Zaglądnąłem na WP pierwszy raz od dłuższego czasu. Przyzwyczajony jestem do Onetu ale chyba najwyższy czas to zmienić. Chciałem się z Wami podzielić swoim dość intrygującym spostrzeżeniem. Ostatnimi czasy czytając artykuły na Onecie zauważyłem spadek ich fachowości. Nie czepiam się drobnych literówek, błędów ort. czy styl. Nasuwa mi się myśl, że pisane są one przez kompletnych amatorów a wręcz niemyślące maszyny, bo o zgrozo, bardzo często zdażają się błędy logiczne! Nie raz po przeczytaniu artykułu nie mogłem dojść o co chodziło w nim autorowi! Wydaje mi się, że bierze się to z niehlujstwa. Gdyby autor przeczytał choć raz to co napisał, na pweno wykryłby te błędy. Ale po co się kłopotać, skoro redaktor też tego nie przeczyta?! no może z raz, po czym okroi tekst z istotnych fragmętów i wychodzi taki quazi-artykułowy misz-masz. Ale nie o tym pisałem w tytule... - Do sedna! - Miałem nadzieję, że jeśli będę komentował STYL artykułów kożystając z dostępnego tam forum to któś coś w końcu z tym zrobi. Niestety ani jeden taki mój tekst się nie ukazał. Owszem, komentując TREŚĆ artykułu zawsze mogłem liczyć na ukazanie się go na forum, jeśli nie łamałem zasad regulaminu, i dyskusję z innymi internautami. Niestety komentaże stylu w jakim są pisane artykuły na Onecie, pomimo ich zgodności z regulaminem są permanentnie niedopuszczene do szerszego grona odbiorców. Mam dość zastanawiania się o co chodziło autorowi, mam dość marnowania czasu na czytanie takich artykułów! Tak więc zmieniam portal! Witam wszystkich =-D
Tutaj też jest wiele okazji do narzekania na błędy językowe, ortograficzne i stylistyczne. A o cenzurę się nie martwię, ona zamartwi się o mnie:)