|
2012-01-27 09:46
Temat: (2 posty)
Krótka piłkaPodobne. W pewnym momencie już się naprawdę zirytowałem i zacząłem szukać czegoś, co może ukrócić ten proceder. W końcu zacząłem korzystać z "Podróży Służbowych" Infora - pełny monitoring i kalkulacje. Może trochę ostro zareagowałem, ale przynajmniej skończyli z podróżami, w których po drodze jeszcze wpadali do piekła albo na Syberię ;) |

Podobne. W pewnym momencie już się naprawdę zirytowałem i zacząłem szukać czegoś, co może ukrócić ten proceder. W końcu zacząłem korzystać z "Podróży Służbowych" Infora - pełny monitoring i kalkulacje. Może trochę ostro zareagowałem, ale przynajmniej skończyli z podróżami, w których po drodze jeszcze wpadali do piekła albo na Syberię ;)
Zgadza się - w tym temacie powinna obowiazywać zasada ograniczonego zaufania.
U mnie w firmie dużo się jeździ - bez tego moglibyśmy dziś zamknąć interes. Jednak koszty wyjazdów są ogromne i staramy się je trochę ograniczać. Oczywiście nie kosztem tego by pracownicy sypiali w samochodach lub najtańszych hostelach.
Zacząłem od zamontowania monitoringu w samochodach (przez AutoSlad). Tym sposobem płacę jakieś 20% mniej za paliwo. Do tego zakupiłem pracownikom karty biznesowe (BTC) i dzięki temu mają 40% rabatu na hotele. Na wyżywienie również nałożyłem limity. Po kilku miesiącach widzę efekty wszystkich działań.
Co do połączeń PKP/PKS to zależy... czasem oszczędzi się parę groszy a przez to pracownik będzie musiał czekać parę godzin na kolejny pociąg/autobus. Ale dobrze mieć wgląd w przejazdy.