Kategorie: Zakupy / Dom i ogród
Forum: Wyposażenie wnętrz (1120 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-12-16 14:37

Temat: Jak urządzić biuro? (4 posty)
autor: ~nikela222
~nikela222
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2012-02-23 11:07 Temat: (4 posty)

Jak urządzić biuro?

Witam. Jakiś czas temu wynajęłam dość sporą powierzchnię pod biuro. Nie będę dokładnie opisywać, jaką firmę chcę rozkręcić, dość, że mam problem z urządzeniem wnętrza. Ze względu na to, że będą przyjmowani goście w biurze, chciałabym żeby przestrzeń biurowa wzbudzała zaufanie i ogólnie przyjazne uczucia, przy czym wyglądała jak miejsce, w którym się pracuje, czyli profesjonalnie, w którym pracownicy mogą się skupić na wykonywaniu swojej pracy. Nie wiem, w jakim stylu urządzić te biuro? Minimalistycznym? Czy połączyć różne aranżacje wnętrza: kwiatowe, szkło, itp.? Czekam na podpowiedzi.

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~nikela222, 2012-02-23 11:07
    Jak urządzić biuro?

Witam. Jakiś czas temu wynajęłam dość sporą powierzchnię pod biuro. Nie będę dokładnie opisywać, jaką firmę chcę rozkręcić, dość, że mam problem z urządzeniem wnętrza. Ze względu na to, że będą przyjmowani goście w biurze, chciałabym żeby przestrzeń biurowa wzbudzała zaufanie i ogólnie przyjazne uczucia, przy czym wyglądała jak miejsce, w którym się pracuje, czyli profesjonalnie, w którym pracownicy mogą się skupić na wykonywaniu swojej pracy. Nie wiem, w jakim stylu urządzić te biuro? Minimalistycznym? Czy połączyć różne aranżacje wnętrza: kwiatowe, szkło, itp.? Czekam na podpowiedzi.

odpowiedz  odpowiedz
    Opinia była dla mnie: użyteczna nieużyteczna
    zgłoś do moderacji
    • darek 007 , 2012-03-29 16:36
      Odp.: Jak urządzić biuro?

Szkoda, że nie napisałaś dla jakiej firmy ma być biuro. To dość istotne przy wyborze stylu aranżacji.

Faktycznie najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług pracowni architektonicznej czy wnętrzarskiej. Biuro to nie mieszkanie, dobrze, żeby było profesjonalnie urządzone. Wiem, że np. dynamico wykonuje nieodpłatne projekty umeblowania. Tak przynajmniej jest napisane na ich stronie: http://www.dynamico.pl/software-ktorego-uzywamy

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
      • ~Milenka, 2012-05-11 11:06

a nie lepiej tańszą wersję? Mi moją kawalerkę świetna zaprojektowała firma Probox- nie potrzebowałam niewiadomo jak nowoczesnych mebli, czysto schludnie i profesjonalnie. Moja kawalerka ma profesjonalny wygląd, zupełnie niskim kosztem. Zaoszczędziłam na meblach bo w swojej ofercie również maja własne produkty, krzesła, szafki, szafeczki etc. Nie ma sensu ładować niewiadomo jak dużej kasy na rozkręcenie biznesu, później można ewentualnie zmienić ale moja wersja biura bardzo mi się podoba i na pewno posłuży na lata. Architekt weźmie za projekt, możliwe ze wycenę, potem szukanie wykonawcy , no to nie dla mnie zabawy. Tu mam wszystko w pakiecie a nawet lepiej, bo wycenę dostałam darmowa, także polecam ci takie rozwiązanie.

odpowiedz  odpowiedz
        zgłoś do moderacji
    • ~linkaaa, 2012-02-23 13:47

Skoro w ogóle nie masz pomysłu, na Twoim miejscu zatrudniłabym do zaprojektowania wnętrza jakąś pracownię architektoniczną. A tak w ogóle podsyłam linka, może Ci się przyda: http://www.budnet.pl/Jak_zaprojektowac_przestrzen_biurowa,Meble_biurowe,108375-czytaj.html

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
      • ~lalima, 2012-04-05 14:30

Teraz niby robi się zwykle w minimalistycznym stylu ale za to z mocnymi kolorami np. czerwień z limonką, zieleń z niebieskim. No i najważniejsze są dodatki, tablice magnetyczne np. http://www.yourhome24.pl/towar.160.tablica.magnetyczna.memo.html , zaczepy na karteczki i koniecznie jakiś regał na papierki :)

odpowiedz  odpowiedz
        zgłoś do moderacji