|
~Czołowy
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2009-12-03 22:06
Odp.: Narzędzia dla początkującego
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Sporo, bo już kilka lat. Korzystam z ich sprzętu. Mój ojciec pamiętam też się takimi wiertarkami bawił, bo firma ma już swoje latka:) |

Witam,
planuję rozpocząć własną działalność przy pracach wykończeniowych i remontowych jako pracownik kontraktowy. Z tego co się orientuję w takim przypadku warto mieć własne narzędzia i tutaj zaczyna się mój dylemat - nie dysponuję jakimiś ogromnymi oszczędnościami więc muszę zacząć od sprzętu tańszego niż Bosch czy inne popularne marki. Pytanie które kieruję do Was jest następujące - czy jest jakaś konkretna marka która oferuje narzędzia przyzwoitej jakości w przystępnych cenach? Najlepiej gdybyście podawali swoje typy na podstawie własnych doświadczeń... Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
odpowiedz
Sporo, bo już kilka lat. Korzystam z ich sprzętu. Mój ojciec pamiętam też się takimi wiertarkami bawił, bo firma ma już swoje latka:)
odpowiedz
To i ja się wbiję w tę dyskusję ze swoim pytaniem:) Potrzebuje
dobrego mieszadła do farb, gipsu, czy kleju. Miałem kiedyś jakieś
firmy już nieistniejącej, ale razem z nią się popsuło i musze kupić
nową.
odpowiedz
Kilka rodzajów dobrych mieszadeł jest na rynku. Ja polecam Boscha i Celmę. Do ilu możesz wydać na tę narzędzie, to ułatwi wybór :)
odpowiedz
Witam, korzystam z narzędzi od Celmy. Mam dość duże porównanie, w budowlanką zajmuje się od 10 lat. Przez moja firmę przewinęło się wiele wiertarek takich producentów jak Bosch, Hilti, DeWalt czy wreszcie Celma. Na tle innych marek Celma w kategorii cena/jakość wypada świetnie. Jakością dorównuje znanym markom, a cenę ma nieraz 30-40% niższą. Celma robi proste konstrukcje, dlatego może są takie trwałe.
Jak masz jakieś konkretne pytania, wal śmiało.
odpowiedz
Jak widzę krajowe produkty są cenione najbardziej, to się chwali :) Poszukałem informacji o Celmie i faktycznie wydaje się to najlepszy wybór.
odpowiedz
Szczoteczki Celmy nie należą do najdroższych, ale jakościowo są naprawdę niezłe. Nie trzeba ich wymieniać co chwilę. Warto poczytać opinie o szczoteczkach, bo naprawdę czasami można się nieźle naciąć.
odpowiedz
Ja mam teką szlifierkę od roku i sprawdza się bardzo dobrze- http://www.ceneo.pl/349866s
Nie przepłaciłem z czego się ciesze najbardziej, bo czasami można się naprawdę naciąć na cen niektórych szlifierek, które nie odbiegają od siebie za bardzo jakością.
odpowiedz
Proponuje rozejrzeć się za narzędziami Celmy z oferty promocyjnej. Byłem ostatnio u jednego z dystrybutorów i przeglądałem gazetkę z narzędziami. Dobre w miarę ceny mają na wybrane artykuły i jakieś bony dodatkowo, ale nie pamiętam jakie :)
odpowiedz
Bony Sodexo dają o różnych wartościach w zależności od rodzaju sprzętu. Warto się przyjrzeć tej promocji bo ceny faktycznie są atrakcyjne jak na taki sprzęt.
odpowiedz
Cena wiertarki faktycznie bardzo atrakcyjna z tego co napisałeś. Możesz podklepać jakiś link do tej promocji?
odpowiedz
Widziałem dziś w sklepie tę gazetkę reklamową i kilka produktów jest naprawdę w dobrej cenie. Boy Sodexo to miły dodatek, bo nie są na jakąś powalającą kwotę. Ale sam sprzęt warty uwagi.
odpowiedz