Kategorie: Rodzina i dzieci / Ciąża
Forum: Aborcja (358 postów)
założyciel: mika18 | moderator: mika18  | data utworzenia: 2008-10-19 14:17

Temat: Nienarodzone... (48 postów)
autor: mika18
Liczba wpisów:
10
Na forum od: 2008-10-19
  zobacz wizytówkę
2008-10-19 14:25 Temat: (48 postów)

Nienarodzone...

Próbuję to pojąć próbuję zrozumieć

Jak matka może maleństwo usunąć

Jak może nie chcieć by się narodziło

I każdego w koło do życia budziło.

Przecież takie maleństwo kochane

Pragnie być w życiu doceniane

Nie każdy pojmuje nie każdy rozumie

Że chociaż maleńkie to kochać umie

Że czuje wszystko co się wokół dzieje

I płacze w brzuszku serduszko mu drżeje

Bo nie chce przecież być na śmierć skazane

Przez własną matkę do Boga wysłane

Pragnie na świecie tylko jednego

Miłości rodziców i życia miłego

Co powie matka do dziecka swojego

Jakich słów użyje by zakryć ból jego?

Nikt tego nie wie nikt nie zrozumie

Że mimo maleńkie to cierpieć umie

I cierpi ogromnie bo przecież to boli

Że matka zabiła go z własnej woli

Że chciała być sama na całe życie

I cieszyć się sobą i własnym byciem

Lecz wierzy ciągle że kiedyś zrozumie

Jak bardzo go boli jak bardzo to czuje

Ciągle przemawia do serca swej matki

Nie zapomnij o mnie przyniosę ci kwiatki

Kiedy obchodzić będziesz święto swoje

Przyjdę do Ciebie to ja dziecko Twoje

I powiem KOCHAM cię mamo kochana

Chociaż jesteś na zawsze zbrodnią zbrukana

Zabiłaś mnie z powodu złej woli

Ale wiedziałaś dobrze jak bardzo to boli

Jak bardzo mnie ranisz mamusiu moja

Lecz taka właśnie była twoja wola

I nie wiem dlaczego i nigdy nie zgadnę

I tak już przed tobą nigdy nie upadnę

Bo jestem w niebie na życzenie Twoje

Tak bardzo złamane jest serduszko moje

Nie wiem co czuję nie wiem co myślę

Może na Dzień Matki kartkę Ci wyślę

I przyjdę do Ciebie na paluszkach w nocy

I zrobię wszystko co w mojej mocy

Byś nie zapomniała o mnie mamuś moja

To przecież ja ukochana córka Twoja

Żeby nie było żadnych niejasności

Kocham cię nadal tutaj z wysokości

I Bóg Ci wybaczy tak mi powiedział

On wie co robi on dobrze wiedział

Że tak się stanie że tak się potoczy

Już tak to wszystko dobrze ułożył

Żyj sobie dalej mamo kochana

Pozdrawiam Cię z nieba łzami zalana;)

odpowiedz
Sortuj według:
  • mika18 , 2008-10-19 14:25
    Nienarodzone...

Próbuję to pojąć próbuję zrozumieć

Jak matka może maleństwo usunąć

Jak może nie chcieć by się narodziło

I każdego w koło do życia budziło.

Przecież takie maleństwo kochane

Pragnie być w życiu doceniane

Nie każdy pojmuje nie każdy rozumie

Że chociaż maleńkie to kochać umie

Że czuje wszystko co się wokół dzieje

I płacze w brzuszku serduszko mu drżeje

Bo nie chce przecież być na śmierć skazane

Przez własną matkę do Boga wysłane

Pragnie na świecie tylko jednego

Miłości rodziców i życia miłego

Co powie matka do dziecka swojego

Jakich słów użyje by zakryć ból jego?

Nikt tego nie wie nikt nie zrozumie

Że mimo maleńkie to cierpieć umie

I cierpi ogromnie bo przecież to boli

Że matka zabiła go z własnej woli

Że chciała być sama na całe życie

I cieszyć się sobą i własnym byciem

Lecz wierzy ciągle że kiedyś zrozumie

Jak bardzo go boli jak bardzo to czuje

Ciągle przemawia do serca swej matki

Nie zapomnij o mnie przyniosę ci kwiatki

Kiedy obchodzić będziesz święto swoje

Przyjdę do Ciebie to ja dziecko Twoje

I powiem KOCHAM cię mamo kochana

Chociaż jesteś na zawsze zbrodnią zbrukana

Zabiłaś mnie z powodu złej woli

Ale wiedziałaś dobrze jak bardzo to boli

Jak bardzo mnie ranisz mamusiu moja

Lecz taka właśnie była twoja wola

I nie wiem dlaczego i nigdy nie zgadnę

I tak już przed tobą nigdy nie upadnę

Bo jestem w niebie na życzenie Twoje

Tak bardzo złamane jest serduszko moje

Nie wiem co czuję nie wiem co myślę

Może na Dzień Matki kartkę Ci wyślę

I przyjdę do Ciebie na paluszkach w nocy

I zrobię wszystko co w mojej mocy

Byś nie zapomniała o mnie mamuś moja

To przecież ja ukochana córka Twoja

Żeby nie było żadnych niejasności

Kocham cię nadal tutaj z wysokości

I Bóg Ci wybaczy tak mi powiedział

On wie co robi on dobrze wiedział

Że tak się stanie że tak się potoczy

Już tak to wszystko dobrze ułożył

Żyj sobie dalej mamo kochana

Pozdrawiam Cię z nieba łzami zalana;)

zgłoś do moderacji
    • ~b.kubica, 2011-08-24 12:39
      Odp.: Nienarodzone wsparcie

Poradnia Przedmałżeńska i Rodzinna TRR Opole, ul. Damrota 6 tel 77/4544845

strona http://trr.opole.pl/ zaprasza na bezpłatne zajęcia dla osób po wczesnej stracie dziecka:

- zajęcia psychoedukacyjne;

- psychologiczne konsultacje indywidualne;

- wsparcie grupy samopomocowej.

Więcej informacji:

sekretariat.trr@o2.pl

opole@trr.org.pl

lub pod numerami telefonów:

77/454 48 45, 77/4410995, 605306168

ZAPRASZAMY

ZAJĘCIA DOFINASOWANE Z FIO

zgłoś do moderacji
    • piotrromek , 2011-06-09 20:27
      Odp.: Nienarodzone...

Jeśli chcesz sprawdzić [url=http://vsevidno.com/derati.html] długość życia [/url] kliknij tu.

zgłoś do moderacji
    • ~Aga., 2011-05-27 21:14

Ciąża dla bogaczy.

Polskie władze jedynie gwarantują zakaz aborcji i żadnych warunków bytowych dla dzieci. Opłaty za szczepienia, lekarstwa, koszty szkolne, łapówki, nawet najbogatsi sobie z tym nie radzą a skąd na to wszystko mają wziąć najbiedniejsi, bezrobotni i bez mieszkania. Zanim zdecydujesz się na urodzenie dziecka musisz mieć stałe dochody finansowe w wysokości co najmniej średniej krajowej, z gwarancją tych dochodów co najmniej na 25 lat, mieszkanie, opiekę dla dziecka i gwarancje na wszystkie inne potrzeby co najmniej na 25 lat a jeśli nie masz takich gwarancji to nie licz na to że jakoś to będzie bo na pewno będzie bardzo źle, że nawet będziesz chciała zabić dziecko i siebie i nikt Ci nie pomoże. Czy chcesz aby twoje dzieci żyły w biedzie, na ulicy, umierały z głodu. Więc zostaw rodzenie dzieci dla bogatych a ty ogranicz się do seksu wyłącznie dla przyjemności a bez pewnego zabezpieczenia lepiej nie myśl o seksie. Stosuj zasadę, najpierw pieniądze i gwarancje co najmniej na 25 lat a dzieci jak już będę wszystko mieć, bo w przyszłości twoje dzieci wypomną twoją głupotę i trudy życia na jakie zostaną skazane.

zgłoś do moderacji
    • ~Alina, 2011-03-13 15:43

Aborcja musi być legalna i powszechnie dostępna, bo rodzice nie mają pieniędzy na własne życie a skąd mają brać na wychowanie dzieci. Może mają liczyć na Opiekę społeczną ale te 50 zł. z opieki nie starczy na jedną łapówkę do lekarza a za co kupić lekarstwa, skąd brać na łapówki do nauczycieli i za co wychować dziecko? Tylko głupie i bezmózgie baby decydują się na rodzenie dzieci i zmuszanie własnych dzieci do życia w tym złodziejskim kraju, w którym nawet na dupie nie można zarobić na własne utrzymanie a skąd jeszcze na wychowanie dziecka. Już lepiej od razu dokonać aborcji niż rodzić dzieci do takiego życia jak my teraz żyjemy. Niech rodzą ci bogaci co to cały nasz majątek wywieźli walizkami do szwajcarskich banków, a biedne kobiety wkrótce wymrą bez rodzenia dzieci i przynajmniej w chwili śmierci nie będą się martwiły o dalsze losy swych dzieci, bo nie będą ich miały.

zgłoś do moderacji
    • ~Ania, 2011-03-13 15:26
      Odp.: moje życie się odmieniło

Jestem sama i też moje życie się odmieniło.

Jestem sama i nikt głowy nie suszy ani dupy nie ruszy, nikt mnie nie budzi po nocach, nie robi żadnego bałaganu ani nie przeszkadza w oglądaniu telewizji. Nie muszę włóczyć się po wywiadówkach ani kłaniać się bezmózgim nauczycielom. Nie wydaję żadnych pieniędzy na łapówki do nauczycieli, na książki ani w ogóle na szkoły a lekarzom płacę łapówki tylko za własne leczenie i nie martwię się, że jak nie dam łapówki lekarzowi to do rana dziecko mi umrze. Żyję z zasiłków z opieki społecznej i z tego co dorobię na czarno i nie płacę żadnego ZUSU ani innych opłat od zarobionych pieniędzy i żyję sobie dostatnio a nawet luksusowo. Zrozumiałam, że największym luksusem w życiu to żyć samotnie, bez dzieci i bez obleśnego dziada wpatrzonego w telewizor na głupie mecze. O starość w ogóle się nie martwię bo pavulon podają bez pytania i za darmo i bardzo się cieszę, że nie urodziłam takiego głupa podobnego do ciebie.

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 10:58
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:18

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 10:55

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 14:57

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:43

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:45

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:27

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 15:59

zgłoś do moderacji
    • hepigirl , 2010-03-16 16:36

piekny i zarazem smutny wiersz,,, codziennie sa zabijane miliony bezbronnych dzieci., to jest staszne,

zgłoś do moderacji
    • freeopenminded , 2010-03-07 20:51

Wszystkim, ktorzy planuja aborcje, lub tak na przyszlosc polecam obejrzec krotki film dokumentalny " Silent scream" - rowniez dostepny na youtube. Nie moglam pozbierac sie po nim przez tydzien. Film pokazuje zabieg aborcji widziany w ultrasonografie. Namawiam.

zgłoś do moderacji
    • ~Origo, 2009-12-09 09:48

Historia NIenarodzonego polecam dla tych którym los nienarodzoneych lezy na sercu oto link http://www.youtube.com/watch?v=OoBv9q1e7Ck

zgłoś do moderacji
    • ~morderczyni, 2009-03-12 13:46

zabiłam moje dzieciątko.. Boże jak ja mogłam to zrobić. nie potrafię z tym żyć, ciągle płacze, nie mam się za człowieka. czasem pragnę umrzeć żeby móc go przytulić, ale nie mam odwagi,zresztą on jest w niebie a ja trafię do piekła. do tego wszystkiego moja mama jest w ciąży w tym samym czasie zaszłyśmy, ale dowiedziałam się po wszystkim. wszędzie go widzę, wyobrażam sobie i myślę o tym co mnie ominęło. ja tylko chciałam być szczęśliwa.. zabijając jego zabiłam siebie..

zgłoś do moderacji
      • ~mak, 2009-10-26 18:05

Posłuchaj w sytuacjach, kiedy nie ma innego wyjścia trzeba podjąć taką decyzję. Wiem, to straszne, ale czasami to lepsze zło. Ludzie oceniają ludzi nie znając pewnych sytuacji losowych, w którym musimy zmierzyć się z takimi problemami. Nie obwiniaj się, czytając zdania ludzi, których ten problem nie dotyczył. Musisz pomyśleć o sobie, o swoim życiu, skupić się na jego wartości. To na pewno zostanie w Tobie, ale musisz nauczyć się z tym żyć, mądrze żyć. Pozdrawiam

zgłoś do moderacji
    • collins01 *****, 2008-11-16 19:27

Wiem ze to sie nie spodoba ale nic nie poradze.Ten wiersz to dla mnie tragedia.Gonitwa od rymu do rymu,nieznosny patos i,przepraszam za porownanie,przekaz ni to z Bollywood ni to z Wenezuelskiej telenoweli.I to nawet nie jest zbyt wazne.Nie moge jakos uwierzyc w to ze ten wiersz znalazl sie tu przypadkowo.W kazdym razie widze ze juz sie zaczelo.Jak kij w mrowisko.Natomiast podoba mi sie watek ktory tu sie pojawil.Najgorsze co mozna zrobic to urzadzic polowanie na winnych,na czarownice. Zadna inkwizycja problemu nie rozwiaze.Zawsze bylem przeciwko przerywaniu.To jest przerazajace!Ale nie mam odwagi jako facet,rzucac kamieniem w dziewczyne bo zrobila cos o czym mimo wszystko,nigdy do konca pojecia miec nie bede.Mika18 nie miej do mnie zalu za ostre slowa.Sam kiedys pisalem przez kilkanascie lat i dzis nie wstydze sie tylko ok.20pozycji na ogolna sume ok.300.Poza tym,jesli moge doradzic,im mniej lez i kaznodziejstwa tym lepiej dla wiersza.W szkole nie powiedza Ci prawdy bo im sie to moze wydac malo wazne. I moga sie bac ze sie obrazisz albo cos w tym stylu.Pozdrawiam.Jesli chybilem to napisz...

zgłoś do moderacji
    • coco *, 2008-10-21 22:35

starałaś się. Czy urodziłaś i wychowałaś chodź jedno? Czy Twoje doświadczenie opiera się tylko na teorii? Wyrażenia i uczucia nieprawdziwe, sztuczne, brak w nich serca. Posłuchaj, czy czułaś siłę dziecka które na Twą prośbę chciało przekazać Tobie raka? Czy czułaś strach i byłaś bezradna stojąc pod salą operacyjną na której leżało Twoich dwoje dzieci. Co czułaś gdy na Twoich rękach dziecko robiło się wiotkie. Powiem Ci, ja umierałam, płakałam, błagałam ale to ja żyję. Ktoś o tym zdecydował. Nie rób z siebie sędziego i kata. Kochaj

zgłoś do moderacji