Kategorie: Rozrywka i kultura / Muzyka
Forum: The Beatles-zespol wszechczasow (78 postów)
założyciel: collins01 | moderator: collins01  | data utworzenia: 2008-11-25 11:53

Temat: Dawno,dawno temu,na poczatku lat 60-tych... (37 postów)
autor: collins01
Liczba wpisów:
7977
Na forum od: 2008-10-24
  zobacz wizytówkę
2008-11-25 11:58 Temat: (37 postów)

Dawno,dawno temu,na poczatku lat 60-tych...

Kazdy ma inne wspomnienia.Ale na ogol je ma.Nawet jesli ma 20 pare lat, z zespolem zetknal sie choc raz..No chyba ze sie myle.A jesli tak to chetnie odpowiem na jakies pytania

odpowiedz
Sortuj według:
  • collins01 *****, 2008-11-25 11:58
    Dawno,dawno temu,na poczatku lat 60-tych...

Kazdy ma inne wspomnienia.Ale na ogol je ma.Nawet jesli ma 20 pare lat, z zespolem zetknal sie choc raz..No chyba ze sie myle.A jesli tak to chetnie odpowiem na jakies pytania

zgłoś do moderacji
    • mar.sar12 , 2011-12-12 11:32
      Odp.: Dawno,dawno temu,na poczatku lat 60-tych...

Moi dziadkowie byli kiedyą na ich koncercie - tak na nich wpłynęli że babcia zamiast mi czytać bajki jak byłam mała to mi śpiewała piosenki Beatlesów:) teraz mam do nich taki szacunek, że wkurza mnie jak ktoś ściąga nielegalnie ich piosenki...od tego są już przecież legalne możliwości...halo, takiemu zespołowi nie skąpcie!!!

mimo ceny...

http://forum.wp.pl/uid,1263064,fullText,1,fid,966,tid,52311,pid,31383331,temat.html

zgłoś do moderacji
    • collins01 *****, 2008-11-28 23:46

Mam takie wesole wspomnienie.Mialem chyba 8 lat.Lech gral w drugiej lidze.Poszedlem z ojcem kolegi oraz nim samym na mecz a na stadionie od samego poczatku niemal spiewano:wgore serca niech zwycieza Lech!I bylo to na melodie Yellow Submarine,The Beatles.Wtedy to juz wiedzialem,tak ze to nie bylo wcale pierwsze wspomnienie...

zgłoś do moderacji
      • dorape *****, 2008-11-29 22:17

Mój syn jest wiernym kibicem Lecha, jeździ do Poznania na prawie każdy mecz, chociaż od nas jest dość daleko. Ale właściwie nie o tym chciałam - zapytam go, co teraz się śpiewa na takich meczach. A może dalej coś na melodię Beatlesów?

zgłoś do moderacji
        • ~bez nicku, 2008-11-30 00:18

no...fajnie..:-) hmmm tzn. nie myślałam,że Ty też..Dorotko... chyba gdzieś z Wielkopolski.,a nawiasem mówiąc ja też Lechowi kiedyś kibicowałam,dziś przyznam,że sport ogólnie w niełaski u mnie poszedł z chwilą,gdy dostrzegłam,iż fair play zasada w nim nie obowiązuje,a z chwilą,gdy sędzia ligowy moje spostrzeżenia potwierdził...całkowicie dałam sobie luz z kibicowaniem... no,a w Poznaniu na dziś mam praktycznie całą poza synami i mną rodzinę..-mama,siostra,brat... ja zaś 100 od mieszkam..na południe..póki co..Pozdro..

zgłoś do moderacji
          • ~bez nicku, 2008-11-30 00:22

co do wspomnień zaś dodam,że nawet mój starszy brat nie był takim kibicem jak ja w wieku lat kilku-do ...hmmm do kilkunastu lat wstecz... Jako dzieciak i nastolatka z ojcem przed telewizją siedziałam gryząc paznokcie :-) gdy "nasi" grali lub na jakichkolwiek mistrzostwach czy olimpiadach uczestniczyli..kurde...nawet boks oglądałam..

zgłoś do moderacji
          • dorape *****, 2008-11-30 01:02

Nie jestem z Wielkopolski, ale w Poznaniu mam rodzinę - siostrę mojej mamy i kuzynów ;) A ja często kibicuję zawodnikom w różnych dyscyplinach (nie mam zdecydowanie ulubionej), bo kręci mnie współzawodnictwo, ale tylko w sporcie - w życiu raczej nie...

zgłoś do moderacji
            • ~bez nicku, 2008-11-30 01:07

Wiesz,napisałaś,że syn Twój wiernym kibicem Lecha jest,stąd mylna jak widać dedukcja moja :-)) To tylko potwierdza moje tezy,że pozory często mylą... :-) Pozdro..

zgłoś do moderacji
              • dorape *****, 2008-11-30 01:26

Ja też myślę, że pozory mylą. Tylko jak nie dać się zwieść? Przeważnie nie od razu wiadomo, że to pozory...

zgłoś do moderacji
                • ~bez nicku, 2008-11-30 18:52

często długo nie wiadomo co jest prawdą a co pozorem...czasem do końca życia tego się nie wie w jakiejś sprawie...różnie bywa...jak zatem nie dać się zwieść? nie odpowiem,bo nie wiem...tzn. po części..odpowiem-mieć oczy i uszy otwarte chyba tylko tyle albo aż tyle..Co nie znaczy,że czepiać się wszystkiego i być nadwrażliwym lub chorobliwie nieufnym,bo każdemu potknięcia się zdarzają,ale "pozerzy",bo zapewne takie "nie dać się zwieść" masz na myśli...pozerzy to ludzie o dwóch twarzach...nadepnij takiemu na odcisk,a maskę zrzuci...i nie daruje Ci tego,iż przez Ciebie to się stało...Tak myślę..

zgłoś do moderacji
      • dorape *****, 2008-11-30 03:09

Zapytałam syna - podobno nawet jeszcze dzisiaj melodia Beatlesów pobrzmiewa na stadionach...

zgłoś do moderacji
        • collins01 *****, 2008-11-30 14:53

No prosze,krzepiace.Kibice Liverpoolu mogliby spiewac cos Beatlesow ale...oni akurat wypisali na swych sztandarach You'll never walk alone.Tez pieknie.Stary hit Gerry And The Pacemakers

zgłoś do moderacji
        • collins01 *****, 2008-12-03 09:19

Dzis Lech gra z Deportivo.Syn jedzie do Poznania?A wczoraj slyszalem kibicow Liverpool jak w czasie meczu z West Ham spiewali You'll Never Walk Alone.Ciary po plecach...Umnie dzis tez mecz.Watford gra w pucharze z Tottenham.Ale ja sie cieszenajbardziej z faktu iz udalo mi sie nabyc prawie za darmo cd Lennon Legend.Cena 70 pensow w sklepie typu second hand to rewelacja!Dzis sobie wreszcie to wszystko przypomne!Zaczyna sie od Imagine...

zgłoś do moderacji
          • dorape *****, 2008-12-03 14:10

No to teraz będę nucić "Imagine"... Zazdroszczę Ci tego zakupu! A syn nie jedzie na ten mecz, bo w ubiegłym tygodniu byl na jakimś innym, a przesadzić nie może, bo musi gospodarować nie tylko pieniędzmi, ale i czasem ;)

zgłoś do moderacji
            • collins01 *****, 2008-12-03 14:17

Slusznie poniekad,ale szkoda.Mialbym pozniej jak sadze,dzieki Twemu przekazowi,wiadomosci z pierwszej reki.A ze bedzie sie dzialo to nie mam watpliwosci.Co do Lennona to wlasciwie wszystko jest na tej plycie z wyjatkiem...Woman Is The Nigger Of The World.Moze pamietasz?Akurat polskie radio spisywalo sie wowczas na piatke,wylawiajac ten kawalek z wsciekle lewackiego albumu Sometimes In New York.Znakomity muzycznie album splamiony zostal wyciem Yoko i calkowita lewacka anarchia ktorej John niestety ulegal.Czas jednak leczy i po latach na ZADNEJ skladance nie ma po tym albumie sladu!Niemniej polecam Ci goraco wyszukanie tej piosenki.To perelka!

zgłoś do moderacji