Kategorie: Turystyka / Miejsca
Forum: Praga (27 postów)
założyciel: p.artur | moderator: p.artur  | data utworzenia: 2008-12-10 15:45

Temat: Praga (17 postów)
autor: p.artur
Liczba wpisów:
5
Na forum od: 2011-11-01
  zobacz wizytówkę
2008-12-16 19:35

Odp.: Praga

Dla mnie to bardzo klimatyczne miejsce, w ktorym czas plynie powoli a ludzie sie nigdzie nie spiesza. Super sprawa na weekendowy wypad.

odpowiedz
Sortuj według:
  • p.artur , 2008-12-10 15:47
    Praga

To moje ukochane miasto do spółki z Berlinem, taki wielki Kraków. Wracam tam każdego roku z wielką przyjemnością, chociażby po to, żeby zrobić sobie kilka "free hugs" z fajnymi Czeszkami

zgłoś do moderacji
    • Martina_po_świecie , 2011-11-01 21:27
      Sylwester w Pradze

Witam,

zapraszam do zapoznania się z moją relacją z Sylwestra, którego spędziłam w Pradze:

<a href="http://www.praganaweekend.waw.pl">www.praganaweekend.waw.pl</a>

Na stronie znajdują się opisy najważniejszych miejsc i zabytków, które każdy turysta powinien odwiedzić.

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 11:02
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:29

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 11:00

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 15:02

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:48

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:51

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:32

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 16:04

zgłoś do moderacji
    • Dante , 2008-12-16 19:35

Dla mnie to bardzo klimatyczne miejsce, w ktorym czas plynie powoli a ludzie sie nigdzie nie spiesza. Super sprawa na weekendowy wypad.

zgłoś do moderacji
    • ~paloma, 2008-12-10 17:46

To fakt Praga jest super. W nowym tygodniku Wprost nawet jest artykuł, gdzie jest porównywana do Paryża. A tak w ogóle ja też lubie free hugs

zgłoś do moderacji
      • ~marika, 2008-12-11 09:14

ja nie lubie free hugs, ale praga jest moim miastem. czytajac te publikacje o tym miescie doszlam do wniosku, ze z czeska praga dzieje sie to, co juz powoli zaczyna sie dziac z praga warszawska, a juz dotknelo np. broooklyn. i najgorsze jest to, ze po takich artykulach zwalac sie na zizkov chmary turystow, ktore zabija ten wyjatkowy klimat tej dzielnicy.

zgłoś do moderacji
        • flyingiza , 2008-12-11 11:10

Byłam tylko na lotnisku w Pradze:(, ale po przeczytaniu artykułu o praskim zizkovie we Wprost, na pewno sie tam kiedys wybiore

zgłoś do moderacji
      • katarynkata , 2008-12-16 10:43

też, czytalam ten tekst we wproście, i muszę przyznać, że nastrooil mnie na podróż do pragi :)

jak sobie jeszcze przypomnę czekie kino (samotnych, opowieści o zwyczajnym szaleństwie), to tym bardziej chce jechać....

Najgorsze jest to, że na ostatni długi weekend, mój kolega był w pradze i wrócił tak uradowany, że aż myślałam, żeby na sylwestra np wybrać się do czech. Nie w zadne gury, tylko właśnie do pragi. Nie oszukujmy się, ale to miato jest bardzoej znane w europie niż jakiekolwiek polskie....

zgłoś do moderacji
    • ~wiecie co?, 2008-12-15 09:16

helsinki i paryz maja wiecej uroku, ale atmosfera w pradze fakt - jest niepowtarzalna.

zgłoś do moderacji
    • ~propraga, 2008-12-11 09:31

artur - zgadzam sie z toba w 100% - praga i berlin to miasta od ktorych mozna sie uzaleznic :D a byliscie na tym Zizkowie opisanym w artykule? ja tam niegdy nie trafilem, ale z opisu brzmi mega zachecajaco. nie ma jak klimat artystycznej bohemy :) trzeba sie wybrac i samemu to sprawdzic!

zgłoś do moderacji