|
2010-03-13 02:01
Odp.: polskie drzewa
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Cześć Ines. Kot jest istotą nieprzewidywalną, jeśli nie znasz jego punktu widzenia. Jeżeli przygarniesz dorosłego, będziesz musiała pogodzić się z tym, że to on jest bogiem. Nie Ty. Jeśli wychowasz go od malutkiego, będzie Twoim najwierniejszym przyjacielem. Podobnie, jak z naszym drugim "wiernym" - psem. Ciężko utemperować dorosłego psa (nawet najbardziej przyjacielskiego) na naszą modłę, jeśli żył "inną chemią" z dawnym właścicielem. Zawsze będą draki. Zgadzam się, że koty są humorzaste. Taka ich natura. Bardzo podobna do naszej. Potrafią się obrażać, gniewać i być najbardziej złośliwymi istotami na Ziemi. Ale znają się na ludziach i bardzo im ufają. Nigdy, przenigdy nie byłem podrapany, czy pogryziony (tak, pogryziony, bo Bombay gryzie, nie drapie) przez kota. Koty są bardzo inteligentne. Przez ich gesty i mlaskania, wiem czego właśnie chcą. Jeść, pić (bo może im zabrakło), a może trochę "kiziania"... Koty są fajne :) |

A Ty miałeś akwarium, kiedyś tam w życiu?
odpowiedz
Mam dwa :) Niezbyt duże...
odpowiedz
A w nich "pokarm" dla kotkow?:))
odpowiedz
Coś Ty! Mam grzeczne kotki :) A nawet gdyby chciały poharcować, to i tak nic z tego, bo akwaria są zabudowane od góry.
odpowiedz
Do "grzecznosci " to one sa zmuszone!:)) Pokrywa na akwaria zmusza je do posluszenstwa:)
odpowiedz
Chyba nie. Nie interesują się nimi wcale.
odpowiedz
Czy Twoje futrzaczki maja pazury?
odpowiedz
Tak, mają. Mimo, że robią straszne zniszczenia, nie zdecydowałem się na usunięcie. To nie jest naturalne - kot bez pazurów :)
odpowiedz
Prawdopodobnie masz dla nich takie scierajace pudelka, ponoc troche pomaga - tylko nie wiem czy wszystkie koty sa tymi urzadzeniami zainteresowane?
odpowiedz
Moje nie są :) Czasem trochę podrapią, ale nie dają się oszukiwać: najlepsze są drzwi i ściany :)))
odpowiedz
Kot jest zwierzeciem nieprzewidywalnym, przynajmniej dla mnie. I wydaje mi sie , ze sa okropnie humorzaste. Czesto maja fochy:)) Ma to swoj urok, aczkolwiek czasem meczy ;)
odpowiedz
Cześć Ines. Kot jest istotą nieprzewidywalną, jeśli nie znasz jego punktu widzenia. Jeżeli przygarniesz dorosłego, będziesz musiała pogodzić się z tym, że to on jest bogiem. Nie Ty. Jeśli wychowasz go od malutkiego, będzie Twoim najwierniejszym przyjacielem. Podobnie, jak z naszym drugim "wiernym" - psem. Ciężko utemperować dorosłego psa (nawet najbardziej przyjacielskiego) na naszą modłę, jeśli żył "inną chemią" z dawnym właścicielem. Zawsze będą draki. Zgadzam się, że koty są humorzaste. Taka ich natura. Bardzo podobna do naszej. Potrafią się obrażać, gniewać i być najbardziej złośliwymi istotami na Ziemi. Ale znają się na ludziach i bardzo im ufają. Nigdy, przenigdy nie byłem podrapany, czy pogryziony (tak, pogryziony, bo Bombay gryzie, nie drapie) przez kota. Koty są bardzo inteligentne. Przez ich gesty i mlaskania, wiem czego właśnie chcą. Jeść, pić (bo może im zabrakło), a może trochę "kiziania"... Koty są fajne :)
odpowiedz
Wierze Ci . Jestes ekspertem w tej dziedzinie ( nie tylko), moje doswiadczenia z kotami ograniczaja sie do wizyt u znajomych :) Jesli juz pokusiles sie o porownanie natury kociej do ludzkiej , to pozwole sobie dodac , ze moim zdaniem sa podobne do niektorych ludzi:)
odpowiedz
No to teraz namieszales! Ja bylam bardziej przygotowana na przyjecie do domu psa!:)))) Kot kompletnie nie przystawal do moich planow. Moze jednak zanim podejme decyzje , najpierw poodwiedzam czesciej kogos kto koty posiada....zanim rzuce sie "na gleboka wode"?:))
odpowiedz
Przepraszam, że nie odpisuję szybko, ale mam małe trudności z siecią. W schronisku znajdziesz kota, jakiego sobie wymarzyłaś. Od Ciebie tylko zależy, którego weźmiesz. Są malutkie, są dorosłe... Zwróć uwagę, jak chętnie podejdą do Twojej dłoni. Jeśli kotek jest "nieśmiały", to nie wróży dobrych relacji. Jeśli jest "przylepą", to jest właśnie Twój kot. I takim właśnie kotem pozostanie. Twoim przyjacielem, na zawsze...
odpowiedz
Ale ja nie wiem jak sobie poradzic z uksztaltowana osobowoscia kota. Musialabym miec go od malego zebysmy mieli czas na poznanie sie :)
odpowiedz
Nie kupuj. Przygarnij ze schroniska :) Wiem, że to "robi". Moje są zachwycone nowym domem...
odpowiedz
Są podobne! :))) Są jak Homo sapiens. Oczywiście w zachowaniu... W okazywaniu odczuć i uczuć... Są jednak bardziej... sensytywne, niż my... Podejrzewam, że ich "szósty zmysł" jest prawdą. Wiedzą, kiedy coś Ciebie boli, kiedy masz zły humor. Zawsze wtedy obok Ciebie pojawia się kot i stara się się być największym Twoim przyjacielem i... jego kuracja zawsze pomaga.
odpowiedz