To nie slogan, ale nasze życie składa sie z nieograniczonych elementów puzli. Juz od urodzenia zaczynają układać się w obraz naszego życia. Tutaj nie mamy wpływu, ale mijają lata i elementy dobrze ułożone zaczynają się powoli układać w odpowiedni obraz. Dochodzimy do momentu, gdzie sami kształtujemy swoje życie i tu już zaczyna wchodzić w grę intensywne myślenie o przyszłości. Nasze maleńkie elementy zapełniają obraz aż pewnego razu na naszej drodze zjawia się ktoś, kto burzy ten ustablizowany obraz. Ta jedna maleńka chwila, która może trwać sekundy nie jest w stanie zburzyć naszego obrazu, ale chęć jej zatrzmania jest silniejsza od rozumu. Co więc robimy? - zatrzymujemy ją w podświadomości. Dlaczego jednak zdaża się, że ten moment zaczyna po jakimś czasie dawać o sobie znać? Widzimy ten moment jak na zwolnionym filmie i pragniemy powroty do tej maleńkiej chwili.
Mamy dwa wyjścia;
1. Zburzyć dotychczasowy obraz układnany z takim mozołem i postarać się weść do wnętrza "chwili" nie
wiedząc jak może się ta eskapada zakończyć?
2. Zostawić to wspomnienieniom i dalej budować swój obraz w porządku chronologicznym?
Jest jeszcze trzecie wyjście ;- rozrzucić elementy puzli i cieszyć się każdą chwilą nie myśląc o dniu jutrzejszm.
Moi kochani myślę, że to jest dobry temat do refleksji.
Pozdrawiam
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
CZ MOŻNA ZATRZYMAĆ UMYKAJĄCĄ CHWILĘ ?? NIE MOŻNA
Ależ można zatrzymać i to na różne sposoby a takim prostym sposobem to nasza pamięć, nie wspomnę o wizualnym zatrzymaniu - to jest właśnie najbanalniejsze zatrzmanie chwili która umknęła jak powiew letniego dnia.
Pozdrawiam
CZASU NIE DA SIĘ ZATRZYMAĆ TAKIE SĄ PRAWA FIZYKI
Rety!!!!!!! zaraz FIZYKA, a gdzie wyobraźnia ?????????
Pozdrawiam i zapewniam że potrafię zatrzymać czas wbrew PRAWOM FIZYKI.
WITAM KORO40.
Masz rację Koro, czasu biologicznego napewno nie da sie zatrzymać, ale zatrzymać można wspomnienia, bo one są w nas, można też zatrzymać coś, co w danej sekundzie nas zachwyciło i ten moment jest zapisany w obiektywie aparatu fotogaficznego.
Wynika z tego, że jednak można zatrzymać czas, czas naszego przeżycia wspaniałych chwil.
Pozdrawiam
Tu masz racje wspomnienia sa w naszej pamieci,wiec jednak sa zatrzymane.pozdrawiam

Miło mi KARO40 i staraj się aby tych chwil zatrzymać jak najwięcej.
Pozdrawiam
Dziekuje i wzajemnie zycze wielu takich chwil.dzis zwieksza sie kolejne me zatrzymane chwile..odbieram filmy od fotografa.urok tamtego lata wroci na fotkach.pozdrawiam
WITAJ KORO.
Bardzo się cieszę i życzę Ci jeszcze bardzo dużo tych zatrzymanych chwil ale tylko tych wspaniałych, przeżytych z ekspresją i radością. Nieciekawe staraj sie eliminować bo zaśmiecają szufladki w naszym archiwum i nie są warte zatrzmania.
Wszystkiego dobrego archiwistko cudownych chwil.
choc czasami nie mozna wymazac tych goszych chwil,nie ma sesu ich ciagle przywolywac..pamietajmy o tych dobrych..oby bylo ich jak najwiecej.czego zycze
WITAJ KORA
Masz cudowne podejście do życia i masz rację, bo rozdrapane rany bardziej bolą niż zadane.
Serdeczności i pozdrowionka
dzieki..zycie nauczylo mnie takiego podejscia..pozdrawiam
WITAJ KORO.
Rozumię, że temat się z Twojej strony wyczerpał bo napisałaś tak enigmatycznie. No coż, zdarza się bo treść zdana napisanego przez Ciebie wskazują że miałaś niezbyt sympatyczne przeżycie. Ale skoro jest to dla Ciebie bolesne - rozumię.
ŻYCZĘ CI WSPANIAŁEGO WEKENDU
Witaj..temat moze byc tematem rzeka.wczoraj mialam ciezki dzien,stad tez zapewne pewna oschlosc w mym pisaniu.myslami bylam przy szukaniu wyjscia z problemu..i znalazlam..fajnego wekendu zycze..a.co do przezyc,jak kazdy raz lepsze sie ma raz gorsze..samo zycie
KORO!.
Cieszy mnie Twój stosunek do rzeczywistości. Złe dni mamy wszyscy i różnie na nie reagujemy. Ważne jest jednak to, że mimo wszystko starasz się rozwiązywać problemy. To się tak ładnie nazywa - mądrość życiowa.
Powiem Ci że mało teraz ludzi potrafi racjonalnie wychodzić z "dołka"
Przyjemnego popołudnia.
Dziekuje.i milego wieczoru.zgadza sie teraz ludzie b.czesto majac ,,zle dni,,nie szukaja rozwiazania,.poddaja sie..a problem jak mieli tak maja.i jest to chyba przyklad zatrzymywania chwil,ale tych zlych..ale sie rozpisalam.smiech
WITAM KORO.
No, no, nie bądż dla siebie taka surowa. Złych chwil się nie zatrzymuje, złe chwile się zwyczajnie eliminuje i to definitywnia ale przecież Ty to potrafisz i wiesz lepiej chyba niż ja.
Wcale się nie rozpisałaś, bo jeżeli piszesz tak sympatycznie to tylko przyklaskać.
Pozdrawiam
Dziekuje i wzajemnie zycze wielu takich chwil.dzis zwieksza sie kolejne me zatrzymane chwile..odbieram filmy od fotografa.urok tamtego lata wroci na fotkach.pozdrawiam