|
2009-02-05 03:56
Temat: (39 postów)
manifest guestDo: społeczności użytkowników Forum WP i administratorów owego forum Szanowni Państwo, Należę do użytkowników bardzo zaangażowanych w tworzenie Forum. Dbam także o to, by poziom wypowiedzi na nim był wysoki. Podejmuję szereg działań mających na celu integrację społeczności stałych użytkowników, ale także udzielam odpowiedzi na poważne pytania dotyczące kwestii psychologicznych, czy seksuologicznych o ile leży to w granicach moich kompetencji. Także w celach edukacyjnych założyłam to forum. Niestety, po szeregach trudności technicznych i notorycznym moderowaniu (a potem wycofywaniu tej moderacji) moich wypowiedzi dotyczących kwestii seksuologicznych zauważyłam kolejną- rażącą! - nieprawidłowość. W ciągu ostatnich dni na Forum zaroiło się od materiałów erotycznych pasjami zamieszczanych przez Wirtualną Polskę, szczególnie w godzinach nocnych. Jest to dla mnie zjawisko bulwersujące i sprzyjające wulgaryzacji podejścia do seksualności ludzkiej. Dobitnie świadczą o tym także komentarze pozostawiane przez czujących się anonimowo użytkowników przeglądających takie galerie. Apeluję o ograniczenie ekspozycji takich materiałów, ponieważ ostatnio jesteśmy nimi wprost zalewani. Dodatkowo, oczekuję usunięcia przez moderatorów forów założonych przez prywatnych użytkowników, a zawierających wulgarne sformułowania już w samej nazwie. Na tego rodzaju praktyki nie powinno tu być miejsca. Odbiorcami takich treści są również ludzie młodzi, dopiero kształtujący swoje poglądy na tak delikatną i ważną sferę życia jaką jest seks. Forum w swym obecnym kształcie zdaje się wypaczać te poglądy, co może stać się przyczyną wielu rozczarowań w późniejszym życiu takich młodych odbiorców. Z poważaniem, guest |

Do: społeczności użytkowników Forum WP i administratorów owego forum
Szanowni Państwo,
Należę do użytkowników bardzo zaangażowanych w tworzenie Forum. Dbam także o to, by poziom wypowiedzi na nim był wysoki. Podejmuję szereg działań mających na celu integrację społeczności stałych użytkowników, ale także udzielam odpowiedzi na poważne pytania dotyczące kwestii psychologicznych, czy seksuologicznych o ile leży to w granicach moich kompetencji.
Także w celach edukacyjnych założyłam to forum.
Niestety, po szeregach trudności technicznych i notorycznym moderowaniu (a potem wycofywaniu tej moderacji) moich wypowiedzi dotyczących kwestii seksuologicznych zauważyłam kolejną- rażącą! - nieprawidłowość.
W ciągu ostatnich dni na Forum zaroiło się od materiałów erotycznych pasjami zamieszczanych przez Wirtualną Polskę, szczególnie w godzinach nocnych. Jest to dla mnie zjawisko bulwersujące i sprzyjające wulgaryzacji podejścia do seksualności ludzkiej. Dobitnie świadczą o tym także komentarze pozostawiane przez czujących się anonimowo użytkowników przeglądających takie galerie.
Apeluję o ograniczenie ekspozycji takich materiałów, ponieważ ostatnio jesteśmy nimi wprost zalewani. Dodatkowo, oczekuję usunięcia przez moderatorów forów założonych przez prywatnych użytkowników, a zawierających wulgarne sformułowania już w samej nazwie.
Na tego rodzaju praktyki nie powinno tu być miejsca. Odbiorcami takich treści są również ludzie młodzi, dopiero kształtujący swoje poglądy na tak delikatną i ważną sferę życia jaką jest seks. Forum w swym obecnym kształcie zdaje się wypaczać te poglądy, co może stać się przyczyną wielu rozczarowań w późniejszym życiu takich młodych odbiorców.
Z poważaniem,
guest
odpowiedz
Witaj, przypadkiem trafiłam na Twój manifest i natychmiast go podpisałam, to przecież nasza wspólna sprawa, więc nie walcz o nią sama, w razie potrzeby daj znać, zawsze się przyłączę a może nawet pomogę ...
Mam dość manipulowania nami w sieci.
odpowiedz
A ja nie popieram bo nie widzę sensu .Wychowane dobrze dziecko przez rodziców nie będzie reagowało na takie materiały jako negatywne wskazówki na przyszłość.
odpowiedz
Guest - jestem z Tobą,popieram całym sercem...to oczywiste.Pozdrawiam:-).
odpowiedz
Gorąco popieram
odpowiedz
Dziękuję za wszelkie wyrazy poparcia.
odpowiedz
Dziękuję za wsparcie, ale źle się dzieje wokół mnie na tym forum.
Właśnie ktoś moderuje moje starsze, długie wpisy.
odpowiedz
U mnie też dzieję się coś dziwnego... W nocy nastąpiły jakieś zmiany.
odpowiedz
Wystarczy ze tu i teraz wyraze swoje poparcie czy mam zrobic cos jeszcze?
odpowiedz
Witam serdecznie!
Jesteś siódmą osobą wyrażającą swoje poparcie.
Bardzo mi miło.
Sugerowałam chwilkę temu tutaj, by opracować wzór podania, które każdy z nas indywidualnie mógłby przesłać do moderatorów. Liczę na to, że to by coś zmieniło.
odpowiedz
Takie mysli juz mialem a i napisac by nie bylo chyba problemem.Ale kwestie wysylania,adresow tak by to do tego"gremium"dotarlo to juz mnie przerasta.Nie znam sie na tego typu mozliwosciach.Albo inaczej,mam nadzieje ze istnieje taki adres i nie ma sie co akurat tym przejmowac.Dzisiaj poza tym chyba nie bedzie ze mnie wiekszego pozytku bo mam juz dosc.Ale jesli sie Wam nie pali az tak to jutro po poludniu chetnie poglowkuje
odpowiedz
Ja też dziś główkować mocno nie będę. Jutro coś konkretnego ustalimy.
odpowiedz
ufajmy, że to coś da , chyba że ? - to celowe działania WP?!
odpowiedz
O złą wolę WP bym nie posądzał, raczej o ślepotę bądź brak właściwego zarządu nad własną majętnością....no ale ile, u cholery, można być ślepym lub głuchym!!...
odpowiedz
Wiesz, wczoraj trąciłem swoje zdanie, na temat prawdopodobnej śmierci, naszego porwanego rodaka.
Że to nieudolność rządu ,po co nam Grom i co robi,i takie tam . I co ? Dostałem powiadomienie,że posta
zmoderowano- treści niezgodne z regulaminem , a nie było żadnego wulgaryzmu ,tylko niepochlebne
opinie na PO. To co to jest? Dla kogo i czyją wizję POpiera WP? Proste jak świński ogon...
odpowiedz
...czasami taki moderator przypomina żołnierza: ma DOBRĄ WOLĘ nie strzelać do tłumu - to niestety nie wystarczy, MUSI wykonać rozkaz (wszak jest żołnierzem)...
odpowiedz
Ale ja pisałam o dziewictwie i na pewno nic wulgarnego czy choćby nieprawdziwego i również mnie moderowano. Naprawdę nie wiem czemu.
WP sama publikuje mało poprawne artykuły to i boi się konkurencji:/
A zamieszczać hurtowo erotyki to nie przestaje:/
odpowiedz