Kategorie: Wiadomości i media / Wiadomości, wydarzenia, polityka
Forum: Polska - polityka, gospodarka, wydarzenia (2688408 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-07 13:57

Temat: Odpowiedź PO na zarzuty PiS i SLD: oni są sfrustrowani! (992 posty)
autor: WP.PL
~miroslaw krupinski
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-04-19 15:35

i tak zatoczylismy kolko i zamknelisma haslo czynnego oporu

przeciwko dalszej transformacji Polski w Zimbabwe. Zarowno ten zaczety przeze mnie pomysl (ktory utksnal na 18 glosie) jak i cala niezbyt udana gaffa Chlebowskiego zostaly zabelkotane i poszly w niepamiec. Jutro znow beda jeki Walesy albo narzekania na PiS i Prezydenta ze nie pozwolil kilka miesiecy temu wejsc Polsce do strefy Euro po kursie 5:1. Co oszczedzilo niektorym Polakom ostatnie zaskorniaki ale perfidnie pozbawilo Tuska & Consortes premii za wykonanie zleconego zadania.

Problem polega na tym ze po takim wielokrotnym udeptywaniupodloza to rzadzaca mafia czy jak ktos woli Grupa Trzymajaca Wladze wcisnie oglupionemu spoleczenstwu kazde oszustwo przynoszace zyski wybranym nielicznym kosztem skolowanych hmmm... "obywateli".

A mnie nie powinno to obchodzic - mieszkam od 22 lat o dwadziescia tysiecy kilometrow od Polski, za oknami mam Ocean Indyjski i jestem finansowo i gospodarczo niezalezny. Z Walesa zerwalem otwarcie i w obecnosci swiadka na drugi dzien po wyjsciu z wiezienia w Leczycy (byl to 17 wrzesnia '83) bo od wiosny owego roku 83 wedzialem o jego i jego Consortes wspolpracy z Kiszczakiem. Z Polski wyjechalem 7 maja 1987, kiedy zapach Magdalenki byl juz jednoznaczny, a zachowania mniej wiecej takie jak dzisiaj.

Zdrowia i dalszych uciech Panstwu zycze. Nie ma to jak drzemka na niezmienianej od 20 lat slomie, nieprawdaz? O czym wiedza Tuski, Walesy i majace sie dobrze Obalone Komunisty. Co zreszta koresponduje z trescia wiersza i rysunku otwierajacych moja strone <opinie.htm>.

Miroslaw Krupinski

odpowiedz
Sortuj według: