|
~Corleone
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2009-09-11 22:46
Odp.: Nie chcę TP
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Ogolnie nie polecam zbytnio wszystkiego od jednego operatora bo jak cos sie wlasnie z jednym kablem stanie to tracisz jakikolwiek dostep do swiata, chociaz ostatnio poprzez nowych operatorow i wieksza konkurencje w stolicy to sei poprawia. A TP i tak ma klientow w d.... bo sa miejsca gdzie tylko oni sa i ludzie sa na to skazani i tyle. |

Chciałabym zmienić sobie operatora, ale mam też internet w TP . Czy opłaca się w ogóle "bawić" w zmienianie wszystkiego? Czy może nie ma za wielkich różnic, nie znam w sumie za wielu firm oferujących usługi tel. stacjonarnej.
odpowiedz
Ogolnie nie polecam zbytnio wszystkiego od jednego operatora bo jak cos sie wlasnie z jednym kablem stanie to tracisz jakikolwiek dostep do swiata, chociaz ostatnio poprzez nowych operatorow i wieksza konkurencje w stolicy to sei poprawia. A TP i tak ma klientow w d.... bo sa miejsca gdzie tylko oni sa i ludzie sa na to skazani i tyle.
odpowiedz
Co do TP, to się z Tobą niestety zgadzam, przykre jest to, że największy operator w Polsce tak traktuje swoich klientów...
Jednak jeśli chodzi o pakiety od jednej firmy, to się nie zgadzam. Problemy z tv/netem/tel najczęściej nie są związane z samym kablem... Problem częściej leży gdzieś w serwerach, dekoderach...
odpowiedz
Ja szukam różnych, ale znajduję ciągle jakieś drogie oferty, np. w Multimedia łącze 6cio megowe kosztuje, więcej niż w tej Vectrze 16 Mbit.
Jeszcze się ciągle rozglądam, ale drogą eliminacji wielu graczy nie zostaje.
odpowiedz
Też na to patrzyłem multimedia to jakaś pomyłka ceny są bardzo wysokie po za tym mają pakiety w, który ograniczony jest transfer pobierania danych np. do 512 mb... :) o nawet do przeglądania stron się nie nadaje więc napewno ten operator odpada...
odpowiedz
Do przeglądania stron jeszcze ujdzie, jak ktoś siedzi na necie po 10 min dziennie :). Fakt-multimedia mają pakiety internetowe kiepskie, lepiej wypadają pozostali operatorzy. A jak to jest w Vectrze z tym przyśpieszeniem nocnym? Wszystkie łącza x4 całą noc?
odpowiedz
Jak się przyjrzysz na stronie vectry jest wszystko prędkość w nocy jest do 4x max 30 mb wiec tak do końca to nie jest 4x ale podejrzewam ze przy necie 24 mb to różnicy ci nie robi zbyt dużej czy film sobie ściągniesz w 10 min czy w 5. na wieczór i tak będzie ;) I tak najbardziej podobają mi się ich serwery do gier, ale podejrzewam ze jak i wawa dojdzie to niedługo będzie pełno noobstwa w CS'a. Ciekawe czy wyjdzie jakiś artykuł porównujący obiektywnie oferty. Chciałbym zobaczyć jak właśnie stoi Vectra do UPC bo ciężko wybrać nie znając zdań użytkowników tych sieci.
odpowiedz
@shin a ogólnie na jakiej prędkości Ci zależy? Ile max ile minimum, może będę Ci mógł jakoś pomóc, bo też ostatnio jestem w topiku zmiana operatora netu.
odpowiedz
Mnie w Vectrze zaskoczyła oferta odnośnie telefonu, ta najniższa. Naprawdę nie wierzyłem, że ktoś w końcu pomyślał i stworzył ofertę dla ludzi, którzy od święta korzystają z telefonu stacjonarnego, a na co dzień z komórki. Bardzo rozsądne rozwiązanie, mi się podoba. O dziwo nikt wcześniej nic takiego nie proponował.
odpowiedz
Ja uważam, że się opłaca, a tak zwanej "zabawy" nie jest dużo, przynajmniej jeżeli mówimy o Vectrze, bo nie wiem jak u innych. Można by powiedzieć szybko i bezboleśnie, bo umawiasz się na wizytę majster przychodzi podłącza Ci dekoder raz, dwa, trzy podpisujesz umowę i po sprawie. Potem już tylko pozostaje Ci korzystać :) Sam to przeżyłem i dobrze wspominam.
odpowiedz
Jasne że są różnice przedewszystkim cenowe, jest wielu operatorów oferujących usługi telekomunikacyjne i są one wiele tańsze niż tepsy, jeżeli interesuje cię założenie całego pakietu łącznie z kablówką i internetem to nawet lepiej bo będzie się bardziej opłacał zakup całej paczki niż pojedyńczo...
odpowiedz
Różnie to bywa. Ja bym nie podchodziła do tego aż tak optymistycznie. Ale warto zastanowić się nad ofertą vectry i popytać wśród ludzi, którzy ją mają, czy są zadowoleni.
odpowiedz
no tak, trzeba pytać ludzi z innych miast niż z warszawy moja mama ma z Vecrty kablówke i jest zadowolona z usług zarówno pod wzglęzem ceny jak i jakości...
odpowiedz
Oferuje wszystkie programy i z tego co widziałem niektóre kanały typu: dzieci, sport, erotyka są bardziej rozwinięte. Reszta taka jak u innych operatorów, tylko cen nie znam:)
odpowiedz