|
2011-07-30 23:07
Odp.: Pomysły na krótsze i dłuższe wycieczki
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
do tego dodałbym jeszcze bezpiecznie - nie ma bezpieczniejszego środka transportu |

Jeśli nie macie pomysłu na wycieczkę, chcecie poznać uroki naszego pięknego
Kraju, stawiacie na aktywny wypoczynek, zajrzyjcie na stronę
http://zwiedzaniepolski.blogspot.com
Znajdziecie tam różne propozycje na krótsze lub dłuższe wyjazdy, zwłaszcza rodzinne i ciekawostki o miejscach które trzeba zobaczyć.
zapraszam
odpowiedz
A kto teraz chętny na podróże, jak paliwo drogie, pociągów mało albo zapchane, odechciewa się jeździć.
odpowiedz
Paliwo faktycznie drogie ale z tymi pociągami nie przesadzaj. Masz możliwość rezerwacji miejsca więc nie widzę problemu.
odpowiedz
,
2011-07-26 16:16 Rzeczywiście teraz nie ma z tym problemu, w ogóle pociągiem podróżuje się wygodniej i taniej niż autem czy autobusem
odpowiedz
,
2011-07-27 12:58 mnóstwo promocji jest dostępnych, teraz pociągiem mozna tanio pojedzisz sobie
odpowiedz
Fakt, weźmy np pociąg Słoneczny nad morze - rewelacja. Wygodnie, tanio, czego chcieć więcej?
odpowiedz
do tego dodałbym jeszcze bezpiecznie - nie ma bezpieczniejszego środka transportu
odpowiedz
Jest bezpieczniejszy, krótszy i czasem tańszy. Lot samolotem. nie ma porównania do żadnego pociągu nawet z całą odprawą jest krócej ;) Równie wygodnie a czasem nawet lepiej. Teraz nawet tanie linie lotnicze pod tym względem są w porządku.
odpowiedz
Też uważam, że samolotem jest najszybciej i najwygodniej...ale trochę się trzeba naszukać, żeby znaleźć dogodny lot również pod względem ekonomicznym.
odpowiedz
Na niektórych rzeczach nie warto aż tak bardzo oszczędzać. Osobiście wole wybrać lot 100 zł droższy niż lecieć np Ryanairem na stojąco.
odpowiedz
Popieram post wyżej, nie warto oszczędzać na odpoczynku. Co prawda z tego wynika że powinniśmy korzystać z ofert biur podróży, ale nic bardziej mylnego. Sam organizuje sobie wczasy już czwarty rok z rzędu raz tylko byłem zawiedziony jakością obsługi(był to pierwszy raz jak organizowałem sobie wyjazd). Od tamtej pory korzystam z porządnej bazy hoteli i lotów(wkrótce też rent-a-car) - expressbooking.com i jestem bardzo zadowolony, oferty na ich stronie jak dotąd mnie nie zawiodły i na pewno nie zawiodą :)
odpowiedz
Ja bym proponował dłuższą(minimum 2 tygodnie) do Tajlandii, piękny kraj. Jest tanio, co prawda nie wchodziłbym do każdego baru bo może być nieciekawie, ale sam kraj, natura itd jest przepiękna i wyjątkowa. Nigdzie indziej nie znajdziecie takiej okazji do zwiedzania i relaksowania się na raz
odpowiedz
a te promocje to możesz mi powiedzieć gdzie znaleźć? może bym gdzieś pojechał skoro tanio :)
odpowiedz
,
2011-07-31 13:52 zobacz sobie na stronke PKP, od jakiegoś czasu w sezonie dają dodatkowe pociągi, np. słoneczny nad morze :)
odpowiedz

Ja proponuję Kujawsko - Pomorskie a tam nad jeziorem Borzymowskim ośrodek AGRO-SPORT. Byłam sprawdziłam rozwijają się prężnie , mają śliczne pokoje i miłą rodzinną atmosferę
odpowiedz

www.agro-sport.pl
odpowiedz
,
2011-10-27 14:19 Jeżeli chodzi o te krótsze wycieczki, to ciekawą opcją może być taka: http://www.nextur.pl/o/wycieczki/opis/szlakiem-browarow-regionalnych/11776 Szczególnie, jeżeli jest się amatorem piwa. Przynajmniej zwiedzi się trochę Polski, no i spędzi przyjemnie czas ;)
odpowiedz