Kategorie: Rodzina i dzieci / Ciąża
Forum: Justyna86 (26 postów)
założyciel: justyna-glowacka7 | moderator: justyna-glowacka7  | data utworzenia: 2008-10-16 12:20

Temat: obawy nigdy nie znikną (15 postów)
autor: karolinek
Liczba wpisów:
38
*
Na forum od: 2008-09-18
  zobacz wizytówkę
2008-10-20 23:22 Temat: (15 postów)

obawy nigdy nie znikną

Gdy zostaje się rodzicem to obawy towarzyszą już każdego dnia. I to nie tylko: czy będę dobrym rodzicem. Dzień codzienny pełen jest wątpliwości mniejszych, bądź większych. Dobrze, jeżeli są to tylko wątpliwości typu: jaki kolor ubranka wybrać, co jej/jemu bardziej smakuje. Większe wątpliwości to np. wybór lekarza, specjalisty. A z wiekiem te nasze wybory, a zarazem wątpliwości stają się większe. I to dlatego, że robimy wszystko z myślą o naszym dziecku. Tu opisałam Ci wszystko w ogromnym skrócie, ale jak widzisz jest tego sporo. Nie ma cudownego przepisu jak być dobrym rodzicem. Należy sobie to tłumaczyć w ten sposób, że dobry rodzic to mądry rodzic:)

odpowiedz
Sortuj według:
  • karolinek *, 2008-10-20 23:22
    obawy nigdy nie znikną

Gdy zostaje się rodzicem to obawy towarzyszą już każdego dnia. I to nie tylko: czy będę dobrym rodzicem. Dzień codzienny pełen jest wątpliwości mniejszych, bądź większych. Dobrze, jeżeli są to tylko wątpliwości typu: jaki kolor ubranka wybrać, co jej/jemu bardziej smakuje. Większe wątpliwości to np. wybór lekarza, specjalisty. A z wiekiem te nasze wybory, a zarazem wątpliwości stają się większe. I to dlatego, że robimy wszystko z myślą o naszym dziecku. Tu opisałam Ci wszystko w ogromnym skrócie, ale jak widzisz jest tego sporo. Nie ma cudownego przepisu jak być dobrym rodzicem. Należy sobie to tłumaczyć w ten sposób, że dobry rodzic to mądry rodzic:)

zgłoś do moderacji
    • grochola_23 , 2011-02-24 11:13
      Odp.: obawy nigdy nie znikną

oczywiście dziecko zmienia całe patrzenie na świat i Twoje problemy staną się w tym momencie trochę mniej ważne, ale życzę powodzenia w wychowywaniu dziecka :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 10:58
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:18

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 10:55

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 14:57

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:43

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:45

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:26

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 15:58

zgłoś do moderacji
    • coco *, 2008-10-21 21:56

pięknie, tylko jak zostaje się rodzicem to może zająć się tak poważną funkcją w krótszym okresie czasu. Nie myśleć dziś o niemowlaku co będzie robił jako dziesięciolatek bo na to przyjdzie jeszcze czas. Małymi kroczkami do przodu. I wszystko będzie dobrze. Czasami trzeba brać małe a omijać wielkie zadania.

zgłoś do moderacji
      • karolinek *, 2008-10-22 23:54

Każda nowo-nabyta umiejętność naszego brzdąca jest dla nas małym kroczkiem, a dla niego dużym. O niektórych z nich zapomnimy, a niektóre będziemy wspominać z łezką w oku.

zgłoś do moderacji
      • Cassandra **, 2008-11-28 22:10

Nasze cale zycie sklada sie ze szczegolow, a nie zapominajmy ,ze same dzieci od urodzenia zmieniaja matke, ojca wyostrzaja nam wzrok i sluch ... Dzieci tez sprawiaja, ze rodzice dorosleja oni nas po prostu wychowuja tak abysmy my ich wychowali...

zgłoś do moderacji
    • aga.aga , 2008-10-23 10:49

te| obiecywalam sobie ze bede dobrym rodzicem, nie to zebym byla zlym, ale bardzo duzo zalezy od temperamentu dziecka, od atmosfery jaka panuje w domu. przekonalam sie o tym na wlasnej skórze. czasem trzeba podniesc glos. zadac kare,i mimo ze jest to bolesniejsze czesciej dla rodzica niz dziecka, to te elemeny wychowania tez trzeba stosowac, bo inaczej dzieci wejda nam na glowe,

zgłoś do moderacji