Kategorie: Wiadomości i media / Wiadomości, wydarzenia, polityka
Forum: Polska - polityka, gospodarka, wydarzenia (2479 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-07 13:57

Temat: SKANDAL w Łodzi! – Ludzie Kropiwnickiego kupują głosy na referendum. (6 postów)
autor: Ania.Nowak00
Liczba wpisów:
2
Na forum od: 2009-12-04
  zobacz wizytówkę
2009-12-04 16:54 Temat: (6 postów)

SKANDAL w Łodzi! – Ludzie Kropiwnickiego kupują głosy na referendum.

Przeżyłam szok kilka dni temu.

Zostałam wydelegowana przez placówkę, w której pracuje do komisji wyborczej na referendum za odwołaniem Prezydenta Kropiwnickiego. W placówce tej będzie jedna z komisji wyborczych. Żeby dopełnić formalności musiałam udać się do jednej z delegatur UMŁ.

Na miejscu w delegaturze musiałam podać dane osobowe i podpisać oświadczenie, że wyrażam zgodę na udział w pracach komisji. Jakież było moje zdziwienie, kiedy pierwszym pytaniem jakie mi zadano było „Czy podpisywała Pani listę za odwołaniem Prezydenta”. Oczywiście podpisywałam wiec odpowiedziałam „Tak”. Następnie zostałam poinformowana, że jeśli chce być członkiem komisji to musze złożyć ustną obietnicę, że nie pójdę na głosowanie, ponieważ „w komisjach są ludzie prezydenta a prezydent prowadzi kampanie przeciwko frekwencji wyborczej”. Nie mogłam uwierzyć własnym uszom. To zwykłe kupowanie głosów, szantaż, łamanie ordynacji wyborczej na polecenie Kropiwnickiego. Zrezygnowałam z członkostwa w komisji i oczywiście pójdę na głosowanie, ponieważ jest to mój obowiązek i prawo jako obywatelki RP i mieszkańca miasta Łodzi i skreślę „TAK”.

SKANDAL!!!

odpowiedz
Sortuj według: