Kategorie: Społeczności / Między nami
Forum: Czy kierowanie grupą ludzi zmienia człowieka (252 posty)
założyciel: kasandra7 | moderator: kasandra7  , kasandra7 | data utworzenia: 2008-12-01 18:07

Temat: Byłem kierownikiem ,dowódcą , szefem (73 posty)
autor: Krzysztof 57
Liczba wpisów:
8
Na forum od: 2009-01-19
  zobacz wizytówkę
2009-02-22 09:13

układ nóg "asystentek" świadczy że są zestresowane,a ten w środku nie

jeśli ktoś nie nadaje sie do pracy uczyń go szefem, na pewno się sprawdzi i jeszcze będzie zadowolony, tak robi się od wieków. Najbardziej pozbawieni hamulców moralnych maja największy ciąg na władzę. Oczywiście chodzi o prestiż, kobiety, pieniądze a czasem o "nicnierobienie" im ktoś głupszy i prymitywniejszy tym mniejsza szansa że życiem wewnętrznym wypełni pustke i dzień codzienny i sam nada życiu sens.

W samych początkach było tak że największy goryl rządził w stadzie i zapładniał wszystkie samice, nawet w dzisiejszych czasach można spotkać takie ciągoty w niektórych srodowiskach. Autorytet u podwładnych mozna zdobyć tylko wiedząc więcej i robiąc lepiej, w takim układzie ludzie sami chcą aby ktoś taki nimi rządził bo mniej pracując można osiągnąć więcej, a korzyść z tego mają wszyscy. Najgorzej jak ktoś myśli że jest taki inteligentny że udało mu sie wszystkich zrobic na szaro i przejąć większość zysków. Armia to zupełnie inna struktura i pomijam ją w swoich rozważaniach.

Faktem jest że niektórym "odbija" po uzyskaniu władzy...

odpowiedz
Sortuj według:
  • Krzysztof 57 *****, 2008-12-21 13:01
    Byłem kierownikiem ,dowódcą , szefem

To co piszecie ,to są pobożne życzenia ,bo układ kierownik- pracownik ,zawsze bedzie i MUSI opierać się

na dystansie i powiem Wam ,że dla dobra pracownika,co sam przyzna, nie może być "kumpolostwa" w

stosunku pracy. Pracownik(podwładny) woli i lepiej się czuje, jak ma kogoś, kto wydaje polecenia i odpowiada za niego.Przerabiałem to w wojsku(mam stopień chorążego rezerwy) i w cywilu i nieważne w jakim środowisku musi być zależnośc i dystans. Od naszych umiejętności ,charakteru i osobowości ,

zależy jak te relacje będą się kształtowały ,ale jest praca ,czy inna czynność ,którą podwładny musi wykonać i to dobrze i wykona to ,choć napewno będzie nas urabiać ,ale tu nie ma sentymentów i być nie

może. Wiem z doświadczenia,że przełożony stanowczy ,posiadajacy wiedzę i sprawiedliwy ,jest najlepszym szefem ,bo mięczaki niech lepiej robią na drutach ,a teraz w kraju, mamy ich full i dlatego jest taki burdel.

ps. na fotce może być np.dobry szef i dwie asystentki...

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 11:01
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:28

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 10:59

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 15:01

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:47

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:49

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:31

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 16:03

zgłoś do moderacji
    • 52.256406,21.017175 , 2009-02-22 09:13
      układ nóg "asystentek" świadczy że są zestresowane,a ten w środku nie

jeśli ktoś nie nadaje sie do pracy uczyń go szefem, na pewno się sprawdzi i jeszcze będzie zadowolony, tak robi się od wieków. Najbardziej pozbawieni hamulców moralnych maja największy ciąg na władzę. Oczywiście chodzi o prestiż, kobiety, pieniądze a czasem o "nicnierobienie" im ktoś głupszy i prymitywniejszy tym mniejsza szansa że życiem wewnętrznym wypełni pustke i dzień codzienny i sam nada życiu sens.

W samych początkach było tak że największy goryl rządził w stadzie i zapładniał wszystkie samice, nawet w dzisiejszych czasach można spotkać takie ciągoty w niektórych srodowiskach. Autorytet u podwładnych mozna zdobyć tylko wiedząc więcej i robiąc lepiej, w takim układzie ludzie sami chcą aby ktoś taki nimi rządził bo mniej pracując można osiągnąć więcej, a korzyść z tego mają wszyscy. Najgorzej jak ktoś myśli że jest taki inteligentny że udało mu sie wszystkich zrobic na szaro i przejąć większość zysków. Armia to zupełnie inna struktura i pomijam ją w swoich rozważaniach.

Faktem jest że niektórym "odbija" po uzyskaniu władzy...

zgłoś do moderacji
    • dupeczka17 , 2009-02-12 17:29
      nie byłam szefem i nie będe teraz wiem to napewno

Zgadzam się absolutnie relacja szef i pracownik wymaga żeby ten drugi miał szacunek do swojego pracodawcy i wykonywał solidnie polecenia wydawane przez szefa w przeciwnym razie powstał by rozgardiasz i wtedy by pojawiły się prawdziwe problemy po pracy wszyscy jesteśmy równi możemy razem się spotykać ale w praqcy obowiązuje etyka zawodowa i jej należy się trzymać

zgłoś do moderacji
    • dorape *****, 2009-02-08 13:17
      polecany temat

Twój temat znalazł się wśród polecanych do dyskusji na głównej stronie forum - gratuluję!

zgłoś do moderacji
      • Krzysztof 57 *****, 2009-02-08 16:48
        Odp.: polecany temat

Dzięki ,ale bardziej niepokoi mnie nienawiść "ludzi z nizin forumowych" poczytałem dziś trochę o guest ,kasandrze7 , masakra . Ciekawe co powiedzą jak bedą mieli na liczniku tyle co my..:))

zgłoś do moderacji
        • dorape *****, 2009-02-08 17:20

Mnie też ta sytuacja przeraża, ale wątpię, że liczba postów na licznikach tych maluczkich (miałam ochotę napisać bardziej dosadnie, ale się powstrzymałam...) coś zmieni. Zobacz na treść ich rozmów - żenujący poziom świadczy o kompletnym nieliczeniu się z innymi i sobą również... Dziwię się, że administratorzy nie reagują na to wszystko.

zgłoś do moderacji
          • Krzysztof 57 *****, 2009-02-08 17:34

Mnie osobiście, przypomina ta ich pisanina, gadu-gadu(nasza teraz też) ale poważniejszch typowo forumowych tematów nie widać ,chyba że teraz ten o nich. A najbardziej podpuszcza matka(ok.30) synka

i wyglada to na prywatną wojnę z guest - dwie kobiety na szczytach .Zazdrość - motorem działania i grupa małolatów, co paplaniną maskują braki w umiejętności i znajomości poprawnej polszczyzny.

zgłoś do moderacji
            • Ines *****, 2009-02-08 17:45

"Zachecona" Wasza wymiana uwag na n/w forum - zajrzalam i zaluje! To jest zupelnie nie znany dla mnie "swiat" i nie chce go poznac. Jest to przyklad tego czego ja osobiscie nie dotykam. Zamykam przed czyms takim drzwi - swiadomie i z pelna odpowiedzialnoscia. P

zgłoś do moderacji
            • dorape *****, 2009-02-08 17:47

Co prawda, jakieś osobiste wzmianki czytałam, ale aż tak bardzo tematu nie zgłębiłam. Okropne jest to, co piszesz... Myślę, że nasze rozmowy to jednak nie to samo, co gadu-gadu - więcej w nich konkretnej treści, no i kultura na poziomie.

zgłoś do moderacji