Kategorie: Biznes / Prawo i zarządzanie
Forum: Kontrola kosztów przejazdów szłużbowych. (4 posty)
założyciel: Kamil_Szyszka | moderator: Kamil_Szyszka  | data utworzenia: 2011-06-26 10:52

Temat: Krótka piłka (2 posty)
autor: cybulski
Liczba wpisów:
7
Na forum od: 2009-09-23
  zobacz wizytówkę
2012-01-27 09:46 Temat: (2 posty)

Krótka piłka

Podobne. W pewnym momencie już się naprawdę zirytowałem i zacząłem szukać czegoś, co może ukrócić ten proceder. W końcu zacząłem korzystać z "Podróży Służbowych" Infora - pełny monitoring i kalkulacje. Może trochę ostro zareagowałem, ale przynajmniej skończyli z podróżami, w których po drodze jeszcze wpadali do piekła albo na Syberię ;)

odpowiedz
Sortuj według:
  • cybulski , 2012-01-27 09:46
    Krótka piłka

Podobne. W pewnym momencie już się naprawdę zirytowałem i zacząłem szukać czegoś, co może ukrócić ten proceder. W końcu zacząłem korzystać z "Podróży Służbowych" Infora - pełny monitoring i kalkulacje. Może trochę ostro zareagowałem, ale przynajmniej skończyli z podróżami, w których po drodze jeszcze wpadali do piekła albo na Syberię ;)

zgłoś do moderacji
    • ~Adam, 2012-03-23 12:16
      Odp.: Krótka piłka

Zgadza się - w tym temacie powinna obowiazywać zasada ograniczonego zaufania.

U mnie w firmie dużo się jeździ - bez tego moglibyśmy dziś zamknąć interes. Jednak koszty wyjazdów są ogromne i staramy się je trochę ograniczać. Oczywiście nie kosztem tego by pracownicy sypiali w samochodach lub najtańszych hostelach.

Zacząłem od zamontowania monitoringu w samochodach (przez AutoSlad). Tym sposobem płacę jakieś 20% mniej za paliwo. Do tego zakupiłem pracownikom karty biznesowe (BTC) i dzięki temu mają 40% rabatu na hotele. Na wyżywienie również nałożyłem limity. Po kilku miesiącach widzę efekty wszystkich działań.

Co do połączeń PKP/PKS to zależy... czasem oszczędzi się parę groszy a przez to pracownik będzie musiał czekać parę godzin na kolejny pociąg/autobus. Ale dobrze mieć wgląd w przejazdy.

zgłoś do moderacji
    • piters_18 **, 2012-01-27 13:01
      Odp.: Krótka piłka

szybka piłka poznałem te przysłowie:)

zgłoś do moderacji