|
2010-06-02 11:18
Temat: (15 postów)
konkurencja dla DVD??Ostatnio natknęłam się gdzieś na odtwarzacze sieciowe. I strasznie zaciekawiło mnie to, że mają mnóstwo różnych ciekawych funkcji. Niby odtwarzacz, ale ma inne funkcje, jak nagrywanie, dostęp do radiowych stacji internetowych etc. czy myślicie, że za jakieś czas DVD odejdą do lamusa, a na ich miejsce wejdą odtwarzacze sieciowe? Co myślicie o takich sprzętach?? A może macie jakieś swoje typy, firmę bądź model takiego odtwarzacza?? |

Ostatnio natknęłam się gdzieś na odtwarzacze sieciowe. I strasznie zaciekawiło mnie to, że mają mnóstwo różnych ciekawych funkcji. Niby odtwarzacz, ale ma inne funkcje, jak nagrywanie, dostęp do radiowych stacji internetowych etc.
czy myślicie, że za jakieś czas DVD odejdą do lamusa, a na ich miejsce wejdą odtwarzacze sieciowe?
Co myślicie o takich sprzętach??
A może macie jakieś swoje typy, firmę bądź model takiego odtwarzacza??
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
,
2010-10-06 10:37 Dvd już trochę odeszły do lamusa, wypierane są przez blue ray. Odtwarzacze sieciowe mają przewagę także nad blue ray, bo odczytują praktycznie wszystkie formaty. Bardzo podobają mi się odtwarzacze produkowane przez firmę Popcorn, zwłaszcza ten http://www.humanmedia.pl/A200.html
odpowiedz
,
2010-06-11 12:24 Ciekawe, może faktycznie okazac się to być konkurencją dla dvd.
Wszystko prędzej odchodzi w zapomnienia.
Kto teraz używa stacjonarncyh komputerów? Albo kto jeździ syrenkami?
O dvd tez kiedyÅ› zapomnimy :)
odpowiedz
Na razie mało kto może się pochwalić na przykład takim sprzętem http://www.humanmedia.pl/A200.html Wydaje mi się jednak,że to tylko kwestia czasu. W końcu jeśli można ułatwić sobie życie to czemu nie? taki sprzęt posiada niesamowicie wiele funkcji o których niektórym jeszcze jakiś czas temu się nie śniło. Ja w każdym razie chętnie zamieniłabym moje dvd na coś takiego
odpowiedz
Powoli, powolutku będą wypierać odtwarzacze dvd. Teraz już chyba mało kto kupuje dvd, bo na rynku pojawiły się odtwarzacze BluRay i właśnie takie odtwarzacze multimedialne. Modeli takich sprzęcików pojawiło się już bardzo dużo i wybór jest coraz większy. Ja mam dwa typy. Pierwszy to taki http://www.humanmedia.pl/A200.html a drugi to HDI Dune BD Prime - jeden z najbardziej zaawansowanych sprzęcików na rynku.
odpowiedz
Wiesz jeśli ja miałabym wybierać odtwarzacz sieciowy to nie koniecznie musi on być najbardziej zaawansowany na rynku. Bo nie jestem, aż tak zachłanna. Przeglądając ofertę sklepu, do którego wrzuciłeś linka mnie bardzo spodobał się Hyundai MBox R600. Moim zdaniem tez jest całkiem w porządku, może nie tak bardzo zaawnsowany, jak te, o których ty piszesz, ale myślę, że na początek mnie w zupełności wystarczy.
A ty co myślisz o tym sprzęcie??
odpowiedz
Wyglądem mnie nie powala ;-) ale nie o wygląd tu chodzi tylko o możliwości. A te akurat ma. Najważniejsza jak dla mnie to możliwość nagrywania filmów. Przydatna rzecz jeśli akurat nie możesz obajrzeć nadawanego filmu, to możesz sobie ustawić sprzęcicho żeby Ci nagrał film czy mecz.
odpowiedz