrzuca awiza do skrzynki, kiedy nie chce sie im nosic paczek.

zgłoś do moderacji
    • ~agni, 2013-05-10 16:37
      Odp.: ostrzezenie przed firma kurierska DPD

Całkowicie sie zgadzam. Kurier nie dojechał, nie zadzwonił. Konsultantka dpd poinformowała mnie, że przełożył doręczenie przesyłki za trzy dni (ciekawe, w jakich godzinach). czyli trzeba zwolnić sie z pracy, żeby z tymi olewusami sie spotkać.

zgłoś do moderacji
    • ~łukasz, 2009-06-09 20:58

witam.mam propozycje!-jesli piszecie o DPD czy innej firmie to prosze napiszcie jaki to oddział bo skreslamy wszystkich a nie wszyscy są tacy sami.dzięki pozdrawiam

zgłoś do moderacji
      • emanuela z glasgow , 2013-04-16 15:39

moja paczka z polski do glasgow szla ponad tydzien... doszla oczywiscie calkowicie zniszczona.. nie odebralam tylko odeslalam do polski.. bedac juz w poznaniu nagle wyladowala w czechach... ciagle dzwonilam ale bezczelne odkladano mi sluchawke...mamy miesiac kwiecien.. paczka nadana byla w listopadzie a do polski wrocila pod koniec grudnia.. po zlozeniu reklamacji czekam na odpowiedz... zastanawiam sie czy nie wejde z nimi na droge sadowa, poniewaz to jest calkowite olewanie klienta

zgłoś do moderacji
    • ~Andrzej, 2011-09-16 21:11

!0 godzin oczekiwania na dostarczenie telefonu komórkowego.Rano przysyłają SMS że będzie kurier. Żadnej choć by przybliżonej informacji w jakim przedziale czasu. Czekam po pięciu godzinach dzwonie do DPD. Twierdzą że kurier się nie zgłasza i tak jeszcze dwukrotnie. Panie i Pan na informacji to obraz całkowitej niekompetencji a nawet powiedział bym że cynizmu wobec klienta. Na drugi dzień dzwoni do mnie kurier i pyta czy będę w domu, na pytanie dlaczego nie był w ustalonym dniu brak odpowiedzi a dlaczego nie zadzwonił , bo nie miał telefonu. Czyż to nie szczerość do bólu. Niestety nie odebrałem przesyłki bo i owszem byłem w domu ale nie swoim i około 500 km od swego domu. Z przesyłką musiałem się pożegnać \, dziwię się tylko że ORANGE psuję swoją markę z współpracując z firmą niekompetentnym DPD. Osobiście nigdy ie skorzystam z tej firmy kurierskiej, nikomu też jej nie polecam . Zastanowię się także nad zmianą operatora sieci komórkowej ponieważ stwierdzenie że za firmę DPD ORANGE nie odpowiada jest może i trafne ale jednak to oni zlecają przesyłki takim nieudacznikom jak DPD właśnie

zgłoś do moderacji
      • ~martapl, 2011-10-03 01:01

Nieudacznikiem to może jest pan, bo kto normalny zamawia umowę kurierem ? Orange się odpycha nagada bzdur a tacy jak pan w to wierzy . Kurier nie jest własnością orange i nie musi być na pana wezwanie. Na samochodzie kurier ma ok 100 paczek i nie będzie czekał za pan będzie miał czas czas odebrać przesyłkę. Chcesz być dobrze obsłużony idż do najbliższej placówki orange i gwarantuje ze tez nie będziesz pan zadowolony .Oby tak zawsze panu dopisywało samozadowolenie szczególnie kupując tel za 1 zl i pewnie jeszcze zapomniał pan wypłacić pieniędzy z konta hihihihi

zgłoś do moderacji
        • ~justa, 2012-11-18 21:58
          KLIENCI DPD MUSICIE TO PRZECZYTAC

JESTEM KURIEREM DPD. A wy wygadujac takie rzeczy nie wiecie wszystkiego! My pracujemy codziennie od 6 rano do 21! wyjezdzamy z firmy okolo 9 po 8 rano i czesto mamy po 80 lub 100 paczek dziennie i zdazyc do kazdego klienta do wieczora i jeszcze o tej godzinie co klient chce nieraz graniczy z cudem, chociaz ja biegam cały dzien a nie chodze! rejony niektorzy maja rozlegle a tu np 2 klientow chce w tym samym czasie. a my muusimy ulozyc paczki tak zeby miec po kolei i nie wracac z jednego dalekiego odcinka w drugi bo wtedy bysmy chyba tylko 10 paczek rozwiezli.

DO tych paczek dostajemy jeszcze zlecenia- 20 lub 30 dziennie gdzie na daną godzine musimy być w firmie po paczki! I myslicie ze tak to latwo poukladac i sie wyrobić ze wszystkim? Ja jestem mily i wszystkim pomoge ale wierzcie mi niektorzy maja prawo miec dosc! Jestesmy przemeczeni, pensje nam obcinają a w firmie kierownictwo nie traktuje dobrze, a i czasem niektorzy klienci nas nie szanują. WIEC DAJCIE TO PRZECZYTAĆ INNYM I CZASEM SIE ZASTANOWCIE NAD NASZA PRACĄ

zgłoś do moderacji
        • KURIER660 , 2012-11-18 22:09
          Odp.: ostrzezenie przed firma kurierska DPD. MUSICIE TO PRZECZYTAC KLIENCI dpd!!

od 6 rano do 21! wyjezdzamy z firmy okolo 9 po 8 rano i czesto mamy po 80 lub 100 paczek dziennie i zdazyc do kazdego klienta do wieczora i jeszcze o tej godzinie co klient chce nieraz graniczy z cudem, chociaz ja biegam cały dzien a nie chodze! rejony niektorzy maja rozlegle a tu np 2 klientow chce w tym samym czasie. a my muusimy ulozyc paczki tak zeby miec po kolei i nie wracac z jednego dalekiego odcinka w drugi bo wtedy bysmy chyba tylko 10 paczek rozwiezli.

DO tych paczek dostajemy jeszcze zlecenia- 20 lub 30 dziennie gdzie na daną godzine musimy być w firmie po paczki! I myslicie ze tak to latwo poukladac i sie wyrobić ze wszystkim? Ja jestem mily i wszystkim pomoge ale wierzcie mi niektorzy maja prawo miec dosc! Jestesmy przemeczeni, pensje nam obcinają a w firmie kierownictwo nie traktuje dobrze, a i czasem niektorzy klienci nas nie szanują. WIEC DAJCIE TO PRZECZYTAĆ INNYM I CZASEM SIE ZASTANOWCIE NAD NASZA PRACĄ

zgłoś do moderacji
      • ~dpd, 2011-10-04 20:55

chce,che,oramge psuje sobie marke?zenada,orange napycha sobie kiese takimi własnie przesyłkam,idostarczanymi do takich frajeró jak ty,wciskaja ludziom gowno,by tylko ptrrzdłuzyli u nich umowe,a tacy frajerzy włąsnie jak ty ,mna tym korzysraja,i co,kurier miał cie moze zsykac po całym miescie?nie było cie w domu,wiec miął to w d,,,nie ma obowiazku dzwonic,i tyle,

zgłoś do moderacji
      • edyta.p29 , 2011-12-16 12:16

tak naprawde moglabym skopiowac co do slowa wypowiedz kolegi"Andrzeja" powyzej , bo cala pierwszza czesc to dokladnie opis mojej sytuacji, czekam na telefon od Orange, przedluzenie umowy, przesylka kurierska, tak bylo zawsze i tu nie mam wplywu na wybor firmy kurierskiej.dnia 14 grudnia firma odbiera telefon od orange, w dniu 15.12 dostaje smsa o godz 8:40 ze dzis dostane przesylke bez informacji w jakich mniej wiecej godzinach,,,, czekam, czzekam czekam, ok. 14:00 dzwonie do DPD -brak kompetencji do granic mozliwosci- pani nie wie, Pani nie moze sie dodzwonic, PAni nie moze nic na to poradzic....ale kurierzy zazwyczaj do 16:00 jezdza po firmach i po 16:00 do prywtanych mieszkan...ok.czekam musze odebrac dziecko ze szkoly na 15 min wychodze ,jestem tuz obok domu....wracam, czekam dalej i czekam i czekam, godz 20:00 dzwonie do DPD i znowu : nie wiem, nie moge dodzwonic sie do kuriera , kurier do 21:00 moze jezdzic, co zatem robie? Czekam.....godz 21:20 dzwonie do DPD, i co....zadna niespodzianka nie mozna skontaktowac sie z kurierem ,nie wiadomo co sie stalo czmeu nei dotarl....na moje pytanie czy kurierzy dzwonia uzyskuje informacje ze jest im to sugerowane...rozumiem nie maja firmowych tel, ale jak w takim razie dziala firma DPD... skoro przez 12 godzin nie udaje sie im skontaktwac z kurierem...Dnia nastepnego rano ...sprawdzam w internecie i widze ze kurier byl u mnie o godz 16:00 i mnie nie zastal , nie zostawil zadnej informacji, nie zadzwonil , wybral sobie akurat te 15 minut w ciagu calego dnia w kotrych akurat mnie nie bylo- dziwne...W dalszym coagu jednak nie wiem kiedy dotrze do mnie kurier dzwonie ponownie, chyba juz wszyscy mnie tam znaja, ....ale coz brak kompetencji i i cynizm wobec klienta to chyba wizytowka firmy DPD bo jak czytam to forum to widze ze nie tylko ja jestem podobnego zdania, i dziwne jest dla mnie rowniez ze firma Orange wspolpracuje z taka firma kurierska, ja napewno nigdy w zyciu nie zamoiwe nic ,nie kupie nic co bedzie zwiazane z firma DPD, bo jak ktos pisal wczesniej chyba trzeba wziasc urlop zeby otzrymac od tej firmy przesylke, zero informacji,zero kompetencji tak w wielkim skrocie moge pwoiedziec o tej firmie.

koniec koncow jest taki ze drugi dzien czekam i po wielu telefonach dzis do DPD :, infolinia, przelozony kurierow, oddzial z ktorego paczka wyszla i wreszcie dzial interwencji udlao mi sie ustalic ze kurier wie ze bede w domu tylko do okreslonej godziny,.OSOBISCIE ODRADZAM ,JESLI MACIE WYBOR -KORZYSTAJCIE Z INNYCH FIRM KURIERSKICH JA TAKIEGO WYBORU NIE MIALAM!

zgłoś do moderacji
        • edyta.p29 , 2011-12-16 12:27

dodam tylko jeszcze ze nie czuje sie byc "frajerem" naciagnietym przez Orange, chce przedluzyc umowe odpowiadaja mi warunki i nikt mnie do tego nie zmusza wiec prosze mi tu nie zarzucac ze jestem frajerka i ze kurier moze mnie miec wobec tego w dupie, szanuje ludzi i tego samego oczekuje od innych, jak pisali inni wczesniej duzo zalezy od czlowieka, jeden kurier zadzwoni bo jest czlwoiekiem a drugi nie bo ma w d.... i dodam tyllko ze nie kupuje telefonu za 1 zl. tylko za 1300 zl ,ale nie uwazam to za istotne i nie rozumiem jakie ma znaczenie ze ktos kupuje za 1 zl czy za 2 tys zl, czy uwaza Pan ze ten za 1 zl to gorszy czlowiek....zenada bez komentarza!

zgłoś do moderacji
        • ~ja, 2012-01-10 21:45

jacy ludzi potrafią być głupi...to się w głowie nie mieści, "kurier wybrał sobie akurat te 15 minut w których nie było mnie w domu" a trzeba było siedziec na d...i czekać jak sobie zamówiłaś przesyłke, a co ty myślisz że kurier ma tylko twój zasrany tel?

zgłoś do moderacji
          • ~Ted, 2012-07-24 13:21

Czytam twoją odpowiedź i już wiem, że mam do czynienia z knajakiem. Teraz to ja mam ciebie w dupie i zmieniam DPD na przyzwoitą kulturalną obsługę w innej firmie kurierskiej, nawet droższej, byle nie mieć do czynienia z takimi jak ty. Jeszcze kilkaset takich "obsłużonych" klijentów jak ja przez DPD i będziesz wyplatał koszyki.

zgłoś do moderacji
      • ~człowiek, 2012-01-10 21:38
        szkoda słów, poprostu pajac...

szkoda słów, poprostu pajac...

zgłoś do moderacji
      • ~xxxxxx, 2012-08-17 22:01

jesteś idiotą myślisz, że ktos siedzi i wypisuje setki smsów do odbiorcow, że w tym i w tym dniu kurier będzie doręczał przesyłkę???? To jest info które wychodzi automatycznie po wydaniu przesyłki na kuriera więc jakim sposobem może ona zawierać informacje o godzinie przyjazdu kuriera do konkretnego odbiorcy nie mówiąc już o tym, że kurier ma przesyłkę nie tylko dla ciebie baranie!!!!!!!!

zgłoś do moderacji
    • buzz700 , 2013-03-27 10:26

"Niekompetencja , nieelastyczność to nasza wizytówka" - takie hasło powinno być na raklamach tej firmy

Nadałem paczkę, ze strefy paczki w mieście E na północy PL. Paczka "za pobraniem". Zapłaciłem w sobotę akonto należną opłatę za dostarczenie przesyłki. Okazało się, że standardowo w sobotę doliczana jest dodatkowa opłata w wysokości 5 zł. Paczka pobraniowa do 5 kg , więc za całość płacąc gotówką w oddziale ok. 29 zł (Strefa Paczki w moim mieście Elbląg). Miasto docelowe mieściło się na południu Polski. Zadowolony poszedłem do domu, bo weekend - trzeba odpocząć.

W poniedziałek zadzwoniłem do centrali (Warszawa) , gdyż chciałem dowiedzieć się, czy odbiorca zapłacił za paczkę. W słuchawce usłyszałem bardzo miły głos Pani która powiedziała, abym cyt. "poczekał - zaraz sprawdzi co dzieje się z przesyłką". Po kilku minutach dowiedziałem się, że adresat niestety zmienił siedzibę , ale ... istnieje na szczęście możliwość za dopłątą ok. 30 zł "przekierowania" przesyłki pod nowy adres. Kamień mi spadł z serca. Nie widziałem jeszcze wówczas, że to nie "kamień" ,a "bumerang".

Już następnego dnia zadzwoniono do mnie, że adresat zmienił lokal (nowa siedziba mieści się ok. 80 km od miejsca wpisanego w adresie odbioru przesyłki. :) - o czym wiedziałem dnia poprzedniego od przedstawicieli tej firmy w Warszawie :):):) ) i ...

UWAGA !!!!

... nie ma możłiwości przekierowania przesyłki do nowej siedziby odbiorcy nawet gdybym wniósł w moim mieście stosowną opłatę gotówką !!!

Mieszkam w mieście oddalonym ok. 600 km od miejsca adresu odbiorcy. Czyli okazało się, że paczka musi teraz przejechać z powrotem 600 km do mnie. Muszę ją odebrać.Mało tego TEGO -

UWAGA!!!

ZAPŁACIĆ KWOTĘ POBRANIA KTÓRĄ TO W CZASIE OKREŚLONYM REGULAMINEM PRZELEJE TA FIRMA POWROTNIE NA MOJE KONTO !!!!! NASTĘPNIE PONOWNIE NADAĆ PRZESYŁKĘ, ZAPŁACIĆ ZA USŁUGĘ ZGODNIE Z UMOWĄ I CENNIKIEM, BY "NIESZCZĘSNY" PAKUNEK MÓGŁ POJECHAĆ ZNÓW OK. 600 km DO ADRESATA KTÓRY ZMIENIŁ SIEDZIBĘ FIRMY :):):). Co istotne w rzeczy - odległość miedzy tamtymi miastami jak wspomniałem to ok. 70-80 km. :):):) i mało tego - tam jeśli odbiorca zapłaci za paczkę to na zwrot - przelanie kwoty ponownie będę musiał czekać zgodnie z umową - z tego co mnie poinformowano nieoficjalnie ok. 2 tygodni. A co by się stało, gdyby odbiorca nie odebrał paczki ??? Nie chcę nawet myśleć w temacie, gdyż musiałbym ponownie zapłacić kwotę pobrania i czekać na wpłacone podwójnie przeze mnie samego pieniądze za nadaną przeze mnie paczkę – a następnie czekać minimum 2 tygodnie na zwrot kwoty podwójnego pobrania na moje konto. Gzie tu sens i logika? Nie wiem :(

Zadzwoniłem do Centrali firmy chcąc rozmawiać z kierownikiem. Pani kierownik powiedziała abym poczekał, gdyż porozmawia z Dyrektorem. Po kilku minutach czekania ( ja płaciłem za połączenie) Pani kierownik powiedziała, że w Strefie Paczki powinni przyjąć opłatę za przekierowanie paczki bez zbędnych problemów. Już uspokojony przez Panią kierownik zadzwoniłem do Strefy Paczki w moim mieście przekazując informacje przekazaną mi przez wspomnianą Panią kierownik z Warszawy. Jednak moja radość trwała krótko:(:(:( Teraz miałem poczekać na telefoniczną informację gdyż "chyba jednak nie jest to możliwe w ten sposób"

Okazało się, że jednak Pani ze Strefy Paczki w moim mieście miała rację. Czyli muszę zapłacić teraz kwotę pobrania nadanej przez samego siebie przesyłki, nadać ją ponownie i czekać na przelanie "podwójnej kwoty pobrania" tej samej rzeczy. I nawet nie chcę myśleć co by się stało, gdyby odbiorca nie odebrał mojej przesyłki....

zgłoś do moderacji
    • ~xxxxxx, 2011-01-19 06:33

panowie kurierzy chyba już dość wyzysku, trzeba zacząć wymagać podwyżek, Drodzy klienci napewno nie wnosili byście na 4 piętro paczki 31 kg za 3,5zł tak tak kurier dostaje za przywiezienie waszego zakupu na alle... czy w innym sklepie internetowym 3,5 zł śmiech więc prosze wybaczcie jeśli niema chumory gdy musi tą paczke drugi raz wnieść do was bo za pierwszym was nie było, prosze również byście wybaczyli kurierowi to że któregoś dnia do was nie zapuka gdyż będzie protestował i żądał podwyżki

zgłoś do moderacji
      • ~Panie kurierze, 2011-05-09 19:56

w takim razie jedź za granicę truskawki zbierać jak ci taka robota nie pasi, zamiast po chamsku traktować klientów. Po to wymyślono telefon, żeby z niego skorzystać i umówić się na konkretny termin, po co jeździć w ciemno i marnować benzynę, a propo tachania paczek...

zgłoś do moderacji