|
2008-06-30 09:57
Temat: (16 postów)
Brałem udział w badaniuBrałem ostatnio udział w badaniu eye tracking i muszę powiedzieć, że trochę się zdziwiłem, bo myślałem, ze coś mi na oczy włożą, albo coś, a tu nic. Dostałem monitor jak monitor i tyle ... Ja tutaj czekam, aż mi zaczną te moje gałki badać, a tu wchodzi jakiś facet i mówi "dziękujemy już po" |

Brałem ostatnio udział w badaniu eye tracking i muszę powiedzieć, że trochę się zdziwiłem, bo myślałem, ze coś mi na oczy włożą, albo coś, a tu nic. Dostałem monitor jak monitor i tyle ... Ja tutaj czekam, aż mi zaczną te moje gałki badać, a tu wchodzi jakiś facet i mówi "dziękujemy już po"
To czy coś CI włożą czy nie zależy od badania. Prawdopodobnie eye tracker, na którym byłeś badany to taka wersja stacjonarna, która ma swoje plusy i minusy. Są też takie, które się wkłada na głowę, jak taki kask i z nimi chodzi np. po sklepie :)

A ot o i przykład noszonego eye trackera :)
O czym Wy tutaj gadacie i tak EURO 2008 jest THE BEST!!!!
Badanie jest bardzo przyjemne i bezbolesne:)
Nie wiem dlaczego umieszczasz tutaj takie wpisy? Nie widzisz, że to nie jest odpowiednie forum?

A to przykład stacjonarnego eye trackera, na którym prawdopodobnie byłeś badany :)
interesujące badania i bardzo interesujący prowadzący
wlasnie jestem n abadani eye tracking i jest to jedno zs ciekawszych doswiadczen..
Właśnie biorę udział w badaniu eye tracking, ale za dużo nie wiem, bo co jest takie badanie. NIe jest bolesne:-).
Hej,
Ja też brałem w tym udział. Mi się strasznie podobało, jak mi pokazali moje wyniki. Nie mogłem uwierzyć, że moje oczy tak skaczą. Myślałem najpierw, że to jakiś błąd w oprogramowaniu, a tutaj się dowiaduję, że każdego oczy tak skaczą, ale numer ...
No ja też sie zdziwiłem jak się okazało, ze oczy każdego człowieka skaczą. Ponoć to się jakoś fachowo nazywa. Najciekawsze jest to, że to jest NATURALNY ruch oka. No i kto by pomyślał. Jak się czyta gazetę to ruch wydaje się taki płynny, a tutaj niespodzianka - drży, jakby jakieś trzęsienie ziemi było, albo coś. Kupa śmiechu z tym całym badaniem.
bardzo ciekawe doświadczenie, sądzę że można wiele przydatnych info z tego wyciągnąć
z tego co rozumiem to badają ruch mojej gałki ocznej, ale najpierw próbowali mnie wyprowadzić z równowagi jakimś logowaniem :P