Kategorie: Zakupy / Komputery
Forum: Zestawy komputerowe (118 postów)
zaÅ‚ożyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-12-16 14:52

Temat: Komputer z core i5 (28 postów)
autor: ~SmoG
~SmoG
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproÅ› do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-08-30 17:58 Temat: (28 postów)

Komputer z core i5

Można już kupić kompa z core i5:

http://www.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=702493

Co o tym myślicie? Cena wydaje się ok, warto brać taki zestaw?

Nie znam się na składaniu pc, więc chciałbym gotowy komputer, który będzie nadawał się do multimediów (filmy, muza, gry).

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~SmoG, 2009-08-30 17:58
    Komputer z core i5

Można już kupić kompa z core i5:

http://www.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=702493

Co o tym myślicie? Cena wydaje się ok, warto brać taki zestaw?

Nie znam się na składaniu pc, więc chciałbym gotowy komputer, który będzie nadawał się do multimediów (filmy, muza, gry).

odpowiedz  odpowiedz
    Opinia była dla mnie: użyteczna nieużyteczna
    zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 11:04
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:34

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 11:02

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 15:05

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:51

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:53

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:34

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 16:07

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • bigmamam1 **, 2009-12-13 17:31
      Odp.: Komputer z core i5

Ja na twoim miejscu kupiłabym sobie od rzau zetaw- unikniesz wielu komplikacji. W takie bajery może bawić się ktoś kto ma napradę duż wiedzę odnośnie sprzętu. Ale zrobisz jak będziesz uważał za słuszne.

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~kacper, 2009-08-30 19:32

skoro się na tym nie znasz to lepiej kupić sobie odrazu zestaw, komputer ma dobre parametry i pograsz w dobre gry...

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
      • ~kondor, 2009-09-02 16:07

Ja mam troszkę starszy model składaka Vobisu i byłem przez długi czas z niego bardzo zadowolony. Wszystkie gry śmigały bez problemów. Teraz troszkę się zestarzał, ale właśnie poluje na takiego kompa z Intel Core i5. Do gier takie kompy są jak dla mnie jednym z lepszych wyborów.

odpowiedz  odpowiedz
        zgłoś do moderacji
        • ~gamehot, 2009-09-05 20:31

Napewno i5 spełni oczekiwania. Narazie to poza moim zasiegiem jak idzie o fundusze, ale myślę że warto poczekać. Ja też mam z tego sklepu taki gotowy zestaw już od wielu lat i poza aktualizacjami systemu i formatem co jakiś czas nie mam z nim zadnych problemów.Ale co do gier to wiadomo jak jest, że się kupuje nową machinę i po pół roku juz najnowsze tytuły gier lepiej by chodizly na czym jescze nowszym.

odpowiedz  odpowiedz
          zgłoś do moderacji
          • ~miyagi, 2009-09-07 00:17

a czym jest to core i5? to jakis nowy procesor?

odpowiedz  odpowiedz
            zgłoś do moderacji
            • ~matros, 2009-09-07 22:53

A co google gryzą? Core i5 to nowy procesor intela, który ma zapełnić lukę między core i7 a c2duo i quad. Jest on już na nowej podstawce i współpracuje z pamięciami DDR3, więc wydajność jest wyższa niż starych 2 i 4-rdzeniowych. Jeśli teraz kupuje się komputer to nie warto brać starej platformy 775, bo już nie będzie możliwości rozbudowy. Zestaw z vobisu mocny, za tą cenę myślę że warto. A jak to jest z przedsprzedażą? Kiedy to można odebrać?

odpowiedz  odpowiedz
              zgłoś do moderacji
              • ~miyagi, 2009-09-13 13:20

nie, ale skoro mam ekspertow na forum to moge tutaj poczytac jakas normalna opinie prawda? udalo mi sie wyczytac, ze i5/i7 to naprawde oszczedne procesory, ktore maja naprawde swietna wydajnosc. a vobis oferuje teraz 2 zestawy, ktore dla mnie bylyby akurat, mam nadzieje, ze za miesiac beda jeszcze je miec wtedy moze sie skusze po wyplacie.

odpowiedz  odpowiedz
                zgłoś do moderacji
                • , 2009-09-13 19:34

Zestawy są rzeczywiście dobre. Ale jak myśłicie tylko o grach to ja na waszym miejscu bymcelował w konsole i porzadny komputer dopracy albo laptop. Zastanówcie się. Chyba że w strategie chcecie głownie grać to wtedy moze i pc lepszy,ale wtedy tez pewnie znacie się na komputerach i tegonie czytacie:). Tym niemniej zestaw jest naprawde porządny na dobrej płycie.pozdr

odpowiedz  odpowiedz
                  zgłoś do moderacji
                  • ~matros, 2009-09-18 16:15

Więc tak: zestawy na pewno będą za miesiąc, chyba że wyprzedadzą jak świeże bułeczki. Z tego co widać na ich stronie to już można sobie kupić od ręki.

Zapomniałem dodać, że core i5 mają wbudowany kontroler pamięci DDR3 i dzięki temu nie ma go w mostku północnym płyty głównej. Dzięki HT z fizycznych 4 rdzeni system widzi 8 logicznych, co też w niektórych grach/programach przekłada się na wydajność. Jeśli ktoś zainteresowany jest wynikami testów w konkretnych aplikacjach to warto przeczytać artykuł na egielda albo pclab.

odpowiedz  odpowiedz
                    zgłoś do moderacji
              • ~bluszcz, 2009-09-20 16:57

A czy wszystkie nowe kompy mają teraz wbudowany ten procesor? Namawiam teraz starych na kompa i szukam takiego gdzie pójdzie większość gierek z górnej półki:) Macie jakieś propozycje w tym temacie? Oczywiście bez jakiś mega przegięć cenowych typu 8000 :)

odpowiedz  odpowiedz
                zgłoś do moderacji
              • ~wartys, 2009-09-20 17:26

No szukasz takiego kompa no to właśnie zajrzyj na srone V gdzie moznakupic te kompy w przedsprzedarzy.Kup własnie taki i gry powinnys migac elegancko, jaknie to wlansie masz mozliwosc rozbudowy, wiecej ramu, lub lepsza grafika i pograsz kolejny rok dluzej w najnowsze pozycje. Tutaj każdy bedzie zachwalał sobie idz czy do Vobisy czy do Komputronica, gdziekowiek ale do dobrych sklepo i pogadaj tam ze sprzedawca, zrsezta sa na necie dostepne testy, przejrzyj i porownaj.pozdrawiam

odpowiedz  odpowiedz
                zgłoś do moderacji