|
2010-06-21 14:05
Odp.: filtr polaryzacyjny
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
czym one się różnią? Ten droższy filtr z foto-tipa, który przedstawiłaś jest po prostu bardziej pro jak sama nazwa wskazujem, czyli odbija lepiej światło i zniekształcenia barwne w jego przypadku sa mniejsze niż w przypadku tego drugiego filtra. Jeśli masz wiec bonusowe 50zł to weź droższą hoyę, na pewno nie pożąłujesz :) A co będziesz fotogrfaowała przy użyciu tego filtra? :) |

Jestem na etapie wybierania filtra polaryzacyjnego, stawiam głównie na Hoyę i mam do wydania nieco ponad 200 zł. Powiedzcie mi, który filtr będzie dla mnie bardziej odpowiedni, ten:
http://www.foto-tip.pl/sklep/hoya_polaryzacyjny_kolowy_hmc_super_52mm-p-246.html
czy nieco droższy
http://www.foto-tip.pl/sklep/hoya_polaryzacyjny_kolowy_hmc_super_pro1_52mm-p-850.html
Jaka jest różnica między nimi?
odpowiedz
Możesz doradzić się w sklepie foto-tip.pl, którego filtry wrzuciles, znam ten sklep i obsluga jest dobra i potrafią doradzić. Jak powiesz im co i jak, jakie zdjęcia chcesz wykonywać w jakich warunkach i czego oczekujesz od filtra to na pewno Ci doradzą i nie będzie to porada na zasadzie 'weź co droższe' ;) Wiem bo sama się ich radziłam w kwestii filtrów.
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz
,
2010-06-22 12:52 Oba filtry dobre.
To jest taka półka, że różnice między nimi są drobnymi niuansami.
Chcesz wydać 50zł więcej i czuć sie bardziej pro to kupujesz Hoykę PRO. Chcesz przyoszczędzić i uważasz się za fotoamatora - bierzesz tańszy model. Proste.
Ja bym wzięła wersję tańszą.
odpowiedz
czym one się różnią?
Ten droższy filtr z foto-tipa, który przedstawiłaś jest po prostu bardziej pro jak sama nazwa wskazujem, czyli odbija lepiej światło i zniekształcenia barwne w jego przypadku sa mniejsze niż w przypadku tego drugiego filtra.
Jeśli masz wiec bonusowe 50zł to weź droższą hoyę, na pewno nie pożąłujesz :)
A co będziesz fotogrfaowała przy użyciu tego filtra? :)
odpowiedz