|
~Mentor
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2008-11-11 15:59
Temat: (1 post)
Polska Urzędasów...........................No tak zaraz posypią się na moją wypowiedź gromy ale cóż to wy urzędasy będziecie bić pianę na to co piszę.Prawda jest taka że nic się od wieków nie zmienia.Komuna,przewrót ustrojowy i co nic.Jak urzędasy byli u władzy i ustawiali wszystko pod siebie tak ustawiają nadal.Wkurza mnie to i śmieszy wasze tłumaczenia ale tak jest.Zwykły szary człowiek nie ma szans w starciu z biurokracją rozdmuchaną do granic możliwości.Spowodowaliście że z każdym głupstwem należy udawać się do was o wytłumaczenie lub interpretację.Sztab milionów ludzi siedzi tylko po to aby rozszyfrować i poukładać dla siebie to co uchwalają wam podobni.Utrudnienia a nie ułatwienia jakie sami robicie są jak góry lodowe.Gąszcze przepisów i rozporządzeń do przepisów to coś przez co nie da rady przebrnąć.Bezustanne przepisywanie tego samego nie wiara w to co mówi człowiek a raczej dla was uciążliwy petent.Wyszukiwanie stale i od nowa czegoś aby pokazać swą wyższość.Śmieszna komputeryzacja która według mnie sprawia wam tylko więcej problemów niż nam pożytku.Stałe dostarczanie nowych to a nowych pisemek i zaświadczeń.Ciekawe tylko komu to wszystko potrzebne skoro i tak trzeba je od nowa dostarczać w kolejnym urzędzie.Czasem można odnieść wrażenie że my petenci wam przeszkadzamy.Tylko zapominacie w swej arogancji dla nas że gdyby nie my to wy nie mielibyście pracy.Stałe tworzenie nowych to a nowych urzędów,komórek i tylko ciekawe po co i dla kogo.Zapominanie o tych którzy przynoszą zyski i to namacalne z których wy urzędasy jesteście utrzymywani prowadzi do waszej porażki.Prędzej czy później.Pan poseł Palikot zajmuj się tylko niektórymi przepisami i anomaliami.Dlaczego a no dlatego że jakby ruszył to co od lat narosło na naszych plecach (biurokracja) to by poległ jak każdy inny który próbował tego przed nim.Wydaje mi się że bez konkretnego rozwalenia tego całego układu i koleżeństwa nie zrobi się nic.Należy od podstaw to wszystko przejrzeć i po kolej rozgonić na cztery wiatry.Może mi nie wierzycie ale czekam na wasze komentarze i na pewno się do nich odniosę. |