|
2011-07-13 17:33
Temat: (5 postów)
Frustracja i złość młodego pokolenia PolakówNależe do pokolenia, które urodziło sie przed okrągłym stołem. Dorastałem już w nowym systemie. Czuje, że ponad 20 lat nowego, strasznie zmieniła mentalność Polaków. Zwłaszcza młodych. Czuć w nich ciśnienie i złość na zastaną rzeczywistość. Do czego to wszystko doprowadzi? |

Należe do pokolenia, które urodziło sie przed okrągłym stołem. Dorastałem już w nowym systemie. Czuje, że ponad 20 lat nowego, strasznie zmieniła mentalność Polaków. Zwłaszcza młodych. Czuć w nich ciśnienie i złość na zastaną rzeczywistość. Do czego to wszystko doprowadzi?
Ja jednak sądzę, że jest coraz lepiej. Powoli Polacy wyzbywają się kompleksów, których nabawili się przez niezrozumienie przyczyn różnic cywilizacyjnych między nami a Zachodem. Jednak różnice się zacierają, nad niektórymi krajami mamy przewagę różnego rodzaju - kompleksy znikną.
Adrian !
To zrozumiałe -Twoja frustracja i całego pokolenia Okragłego Stołu to zupełnie naturalna
kolej rzeczy. Co możesz zrobić w tym całym zamęcie ?
Jest metoda -poczytaj sobie Laitman.pl .To Ci naświetli rozwiazanie.
Pozdrawiam
Osuszył czas mokradła krwi,
Czerwone słońce znów w zenicie...
Czy warto było w wojny dni
Za taki kraj oddawać życie?
A co ma powiedzieć moje pokolenie, które z Okrągłym Stołem wiązało wielkie nadzieje.
Ale spoko. Nie będę strzelał, przynajmniej nie do ludzi.
Zawsze zresztą uważałem i uważam, że dla odreagowania zamiast zabijać ludzi owiele lepiej zabijać gazociągi, rafinerie, wiadukty itp.
Także przy każdej okazji kładę to do głowy Bojownikom Kaukaskim.
Polska miała w swojej historii dwóch Mazowieckich, którzy napieprzyli na całe długie lata.
- Konrad Mazowiecki sprowadził do Polski Krzyżaków - wiemy czym to się skończyło dla Polski.
- Tadeusz Mazowiecki wprowadził GRUBĄ KRESKĘ - kto ma oczy, widzi co to s'PO'wodowało.