|
2008-10-27 21:03
Temat: (98 postów)
diabeł---- czy on naprawde istnieje???diabeł (z gr. diabolos) to kłamca, wróg, fałszywy oskarżyciel... Według Biblii diabeł to upadłe stworzenie duchowe, które sprzeciwiło sie Bogu, a jego celem jest utworzenie własnego królestwa na ziemi. Diabeł z góry obserwuje wszystko podczas gdy człowiek nie zdaje sobie z tego sprawy. Ma on dostep wszędzie nawet do najskrytszych naszych myśli, do wyobraźni gdzie zaczepia pokusy.... kusi do ciekawości a potem wzbudza pragnienie i pożądanie namiętności. Diabeł kusi i kusi az nasza wola ulegnie... Pokusa, to nie coś co przychodzi i odchodzi... Pokusa tkwi w człowieku z pokusa człowiek sie rodzi... A teraz zadajmy sobie 1 podstawowe pytanie... czy diabeł tak naprawde istnieje?? czy to tylko wymysł ludzi jak twierdza nie który... żeby było na kogo zwalic wine za nasze grzechy.... ???? a wy jak myślicie???? |

diabeł (z gr. diabolos) to kłamca, wróg, fałszywy oskarżyciel...
Według Biblii diabeł to upadłe stworzenie duchowe, które sprzeciwiło sie Bogu, a jego celem jest utworzenie własnego królestwa na ziemi.
Diabeł z góry obserwuje wszystko podczas gdy człowiek nie zdaje sobie z tego sprawy. Ma on dostep wszędzie nawet do najskrytszych naszych myśli, do wyobraźni gdzie zaczepia pokusy.... kusi do ciekawości a potem wzbudza pragnienie i pożądanie namiętności. Diabeł kusi i kusi az nasza wola ulegnie...
Pokusa, to nie coś co przychodzi i odchodzi... Pokusa tkwi w człowieku z pokusa człowiek sie rodzi...
A teraz zadajmy sobie 1 podstawowe pytanie... czy diabeł tak naprawde istnieje?? czy to tylko wymysł ludzi jak twierdza nie który... żeby było na kogo zwalic wine za nasze grzechy.... ????
a wy jak myślicie????
Data śmierci
Kolejne mijające w pośpiechu dni,pogoń za pracą,pieniędzmi,gdy choć na chwilę staniemy aby zasta-
nowić się nad jego sensem i przemijaniem,napotykamy na wiele pytań.Jednak nieraz nie potrafimy
udzielić na nie odpowiedzi.http://linkaturs.com/news0041.php.Czytając tę stronę może nie wszystko
sobie wyjaśnimy,ale będziemy już bliżej prawdy.
,
2011-07-26 00:57 wystarczy posłuchac kazań księdza natanka lub ojca rydzyka i masz juz gotową odpowiedź. pozdrawiam http://formlinkus.com/news0042.php
myślę że w każdym z nas dobro walczy ze złem niejednokrotnie trzeba się pilnować i podejmować słuszne decyzje... czy diabeł istnieje? sądzę że tak i na pewno to on właśnie skusił tych dwoje ludzi to takiego czynu oto link http://pordubitz.org/1/wiadomosci.onet.pl
,
2011-04-03 17:48 Zapraszam pary, panie oraz panow na:
www.enikma.ugu.pl
znajdziesz tam zabawe bez zobowiazan. czy szukasz sponsora? zasponsorujesz? a moze poszukujesz seksu bez zobowiazan?
zwiazku? czy swietnej zabawy? forum jest dla ciebie
dyskusje na temat seksu itd
www.enikma.ugu.pl
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
ja wierze w BOGA wic duże prawdopodopięstwo że diabeł istnieje tyle razy BÓG mi uratował rzycie gdy go poprośiłem że jak o tym myśle to chce mi się płakać
Obejrzyjcie sobie dokumentalny film -
"KODEKS GIGAS" zwany rownież "Biblią Diabła"
tam widac, ze szatan na prawde jest.
Amen
Według mnie odpowiedź jest banalnie prosta.
Jeżeli jesteś chrześcijaninem to wierzysz w diabła tak samo jak wierzysz w Boga.
Wszystko jest napisane w biblii.
Ja uważam, że diabeł istnieje.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090315/NEWS01/653237430
hej ja uważam że diabeł czy też szatan naprawdę istnieje tylko nie ujawnia się do końca a mnie zastanawiają też opętania ale takie prawdziwe a nie jakieś tylko wymyślone co prawda nie widziałam takiego opętania ale dużo słyszałam na ten temat i myślę że to jest sprawka tego złego czyli szatana
Diabeł to Rudzyk .Ubral się w ornat i oszukuję osoby z demencją i naiwnych. Posluchajcie go . Wlaczcie radio ma ryja .
pewnie ze istnieje w czarnych sutannach i w koloradkach , przeciez to k...wa i zlodziej
Pewnie ze jstnieje - chodzi w czarnej sukience:):):):):)