|
2012-01-20 14:31
Temat: (4 posty)
DiamentyTo, jak zostanie upamiętniona osoba zmarła - zależy od jej woli za życia i od działań najbliższej rodziny - jeśli więc rodzina chce taki diament pamięci wśród rodzinnych pamiątek mieć - nie widzę w tym nic nieodpowiedniego, to niezły, innowacyjny pomysł moim zdaniem. Ciekawa jestem waszych opinii... |

To, jak zostanie upamiętniona osoba zmarła - zależy od jej woli za życia i od działań najbliższej rodziny - jeśli więc rodzina chce taki diament pamięci wśród rodzinnych pamiątek mieć - nie widzę w tym nic nieodpowiedniego, to niezły, innowacyjny pomysł moim zdaniem. Ciekawa jestem waszych opinii...
,
2012-01-23 16:36 Diamenty pamięci są oryginalne i nowatorskie, mają wartość osobistą i emocjonalną, więc to fajny pomysł :). Ja widzę siebie w takiej formie po śmierci ;)
Zauważyłam, że sporo ostatnio mówi się o śmierci, nie wiem, czy ludzie jakoś bardziej zaczynają się tym tematem interesować, czy przeczuwamy nasz własny kres,w każdym razie diamenty pamięci mają ogromną przewagę nad innymi formami upamiętniającymi zmarłych - są najtrwalszą z możliwych form na ziemi - to nabiera dużego znaczenia w kontekście przyszłych losów współczesnych społeczeństw.
,
2012-02-09 16:34 Nie chcę, żeby mnie ukradli, chcę sobie stać w ładnym pudełeczku nad kominkiem w moim rodzinnym domu jako diament pamięci, a nie stać się rozkładającą się substancją organiczną...