Kategorie: Biznes / Handel elektroniczny
Forum: Jak rozkręcić sklep internetowy (9 postów)
założyciel: janeklis333 | moderator: janeklis333  | data utworzenia: 2011-09-20 08:43

Temat: Reklama sklepu internetowego (8 postów)
autor: janeklis333
Liczba wpisów:
1
Na forum od: 2011-09-20
  zobacz wizytówkę
2011-09-20 08:42 Temat: (8 postów)

Reklama sklepu internetowego

Mam swój sklep internetowy ale nie mam klientów. Pytanie proste i na temat: jak pozyskać klienta?

odpowiedz
Sortuj według:
  • janeklis333 , 2011-09-20 08:42
    Reklama sklepu internetowego

Mam swój sklep internetowy ale nie mam klientów. Pytanie proste i na temat: jak pozyskać klienta?

odpowiedz  odpowiedz
    Opinia była dla mnie: użyteczna nieużyteczna
    zgłoś do moderacji
    • trino1 , 2012-05-13 11:05
      Odp.: Reklama sklepu internetowego

w jakiej branży ??

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • m-artha27 , 2011-11-27 18:35

Skorzystaj z usług profesjonalistów: wpisz sobie w wyszukiwarce hasło agencja reklamowa + nazwa miasta np - <a href="http://www.zebu.pl/firma"> agencja reklamowa poznań </a>

Możesz też próbować sam przez reklamę na forach czy przez znajomych czy wrzucać sklep do katalogów firm

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
      • ~RedCart, 2012-05-10 12:28

Odpowiedź zależy również od tego jak prowadzisz sklep internetowy. Jeżeli korzystasz z gotowego oprogramowania, to zorientuj się czy Twój system jest SEO friendly. Np. na platformie RedCart.pl sklep pozycjonuje się dzięki zastosowaniu przyjaznych dla wyszukiwarek linków, sam generuje najlepsze SEO dla produktów, itd. Wzmocnienie tego poprzez obecność na portalach społecznościowych czy też forach, prowadzenie eksperckiego bloga, pojawianie się w katalogach sklepów spowoduje wzrost zainteresowania Twoim e-sklepem. Zaplanuj do tego promocje, konkursy (tak jak pisano powyżej), program lojalnościowy - to wszystko ma ogromny wpływ na Twój e-biznes! Platformy dbają o to, by ich Klienci mieli dostęp do szeregu narzędzi marketingowych - na RedCart.pl można wszystko przetestować podczas bezpłatnego, dwutygodniowego okresu próbnego.

odpowiedz  odpowiedz
        zgłoś do moderacji
    • ~Guuli.pl, 2012-04-24 16:19

Istnieje wiele możliwości reklamowania naszej firmy w Internecie ,jednak większość z nich jest bardzo kosztowna i wymaga od nas dużego nakładu czasowego. Ciekawym rozwiązaniem są multipartnerskie programy lojalnościowe ,które pozwalają nam tworzyć długoterminową relacje z klientami przy niższych kosztach n iż w przypadku tradycyjnej reklamy. Na rynku istnieją już nawet programy dla przedsiębiorców, którzy nie mają dużego doświadczenia w marketingu. Zapraszamy do zapoznania się z tematem multipartnerskich programów lojalnościowych

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Nikita, 2011-09-21 08:03

Zacząć się pozycjonować. Mój sklep pozycjonuje firma nie wiem czy mogę tutaj powiedzieć bo będzie kryptoreklama ale co tam jestem zadowolony z ich usług to powiem, Eactive Konwersję przynosi pierwsza trójka przynajmniej w moim przypadku

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
      • jewuszko , 2012-02-22 19:15

ja również coraz częściej korzystam z różnych sklepów internetowych bo mam swoją firmę i cenie sobie wygodę i szybkość realizacji. Korzystam z Caffeprint gdzie zamawiam wizytówki czy z firmy ESME, która oferuje program do rozliczeń i jestem zadowolona bardzo:)

odpowiedz  odpowiedz
        zgłoś do moderacji
    • ~hani, 2011-12-04 15:50

ja bym próbował pozycjonowania, zamieszczenia ogłoszeń, fanpage, konkursy itp. jak czegoś ne umiesz to znajdą się specjaliści, którzy ci pomogą. ceny takich usług - różnie.

tu znalezłem takie oferty http://b2bdeal.pl.

zerknij sobie moze akurat. na tej stronie warto szuakć też po różnych miastach bo zamieszczają rózne oferty w różnych kategoriach a i tak pozycjonowanie ktoś moze ci zrobić obojętnie gdzie.

pozdrawiem i życzę powodzenia :)

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • m-artha27 , 2011-11-27 18:36

Skorzystaj z usług profesjonalistów: wpisz sobie w wyszukiwarce hasło agencja reklamowa + nazwa miasta np

Możesz też próbować sam przez reklamę na forach czy przez znajomych czy wrzucać sklep do katalogów firm

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji