|
2008-11-27 22:18
Temat: (98 postów)
Serial jakiego nie bylo wczesniej i chyba juz nie bedzie pozniejDla mnie na takie wyroznienie i same superlatywy zasluguje serial pt.Cudowne lata.Moze dlatego ze dzieje sie w arcyciekawych czasach.Niemniej fantastyczne poczucie humoru na linii narrator i to co akurat jest na ekranie np.mina Kevina...Sciezka dzwiekowa,ilustrujaca ten film jest wrecz perfekcyjna.Do tego dochodzi nostalgiczne brzmienie gitary W.G.Snuffy Waldena "na napisach".Ale chyba najfajniejsze jest to ze po odjeciu humoru to wciaz pouczajacy i wzruszajacy film.O dojrzewaniu,o pierwszych uczuciach,o relacjach dzieci-rodzice...Taaaak...Czy ktos kiedys wyda na DVD tych 50 kilka odcinkow dla ktorych kiedys wstawalem o osmej rano w sobote.A moze juz ktos to zrobil? |

Dla mnie na takie wyroznienie i same superlatywy zasluguje serial pt.Cudowne lata.Moze dlatego ze dzieje sie w arcyciekawych czasach.Niemniej fantastyczne poczucie humoru na linii narrator i to co akurat jest na ekranie np.mina Kevina...Sciezka dzwiekowa,ilustrujaca ten film jest wrecz perfekcyjna.Do tego dochodzi nostalgiczne brzmienie gitary W.G.Snuffy Waldena "na napisach".Ale chyba najfajniejsze jest to ze po odjeciu humoru to wciaz pouczajacy i wzruszajacy film.O dojrzewaniu,o pierwszych uczuciach,o relacjach dzieci-rodzice...Taaaak...Czy ktos kiedys wyda na DVD tych 50 kilka odcinkow dla ktorych kiedys wstawalem o osmej rano w sobote.A moze juz ktos to zrobil?
"Polskie drogi" był ciekawym serialem."Zmienników" też oglądało się dobrze,podobnie jak i" Droga","Dom". Wciągająca była "Stawka większa niż życie",czy "Czterej pancerni i pies".Teraz również są ciekawe seriale- "Przepis na życie" ," Na Wspólnej", "Układ Warszawski",czy "Na dobre i na złe".
Hmmm....To dwa rozne swiaty,jesli nie wiecej:)Droga,Dom czy Daleko od szosy to nasza "pierwsza liga" sprzed lat.Stawka to rzeczywiscie wyborny serial jak na tamte lata,pomimo przeklaman.Inaczej zreszta,byc nie moglo.Ale Pancerni,to,umowmy sie,dla niezbyt wymagajacej mlodziezy.
Natomiast wymienione przez Ciebie wspolczesne telewizyjne produkcje sa mi na szczescie calkiem obce.Gdzies slyszalem ze da sie ogladac Przepis na zycie.Nie wiem czy to ten tasiemiec gdzie gra Kumorek.W sumie,dobra aktorka.Zasluguje na wiecej.
Przyznaje ze jakies 6 lat temu,ogladalem dosc czesto Na dobre i na zle.Przez jakis czas wydawalo sie ze znaleziono wreszcie formule na udana produkcje tv.Coz,jak sie pozniej okazalo,do czasu...
Jedyny jaki oglądam to właśnie"Przepis na zycie",natomiast jak będzie sie ciągnął nie wiadomo ile lat jak własnie np."Na dobre i na złe"-to przestanę,wieloletnie tasiemce mnie nie interesują:)
I slusznie bo jest w tym cos chorobliwego.Przepis..,o ile mi wiadomo,leci dosc pozno ale sam przeciez przeszedlem przez cos takiego.Nie zeby sie uzaleznic ale...Otoz,ogladalem Klan od poczatku bo lecial w porze moich obiadow:)Wyciagalem reke po pilota,mniej wiecej tak samo jak sie wode spuszcza w sedesie.No i ani sie nie obejrzalem a tu durny Klan zagoscil na dobre w swiadomosci:(
"Przepis...." leci o 21:30 więc nie późno:)
Ja chodze spac mniej więcej o 2,tak że jest ok.
No i leci raz w tygodniu.Gdyby leciał częściej to bym na pewno nie oglądała :)
Zalezy jak na to spojrzec bo cale masy tego GOWNA,produkowanego we wszystkich chyba stacjach,zapelniaja kanaly tv od wczesnych godzin rannych...
Ja sam moge sie od biedy przyznac ze jakies kilkanascie razy,obejrzalem w-11.A to z tej przyczyny iz zawsze mialem zylke detektywistyczna i lubie zagadki kryminalne.Szkoda ze taka seria jest robiona "na kolanie"...
Z drugiej zas strony,nie dawno,przyszlo mi sie zetknac,chyba z najglupszym,najprymitywniejszym smieciem o jaki kiedykolwiek sie otarlem.Nosi to tytul"Wspomnienia z wakacji"i jako dobry kolega,ostrzegam Cie przed tym!!!!Nazwanie tego mianem disco polo wsrod tv tasiemcow, to chybiony komplement:(((
hahahaha..widziałam kilka odcinków.
Z drugiej strony,uwierz mi-mieszkając w Hiszpanii widziałam takie atrakcje na żywo.
i powiem Ci,że chociaż ten serial jest faktycznie taki jak piszesz,w fantastyczny sposób oddaje zachowanie wielu Polaków.:))
Na pomoc!!!!!!Jako reprezentant tego narodu,poczulem sie autentycznie przygnebiony....Nie przypominam sobie bowiem [ no moze poza American Pie oraz jakiegos filmu z Lindsey Lohan] takiego nagromadzenia polglowkow,idiotow,"samcow i ..rew" i,co najgorsze,PUSTAKOW,na ekranie,w jednym tylko filmie!
Jakby bylo malo,dochodzi jeszcze ta"gra aktorska",na poziomie randki w ciemno...
BLAGAM!!!!!Zmienmy temat!!!Co mnie psia krew,podkusilo???
Fakt,w niektórych momentach bywa przerysowany ale ogolnie..no dobra,dobra-nie pisze juz o nim:)
w soboty leca "Czterej pancerni.." :))
Wczoraj oglądałam film pt."Leningrad" podobal mi sie..
NIE NAMOWISZ MNIE na rozmowe o pancernych!
A ten Leningrad to jaka produkcja?Bo chyba raczej nie serial:)
"Leningrad" z 2009 rokuRosyjski albo rosyjsko-angielski,z Mirą Sorvino w roli główniej:)
Nie będę gadac o pancernych:)
Wspaniala,niedoceniona aktorka!Ma na koncie Oscara za Jej Wysokosc Afrodyte,czyli za role w jednym z najlepszych filmow Woody'ego Allena.Swego czasu bardzo czesto grala ale ja pamietam ja tylko z jednego jeszcze filmu.Tytul gdzies mi przepadl ale ona opiekowala sie niewidomym facetem....Gdzies z lat 80-tych...Pisalem swego czasu o niej i innych aktorkach"drugiego szeregu",na forum Filmy przez nas polecane...Niestety,forum zamrozone...
Ja ją widziałam jako agentke FBI w filmie "Dziewczyny z przemytu" i jeszcze w jakims gdzie grała poszukiwaczkę skarbu Templariuszy,ale zapomniałam tytuł:(
Lubie ją:)
Na Filmwebie jest cała filmografia:)
Ten film mial cos z miloscia w tytule.Chyba Dotyk milosci ale pewnosci nie mam.Tymczasem przypomnial mi sie jeszcze Mutant zcy cos takiego:))Bzdet ale trzymal w napieciu:)
Ten film to "Dotyk milości"z Valem Kilmerem:)
No wlasnie:)))Kilmer byl nawet niezly a i film calkiem,calkiem.Pamietam ze to sie wowczas dosc czesto zdarzalo.Taka tematyka.Nieco wczesniej np.Dzieci gorszego Boga ze o genialnej Mojej lewej stopie,nie wspomne:)
Dzieci gorszego Boga?To to o brazylijskich(chyba) slumsach i dzieciach ktore tam sie wychowywały..i ta przestrzelona stopa:))
Nie,nie....Ty mowisz o filmie Miasto Boga.Rzeczywiscie wstrzasajacy ale to zupelnie nie to.
Dzieci gorszego Boga to film o gluchoniemej,zbuntowanej dziewczynie.Z Marlee Matlin w roli glownej.Oj,zgarnela za te role troche nagrod!
No własnie wiem że pomyliłam:(
A w ogóle to bardzo jestesmy w temacie seriali:)
A jest forum filmowe?bo ja sie naoglądałam ostatnio.
"Jak zostac królem"
"Niepokonani"
"Skazani na strach" (ten film jest nawet trudny do okreslenia go jednym słowem)
"Sala samobójców"
"Leningrad"
I kilka innych..