|
2011-08-23 21:41
Odp.: O Ryżawych [nie]rządach
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
100%
osób (2/2) uznało tę opinię za użyteczną
Do drukarni przychodzi mężczyzna w łachmanach i zamawia po dziesięć portretów Donalda Tuska, Bronisława Komorowskiego i Jarosława Kaczyńskiego. Następnego dnia ten sam mężczyzna wraca do drukarni ogolony i modnie ubrany zamawiając po 20 portretów tych samych notabli. Sytuacja powtarza się przez kolejne dni - mężczyzna kupuje coraz więcej obrazów, a po nim samym widać, iż się bogaci. Kiedy w końcu podjeżdża pod drukarnię limuzyną i zamawia po sto portretów każdego polityka, drukarz nie wytrzymuje i pyta: - Panie, a co Pan robisz z tymi portretami? I jak Pan dorobił się samochodu? Jeszcze niedawno nie miał pan w czym chodzić... A, otworzyłem strzelnicę za miastem - odpowiada zagadnięty mężczyzna. |

Nauczycielka pyta Jasia:
- Jasiu, powiedz, gdzie pracuje twój tato.
Jasio, czerwony na twarzy, mówi:
- Mój tata tańczy nago na rurze w klubie dla gejów.
Pani jest oczywiście w szoku, ale chwali Jasia za szczerość i odwagę i pozwala usiąść. Jasio siada i mówi do kolegi z ławki:
- No i co miałem k.... zrobić? Przyznać się, że jest posłem platformy obywatelskiej ?
odpowiedz
O Kluzik-Rostkowskiej
- Dlaczego Kluzik-Rostkowska jest na plakatach z Tuskiem?
- Żeby wiedziała, do której partii należy! - odpowiedział jeden z parlamentarzystów PJN.
odpowiedz
NIE NIECH SIE PRZYZNA ŻE JEGO TATA JEST POSŁEM PIS I PRAWA RĘKĄ PRWZIA
odpowiedz
no jeszcze podpis:
nie....... ..s
odpowiedz
www.patole.pl Patologiczne Oblicze Internetu
odpowiedz
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
odpowiedz
Do drukarni przychodzi mężczyzna w łachmanach i zamawia po dziesięć portretów Donalda Tuska, Bronisława Komorowskiego i Jarosława Kaczyńskiego. Następnego dnia ten sam mężczyzna wraca do drukarni ogolony i modnie ubrany zamawiając po 20 portretów tych samych notabli. Sytuacja powtarza się przez kolejne dni - mężczyzna kupuje coraz więcej obrazów, a po nim samym widać, iż się bogaci. Kiedy w końcu podjeżdża pod drukarnię limuzyną i zamawia po sto portretów każdego polityka, drukarz nie wytrzymuje i pyta:
- Panie, a co Pan robisz z tymi portretami? I jak Pan dorobił się samochodu? Jeszcze niedawno nie miał pan w czym chodzić...
A, otworzyłem strzelnicę za miastem - odpowiada zagadnięty mężczyzna.
odpowiedz
Dzisiaj już by go zamknęli za takie po.strzelane po.rtrety tuska i komorowskiego.
:)
odpowiedz
Trudne pytania
Do szkoły podstawowej przyjeżdża prezydent Bronisław Komorowski wraz z minister edukacji Katarzyna Hall. Pozwalają dzieciom na zadawanie pytań. Zgłasza się mały Michaś.
- Ja mam trzy pytania. Po pierwsze: jak się pan czuje po wygraniu wyborów, które pan sfingował? Po drugie: czy nie uważa pan, że oddanie śledztwa smoleńskiego Putinowi było zamachem na polską rację stanu? Po trzecie: czy to prawda, że podstępem przejął Pan wraz z Tuskiem całą władzę w Polsce?
Pan prezydent zaczął się namyślać, gdy wtem zadzwonił dzwonek. Po przerwie dzieci wróciły do klasy, usiadły, Piotruś podniósł rękę.
- Ja mam pięć pytań do pana prezydenta.
Po pierwsze: jak się pan czuje po wygraniu wyborów, które pan sfingował? Po drugie: czy nie uważa pan, że oddanie śledztwa smoleńskiego Putinowi było zamachem na polską rację stanu? Po trzecie: czy to prawda, że podstępem przejął Pan wraz z Tuskiem całą władzę w Polsce? Po czwarte: dlaczego dzwonek na przerwę zadzwonił dwadzieścia minut wcześniej? I po piąte: co się stało z małym Michasiem?
odpowiedz
Dobre:-D
Ale obecnie to już o każdej partii w Polsce można mówić takie kawały;)
Bo z polskiej polityki zostało się tylko śmiać- płakać to już nawet nad nią szkoda.
odpowiedz
I o to chodzi.
Śmiejmy się z po.rąbańców :)
odpowiedz
Spotykają się 3 rekiny na Pacyfiku,jeden mówi:
zjadłem Francuza tydzień temu był tak naperfumowany że do tej pory mam zgagę, drugi mówi ja zjadłem rosyjskiego generała, miał pełno medali które dzwonią mi w brzuchu i płoszę ryby, trzeci mówi, a ja zjadłem polskiego posła z PLATFORMY, miał tak pusty łeb że do tej pory nie mogę sie zanurzyć.
odpowiedz
Kurde, a chciałem ten żart napisać ;)
odpowiedz
Dlaczego Bronek Komorowski ma tyle dzieci ?
Bo wpadka to jego specjalność.
odpowiedz
To było naprawdę mocne :D
odpowiedz
Kumpel Donalda Tuska z Platformy Obywatelskiej do wnuczka:
- Obniżymy podatki o połowę, wybudujemy bezpłatne autostrady, uzdrowimy służbę zdrowia, nakarmimy wszystkie dzieci, uczniom kupimy laptopy …
Na koniec dodaje:
– A jutro jaką bajkę ci opowiedzieć wnusiu ?
odpowiedz
Platfusowy minister po.jechał w podróż służbową do Francji.
Jednym z punktów wizyty była kolacja u francuskiego kolegi.
Widząc jego wspaniałą willę, super wyposażoną, pyta, jak on zapewnia sobie taki poziom życia.
Francuz zaprasza go do okna:
- Widzi pan tę autostradę?
- Tak.
- Ona kosztowała 20 miliardów euro, firma wypisała fakturę na 25, a różnicę dała mnie .
Rok później urzędnik francuz jedzie do Polski i odwiedza swojego polskiego odpowiednika. Kiedy podjeżdża pod domostwo, widzi ekstra pałac i pyta:
- Rok temu mówiłeś, że prowadzę książęce życie, ale w porównaniu do ciebie … Platfusowy minister prowadzi go do okna:
- Widzi pan tam autostradę?
- Nie.
- No właśnie.
odpowiedz
Po czym poznać, że polityk platformy kłamie ?
Po tym, że otwiera usta.
odpowiedz
Po czym poznać, że Bronek Komorowski zaraz palnie głupotę ?
Po tym, że otwiera usta.
odpowiedz
Donald Tusk zdobywszy władzę oznajmił wszem i wobec: " Chcemy Waszego dobra !"
Polacy zaniepokojeni tymi słowami zaczęli ukrywać swoje dobra w bezpiecznym miejscu!
odpowiedz
Czym różnią się normalne bajki od bajek polityków Platformy Obywatelskiej ?
W normalnych bajkach wszystko się dzieje za 7 rzekami, za 7 morzami, za 7 górami, ...
W bajkach podawanych przez polityków PO - jak podaje TVN24, jak podaje GW, ....
odpowiedz