|
~Bronislaw57
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2012-01-08 21:14
Temat: (2 posty)
Odnosnie emerytury:(Witam, mam takie pytanie odnosnie mojej sytuacjii zawodowej. Jestem osoba majaca 57 lat (ukoncze w sierpniu tego roku), bedaca bez jakiegokolwiek zasilu i srodkow finansowych. 14 lat pobieralem rente z tytulu niezdolnosci do pracy, pozniej renta zostala wstrzymana za posrednictwem zus-u, jakoz iz jestem zdolny do podjecia pracy zarobkowej. Od tego czasu nie moglem znalezsc zadnej pracy, za wyjatkiem jakichkolwiek pracy dorywczych, ktore wogole nie pozwalaly na utrzymanie mojej rodziny. Caly czas pracowalem jako gornik na dole, majacy przepracowane 15 lat i 4 miesiace bez przelicznika. Czy moge sie starac o jakakolwiek rente, czy emeryture pomostowa.? Prosza o odpowiedz. |

Witam,
mam takie pytanie odnosnie mojej sytuacjii zawodowej. Jestem osoba majaca 57 lat (ukoncze w sierpniu tego roku), bedaca bez jakiegokolwiek zasilu i srodkow finansowych. 14 lat pobieralem rente z tytulu niezdolnosci do pracy, pozniej renta zostala wstrzymana za posrednictwem zus-u, jakoz iz jestem zdolny do podjecia pracy zarobkowej. Od tego czasu nie moglem znalezsc zadnej pracy, za wyjatkiem jakichkolwiek pracy dorywczych, ktore wogole nie pozwalaly na utrzymanie mojej rodziny. Caly czas pracowalem jako gornik na dole, majacy przepracowane 15 lat i 4 miesiace bez przelicznika. Czy moge sie starac o jakakolwiek rente, czy emeryture pomostowa.? Prosza o odpowiedz.
POLECAM FILM Z 2005r. "OSTRE CIĘCIA" Bruno Davert, Może o to Nam Chodzi ? Gdy System Zawodzi.
Jest jeszcze na to RADA gdy System chce dobić „EMERYTA DARMOZJADA”
Niech Sam się dofinansuje i w Domu Dla Siebie lub Rodziny coś wyhoduje , Świnkę , Kurę , roślinkę by móc przeżyć dłużej choćby odrobinkę.
Zarzyna się POLSKĄ wieś BY MÓC NA GÓRZE W DOBROBYCIE ŻYCIE DOSTATNIE WIEŚĆ.- IMPORT ŻYWNOŚCI CZASEM NIEWIADOMEJ JAKOŚCI.
Dlatego do mediów informacyjnych trzeba podchodzić z dystansem i taktować je wybiórczo.
Jak to powiedział ktoś kiedyś gdzieś: "Zawierzając słowom redaktora, wzmacniasz tego Medialnego Potwora".
NIE TYLKO RZĄD JAK POWIEDZIAŁ URBAN Z NIE ALE I EMERYT TEŻ SIĘ PODŻYWI.
czesc,
przeczytaj sobie ten wpis; http://e-finanse24.blogspot.com/2012/02/800-zl-na-emeryture.html
pozdrawiam
DOra