|
2012-01-22 19:51
Odp.: Islamskie ciekawostki
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Litość i współczucie kieruje się nierzadko do wrogów... |

* Prorok rzekł – zaatakujemy ich (tj. niewiernych), a oni nie przyjdą by nas zaatakować.–Sahih Bukhari, 5.59.435.
odpowiedz
Powyżej jest to jedynie malutyka część rewlacji napisanych przez Abul Kasema (byłego muzułmanina). Czy są one prawdziwe czy kłamliwe i jedynie wrogą propagndą wobeć islamu, tego to nie wiem.
odpowiedz
Dlaczego"byłego"?
Zmienił wiarę własnie ze względu na to co napisałeś?
odpowiedz
Był światkiem rzeźni w Bangladeszu na Hindusach i zraziła go nie tyle rzeź co radość morderców z zabijania "niewiernych" co było pochwalane przez muzułmańskich duchownych (niektórych).
Drugi przypadek to atak zbrojny pakistańskich żołnierzy i fanatyków religijnych na uniwersytet z 25 Marca 1971 roku, z którego ledwo uszedł z życiem. Ogólnie to niechęć to siłowego nawracania "niewiernych" przez islamistów i religijnego fanatyzmu.
odpowiedz
zraziła go nie tyle rzeź co radość morderców z zabijania
... no popatrz :) to tak samo jak .... izraelski pułkownik Meir Pail, który po zobaczeniu rzezi w Deir Yessin
napisał
"Ci, którzy mordowali, chodzili ze lśniącymi oczami jakby wpadli w szał radości dzięki zabójstwom (...). Widząc ten horror, doznałem szoku i gniewu".
.
odpowiedz
Litość i współczucie kieruje się nierzadko do wrogów...
odpowiedz
a co chcesz udowodnić???? :)))))))))))
...........................................
równie ciekawe teksty można i zacytować i z judaizmu ... ba nawet w katolicyżmie może być jak w "ruskim kawale trochę śmiesznie trochę strasznie :)
.
.
a może porozmawiamy o "dokonaniach" żydowskich choćby w Izraelu? i to nie tak dawno ... bo w końcu lat 40tych :) syjonistyczne sadystyczne masowe morderstwa i gwałty .... grabieże - za sprawą "bohaterskich patriotów żydowskich" band irgunu sterna etc... :)
a może porozmawiamy o czasach biższych nam bo współcześnie? .... też bardzo ciekawych faktograficznie :)
odpowiedz
O gwaltach nigdzie nie pisze ale spytam sie Cie:czy AK byl lepszy czy gorszy od "Lehi"?:))))))))
odpowiedz
no uwielbiam takie momenty ... gdy trzeba wyciagnąć paluch z tyłka i pokazywać komuś tymże brudnym paluchem co sam przed chwilą napisał :)))))
-------------------------------------------------------------------------
ARU_1952 , 2012-01-16 21:20
Odp.: Islamskie ciekawostki
* Można mieć stosunek seksualny z pojmaną kobietą, gdy nie ma ona okresu i/lub gdy ustapiły [skutki] porodu. Jeśli posiada ona męża, jej małżeństwo kończy się z chwilą pojmania - Sahih Muslim 8.3432.
* Wojownicy muzułmańscy uprawiali z pojmanymi kobietami seks w obecności ich mężów a niektórzy “byli niechętni to robić”.–Sunaan Abu Dawud 11.2150
---------------------------------------------------------------------------
fajnie, że wyjechałeś z tym AK :)))))
.
a chcesz odpowiedzi ....
o GENERALNIE całej AK - postawie i rozkazom Naczelnego Dowództwa AK.?????
czy wolałbyś aby o tym nie wspominac? :)
- tylko się skupić na "dokonaniach" konkretnych oddziałów - .... samodzielnych i nie podlegajacym bezpośrednio rozkazom AK.... szczególnie na Wołyniu ... Ukrainie .... czy takich niezależnych tzw. "band" po wojnie :)))))
odpowiedz
* Prorok zezwolił na gwałcenie jeńców wojennych.–Sahih Bukhari, 3.46.718.
odpowiedz
Przepraszam ale nie rozumiem..i co mamy klaskac i uznac że to super?
odpowiedz
Dobrze ze to pisze.Nigdy zbyt wiele o zbrodniach islamu
odpowiedz
O zbrodniach islamu się tyle naczytałam że chyba mam dość..
Nigdy zbyt wiele,pewnie tak,tylko co możemy zrobić?
odpowiedz
Jak napisałem, nie jestem przekonany o prawdziwości przedstawionych przeze mnie informacji. Czasami wystarczy mało precyzyjna intrpretacja czy przetłumaczenie aby nadać tekstowi całkiem inny sens niż było to w założeniu autora. Nie jestem również przekonany, że pod wpływem islamu dopuszczono się do najwiekszych zbrodni w historii ludzkości. IWyznawcy nnych religii wcale nie były lepsi. Wszystko zależy w jakiej prespektywie czasowej patrzymy na sprawę.
odpowiedz
Zgadza się,nasza religia i KK nie jedno życie ma na sumieniu,ale islam..Tam ciągle mordują zasłaniając sie wiarą i interpretując słowa proroka po swojemu.
Przepraszam że tak 'naskoczyłam" ale ja dostaje szału jak czytam takie rzeczy.
Bezsilność..trudno się z nią zmierzyć po prostu.
odpowiedz
Zapewne jest jak piszesz. Życie nauczyło mnie jednak być bardzo ostrożnym w ocenie innych. Jak mi się wydaje wiele spraw jest celowo demonizowanych i ukazywane są jedynie te, które służą jakimś określonym celom. Inaczej pisząc wszyscy ciągle jesteśmy manipulowani, no i oczywiście sami również świadomie lub mniej świadomie usiłujemy manipulować innymi.
odpowiedz
Jestem ostrożna w ocenie i nie oceniam wszystkich tak samo.
Zdaję sobie sprawe że jest wielu ktorzy są przeciwni np.traktowaniu kobiet jak rzeczy,ale albo jest ich zbyt mało,ale nie mają siły i ochoty walczyc z tzw.tradycją.
Manipulacja...Ja opieram się głównie na ksiązkach pisanych przez islamskie kobiety i jestem pewna że tego nie wymysliły.
odpowiedz
Zrobic?Nic.Ale przymykac oczy to najgorsze co moze byc.Im tylko o to chodzi.Aby Europa na nich nie zwracala uwagi.Wtedy ich pelzajacy imperializm,zrobi swoje
odpowiedz
Europa musi zwracac uwage gdyz coraz więcej muzułanów jest w Europie..Jeszcze troche i Europe zdominują meczety..
Bardzo mi sie np.podoba że Hiszpania zakazała kobietom zakrywac twarze..calkiem slusznie.
Skora są w obcym kraju,to niech sie dostosują.
odpowiedz
Dokladnie tak.Podobno we Francji tez tak sie stalo.Az mi sie wierzyc nie chce...Mam jak najgorsze zdanie na temat rozsadku w Europie.
odpowiedz