|
2010-02-25 16:29
Temat: (3 posty)
jak motywują was pracodawcy, żeby wykonywac 300% normy?Tak jak w temacie, czy wasi pracodawcy troszczą się o to, żeby dawac wam comiesięczne, albo chociażby kwartalne premie? Dostajecie upominki na święta albo karnety do kin, itp? a moze integracje wyjazdowe? Doświadczacie czegokolwiek z tych przyjemnosci w miejscu pracy? U nas o to ciężko, chociaz po firmie chodzą słuchy, że szefuńcio chce nam wyjazd na skutery zoragnizowac przy współpracy z eventmapa.pl Ciekawe czy dojdzie to do skutku... A jak jest u was? |

Tak jak w temacie, czy wasi pracodawcy troszczą się o to, żeby dawac wam comiesięczne, albo chociażby kwartalne premie? Dostajecie upominki na święta albo karnety do kin, itp? a moze integracje wyjazdowe?
Doświadczacie czegokolwiek z tych przyjemnosci w miejscu pracy?
U nas o to ciężko, chociaz po firmie chodzą słuchy, że szefuńcio chce nam wyjazd na skutery zoragnizowac przy współpracy z eventmapa.pl
Ciekawe czy dojdzie to do skutku...
A jak jest u was?
Wszelkie działania, które dają pracownikowi do zrozumienia, że jest potrzebny i docenia się jego pracę są potrzebne.
Może być to wyjazd, może być to impreza tematyczna, może być premia jak w twojej firmie.
Swoją drogą taka synergia wszystkich wymienionych powyżej form gratyfikacji pracowników jest najlepszym rozwiązaniem. Gdyby w każdej firmie taki system motywacyjny miał miejsce byłoby o wiele więcej zadowolonych pracowników i uśmiechniętych twarzy na ulicach.
Przyznam, że u mnie w firmie co miesiąc dwie osoby dostają premie za wykonaną pracę, dwie najlepsze i najbardziej wydajne. Jest to oczywiście jakaś forma motywacji, ale czasem się zdarza, że nie dla wszystkich. Ponieważ zdarzyło się tak, że dwa miesiące z rzędu premię dostała jedna osoba...można jej oczywiście pogratulować a szefom pozazdrościć takiego pracownika.
Ale przyznam szczerze, że chyba lepiej byłoby dla całej firmy jeśli zorganizowany byłby jakiś wyjazd, albo impreza tematyczna. Wtedy można liczyć na to, że dzięki temu każdy pracownik ( nawet i ten najmniej wydajny ) zostanie zmotywowany do działania i bardziej będzie się przykładał do swojej pracy.
Czytałam na stronie eventmapa.pl o tym, że jedna z firm miała zorganizowaną grę miejską w klimacie PRL. Bardzo mi się spodobał taki pomysł. I od razu przyszło mi do głowy, że czemu nie zorganizować imprezy w innym klimacie np. w stylu lat 30??
co o tym sądzicie??
Chociaż inne atrakcje jak wspomniany przez Ciebie wyjazd na skutery także brzmi obiecująco.