Cześć wszystkim :) Ja osobiście trenuje karate od 1989 r. - 19 lat :0. Mam z tego powodu dużo korzyści.Sport to zdrowie. Ja bym powiedziała o karate że Karate tradycyjne jest sztuką samoobrony, która wyodrębniła się z uprawianego w Japonii budo (sztuka wojenna).
Oryginalne japońskie karate, zwane dzisiaj karate tradycyjnym, nigdy nie rozróżniało stylów. :) zapraszam na moją strone www.karatetradycyjne.pl

cze ja jestem przewodniczącym szkoły i wpadłem na pomysł założenia umie w szkole kadry mógł byś mi podać cenę jaka płacisz na zajęciach ilość osób trenując ten sport i czy skutecznie można kogoś obezwładniacz
Ty jestes przewodniczacym szkoly????Ciekawa to musi byc placowka,skoro jej przewodniczacy nie umie pisac...
jakikolwiek ruch jest wskazany. sztuki walki oczywiście też mogą być. ale ważne by co drugi dzień się chociaż trochę poruszać.
też tak myślę. Te 3- 4 dni w tygodniu po nawet niecałej godzinie warto się poruszać. Ja mam taki system- albo siłownia albo jogging ale 4 dni w tygodniu mam jakiś ruch i na kondycję nie narzekam.
,
2011-10-13 10:11 chyba nie ma zadnych minusow dla uprawianie sportu jesli ktos nie ma do tego przeciwwskazan.
optymalnie jest podobno 3 razy w tygodniu., czas jest uzalezniony od tego jakie efekty chcemy osiagnac przez cwiczenia.
,
2011-10-14 01:14 co cos takiego jak program ćwiczeń, dla poczatkujących ale tez i dla chcących utrzymać kondycję bez względu na stan zaawansowania
mówi się i też czytałam o tym że odpowiednie jest poświęcić na sport 3razy w tygodniu po 30min
3x30
oczywiscie z rozgrzewką, a do tego bieganie, czy rower, basen
i to w zupelnosci wystaczy
no ale te 30 minut plus rozgrzewka? czy razem z rozgrzewką? no bo z tego się zrobi wtedy 15 minut biegania albo pływania.
,
2011-10-17 00:19 mysle ze nie bedzie nic zlego Tobie, jesli to 30min zasadniczego treningu dodasz 5 min rozgrzewki :)
ale rownie dobrze mozesz to wlaczyc w ten czas, tylko wazne zeby to byla porzadna rozgrzewka
,
2011-10-18 17:21 brzmi rozsadnie, ale te 5 minut rozgrzewki napewno sie przyda, zeby uniknac kontuzji, chociaz porozciagac sie chwile powinnismy.
,
2011-10-18 23:43 rozgrzewka to jedno, na poczatku
ale wazne jest tez na koniec np joggingu poswiecic kilka minut na rozciaganie, w celu np unikniecia kontuzji czy zakwasow
porządna rozgrzewka powinna być dłuższa niż 5 minut. a jeśli w ogóle mało się ruszamy czy przystępujemy do treningu po długiej przerwie to jest nawet wskazane dobrze się rozgrzać.
,
2011-10-17 00:21 znalazlam to miejsce gdzie czytalam o tym programie 3x30, to jest okreslone haslem "siła odruchu"
do odnalezienia na stronie www silaodruchu.pl
,
2011-10-18 17:22 o, moze sie przydac ta strona, podsune ja kilku osobom ;)
,
2011-10-18 23:51 zapowaida sie niezle, warto popatrzec na nią w dlugie zimowie wieczory,
co chwile dodaja jakis artykul, czy filmik szkoleniowy
fajna stronka ta silaodruchu.pl
fajny pomysl, sluszny cel, bede wspierac
zapraszam jutro z samego rana, przebieżkę ze mną, wrocław, trasa wzdłuż odry, mosty warszawskie do m.szczytnickiego, i z powrotem, 8 rano :)