|
~zakochana
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2008-09-25 22:17
Temat: (103 posty)
jak zdobyc WODNIKA ! Poradnik dla kobiet!!Rozdzial 1.Dlaczego go kochasz Kochasz wodnika,ale czy choc chwilke zastanawials sie ,dlaczego?Zapewne olsnil cie,gdy po raz pierwszy go ujrzlas.Spostrzeglas wtedy jak bardzo jest otwarty i szczery oraz bezposredni w kontaktach z ludzmi. Rzeczywiscie - pan Wodnik latwo zawiera zanjomosci,lubi towarzystwo i przy kazdej nadarzajacej sie okazji spotyka sie z przyjaciolmi.Uwielbia dyskusje i zawsze ma cos do powiedzeniana jeden z licznych fascynujaych go ,tematow. Z nim nie bedziesz sie nudzic,gdyz stworzy o bezposrednia atmosfere, w ktorej kazdy latwo sie odnajdzie.Zdarza sie jednak,iz jego liczne kontakty sa dosc powiesrzchowne;tak naprawde to nie lubi sie angazowac ,gdyz to-w jego mniemaniu - prowadzi do zniewolenia. Jednoczesnie zdarza sie ,ze zawiedzony zanjomosciami ,na ktore przedtem liczyl,co nauczylo go necheci do zbyt glebokiego przywiazywania sie.Tak wiec pogodzil sie z rzeczywistoscia ,zaakceptowal ja i wybierajac znajomych,kieruje sie zasada gloszaca,ze na bezrybiu i rak ryba!Mimo wszystko bowiem ,bardzo boi sie samotnosci...Jesli nie znajdzie osoby ktora w pelni zrozumie jego wnetrze ,w glebi duszy czuje sie nieszczesliwy.Jest idealista i nieustannie szukac bedzie partnerki bez skazy,posiadajacej wszystkie zalety swiata.Gleboko wierzy ,ze taka kobieta istnieje. Na co dzien dobroduszny mily i serdeczny ,daje jednak swym zachowaniem odczuc pewien szczegolny wyczuwalny dystans wobec wszystkich i wszystkiego co go otacza.Stanowi to tarcze obronna przed zbyt naglym i glebokim zaangazowaniem,bowiem najbardziej ceni niczym nie ograniczona osobista wolnosc. Aby wiec zyc szczesliwie ,stara sie wszystko ulozyc tak by wciaz miec swiadomosc wlasnej niezaleznosci.Dlatego tez nigdy nie zniesie partnerki ,ktora sprobuje zalozyc mu na szyje obroze lub w inny sposob go spetac- on po prostu nigdy nie pozwoli na prowadzenie sie na smyczy.Najczesciej zupelnie tak samo jak kot chodzi wlasnymi sciezkami,nieprzetartymi jeszcze przez nikogo szlakami i nie potrzebuje kierunkowskazow,aby odnalesc sie w labirynci drog. Doskonale zdaje sobie sprawe z tego ,na czym mu najbardziej zalezy i zawsze zna swoj cel.swiadomy jest tez uzaleznien i uwarunkowan ,jakie niesie za soba jego realizacja.Dlatego tez potrzebuje partnerki ktora z zaden sposob nie pokrzyzuje mu osobistych planow,wyrozumialej wobec licznych jego ekstrawagancji i tolerancyjnej do innych tak jak on sam. Wodnik wierzy ,ze tyko taka osoba zapewni mu poczucie niezaleznosci; unika wec wszelkiej wylewnosci ,lekajac sie ze sprawic ona moze wrazenie zbyt scislych kontaktow.Jego partnerka powinna zawsze pamietac pozostawic mu w niczym nienaruszona swobode'tak bardzo potrzebna mu do prawidlowego funkcjonowania. Dobrze by bylo ,gdybys i ty miala podobnee poglady;jesli jednak nalezysz do osob ktore potrzebuja silnie odczuwac bliskosc partnera i daza do scementowania wiezow milosnych poprzez wzajemne uzaleznienie ,to zrezygnuj ze zdobywania wodnika i znajdz sobie inny obiekt zainteresowania. Zreszta i tak wasz zwiazek nie mialby szans na harmonijna przyszlosc- pan wodnik poczuje sie dobrze tylko z ta ktorej ten specyficzny luz bedzie odpowiadal,ktora nie bedzie musiala zmuszac sie by zaakceptowac swobode partnera.Idealna bylaby dla niego kobieta roznie jak on,niezalezna ktora ma swoje wlasne pragnienia oraz cele zawodowe i nie musi szukac podpory zyciowej u mezczyzny! |

Rozdzial 1.Dlaczego go kochasz
Kochasz wodnika,ale czy choc chwilke zastanawials sie ,dlaczego?Zapewne olsnil cie,gdy po raz pierwszy go ujrzlas.Spostrzeglas wtedy jak bardzo jest otwarty i szczery oraz bezposredni w kontaktach z ludzmi.
Rzeczywiscie - pan Wodnik latwo zawiera zanjomosci,lubi towarzystwo i przy kazdej nadarzajacej sie okazji spotyka sie z przyjaciolmi.Uwielbia dyskusje i zawsze ma cos do powiedzeniana jeden z licznych fascynujaych go ,tematow.
Z nim nie bedziesz sie nudzic,gdyz stworzy o bezposrednia atmosfere, w ktorej kazdy latwo sie odnajdzie.Zdarza sie jednak,iz jego liczne kontakty sa dosc powiesrzchowne;tak naprawde to nie lubi sie angazowac ,gdyz to-w jego mniemaniu - prowadzi do zniewolenia.
Jednoczesnie zdarza sie ,ze zawiedzony zanjomosciami ,na ktore przedtem liczyl,co nauczylo go necheci do zbyt glebokiego przywiazywania sie.Tak wiec pogodzil sie z rzeczywistoscia ,zaakceptowal ja i wybierajac znajomych,kieruje sie zasada gloszaca,ze na bezrybiu i rak ryba!Mimo wszystko bowiem ,bardzo boi sie samotnosci...Jesli nie znajdzie osoby ktora w pelni zrozumie jego wnetrze ,w glebi duszy czuje sie nieszczesliwy.Jest idealista i nieustannie szukac bedzie partnerki bez skazy,posiadajacej wszystkie zalety swiata.Gleboko wierzy ,ze taka kobieta istnieje.
Na co dzien dobroduszny mily i serdeczny ,daje jednak swym zachowaniem odczuc pewien szczegolny wyczuwalny dystans wobec wszystkich i wszystkiego co go otacza.Stanowi to tarcze obronna przed zbyt naglym i glebokim zaangazowaniem,bowiem najbardziej ceni niczym nie ograniczona osobista wolnosc.
Aby wiec zyc szczesliwie ,stara sie wszystko ulozyc tak by wciaz miec swiadomosc wlasnej niezaleznosci.Dlatego tez nigdy nie zniesie partnerki ,ktora sprobuje zalozyc mu na szyje obroze lub w inny sposob go spetac- on po prostu nigdy nie pozwoli na prowadzenie sie na smyczy.Najczesciej zupelnie tak samo jak kot chodzi wlasnymi sciezkami,nieprzetartymi jeszcze przez nikogo szlakami i nie potrzebuje kierunkowskazow,aby odnalesc sie w labirynci drog.
Doskonale zdaje sobie sprawe z tego ,na czym mu najbardziej zalezy i zawsze zna swoj cel.swiadomy jest tez uzaleznien i uwarunkowan ,jakie niesie za soba jego realizacja.Dlatego tez potrzebuje partnerki ktora z zaden sposob nie pokrzyzuje mu osobistych planow,wyrozumialej wobec licznych jego ekstrawagancji i tolerancyjnej do innych tak jak on sam.
Wodnik wierzy ,ze tyko taka osoba zapewni mu poczucie niezaleznosci; unika wec wszelkiej wylewnosci ,lekajac sie ze sprawic ona moze wrazenie zbyt scislych kontaktow.Jego partnerka powinna zawsze pamietac pozostawic mu w niczym nienaruszona swobode'tak bardzo potrzebna mu do prawidlowego funkcjonowania.
Dobrze by bylo ,gdybys i ty miala podobnee poglady;jesli jednak nalezysz do osob ktore potrzebuja silnie odczuwac bliskosc partnera i daza do scementowania wiezow milosnych poprzez wzajemne uzaleznienie ,to zrezygnuj ze zdobywania wodnika i znajdz sobie inny obiekt zainteresowania.
Zreszta i tak wasz zwiazek nie mialby szans na harmonijna przyszlosc- pan wodnik poczuje sie dobrze tylko z ta ktorej ten specyficzny luz bedzie odpowiadal,ktora nie bedzie musiala zmuszac sie by zaakceptowac swobode partnera.Idealna bylaby dla niego kobieta roznie jak on,niezalezna ktora ma swoje wlasne pragnienia oraz cele zawodowe i nie musi szukac podpory zyciowej u mezczyzny!
Jutro dopisze :
Rozdzial 3: Romans czy malzenstwo : czego od niego oczekujesz
Rodzial 4: Jak wzbudzic jego zainteresowanie?
Rozdzial 5: Kiedy angazuje sie uczuciowo?
Rozdzial 6 :Jak go oczarowac- jak rozbudzic jego uczucia
Rozdzial 7: Jego intymne zachowanie
Rozdzial 8: Jak sprowokowac oswiadczyny
Rozdzial 9: Jak zachowuje sie gdy chce odejsc
Rozdzial 10:Jak go do sibie znechecic
Rozdzial 11:Jak uniknac rozstania lub sklonic go do powrotu
Rozdzial 12:Kto z kim czyli pan wodnik i ....
jesli wiesz o ktorej godzinie sie urodzil twoj wodnik to moge Ci podac jego ascendent!
Twoja znojomosc z wodnikiem okaze sie wzajemnie satysfakcjonujaca tylko wowczas gdy go zadziwisz i przyciagniesz jego uwage niezaleznym wolnym ale i zawodniczym usposobieniem.
Musisz sprawiac wrazenie osoby ktora jednoczesnie da mu poczucie uczuciowego bezpieczenstwa ale i zafazcynuje poprzez nie do konca dopowiedziane przywiazanie wobec niego.On musi czuc sie pewny ciebie i twoich uczuc ale tez zaskakiwa go powinnas nieprzewidzianymi przezen reakcjami i szczegolna forma nieprzstepnosci do wnetrza twej duszy.
Wowczas stanowic dlan bedziesz wyzwanie,ktoremu zapragnie sprostac i...zechce cie opanowac!Dlatego do konca nie mozesz zdradzac swoich mysli i zamiarow - pozostajac zagadkowa,zaslaniajac swa prawdziwa twarz w sposob zyczliwy i przyjazny ,wywolasz z nim zainteresowanie swoja osoba.
Postaraj sie tez zapamietac co go wzrusza ,gdyz ta informacja ta z pewnoscia okaze sie pomocna - zwlaszcza gdy zapragniesz pobudzic jego emocje
Pan wodnik ceni sobie ponad wszystko przyjacielskie i szczere uczucia.Otwarcie wyrazajac swe oddanie ,rozczulisz go.Dlatego musisz znalesc swoj wlasny sposob na okazywanie mu przyjazni,jednoczesnie zachowujac postawe szlachetna i pelna godnosci.
Zaimponuje mu wewnetrzna duma ,ktora nigy nie pozwoli na ponizanie Cie ,Im wieksza bedziesz wewnetrznie tym wiekszy bdzie jego podziw dla ciebie.Jego ideal stanowi romantyczka podazajaca za dobrem-zrob wiec wszystko aby stac sie w jego oczach kobieta o ktorej marzyl
Jesli natomiast zainteresowana jestes co go wzrusza w sprawach intymnych ,to pamietaj przede wszystkim o tym miz kobieta ktorej pragnie ,to ta potrafiaca wyzwolic w nim czulosc i romantyczne unisienia.To musi byc twoim drogowskazem w kontaktach z wodnikiem.Jasne jest ,ze tego rodzaju uczuc nie wywolasz w jednej chwili wypowiadajac czaroziejskie zaklecie.
Musi wpier zaistniec magia miedzy wami ,basniowe stosunki.ktore pozwola Ci stopniowo zawladnac jego wrazliwoscia.Wtedy odczuje on poryw serca,bliski ekstazie...Unikaj z kolei zachowania jakie mogloby go draznic .Przyklady ,wymienione nizej ,calkowicie wyleminuj ze swojego stylu bycia.
Jesli naprawde zalezy ci na tym,aby zdobyc serce wodnika ,wystrzegaj sie postepowania ,wywolujacego u niego nieporzadane negatywne emocje wobec ciebie.Nie ma bowiem nic gorszego ,nic co bardziej zabija milosc ,jak wywolanie wrogiego nastawienia.I tak w zadnym wypadku,nie wolno Ci ograniczac jego poczucia wolnosci.Szanuj wiec jego i siebie.
ciag dalszy rozdzial 4
Od razu na poczatku swojej znajomosci mozesz wyeliminowac ze swojego postepowania podsluchiwanie jego rozmow telefonicznych ,grzebanie w jego kieszeniach ,czytanie listow.Kiedy spostrzeze ze po powrocie z pracy usilujesz go obwachac sprawdzajac czy przypadkiem nie pachnie perfumami innej ,bedzie raczej wolal zrezygnowac z ocalowania cie na przywitanie nastepnym razem.Tak wiec,jesli chcesz sie czegosc dowiedziec ,spytaj go o to otwarcie,on nie ma przeciez nic do ukrycia przez toba a prznajmniej tak niewiele.Wystarczy wiec poprosic go o zgode.Dla niego bardzo wazna jest wzajemna tolerancja i zaufanie .Nie spodziewaj sie wiec ze gdy tego zabraknie w twym sercu ,on zechce cie jeszcze szanowac .Drazniac i irytujac wodnika z latwoscia mozesz go stracic,nie probuj takze go ranic ,gdyz zyzkasz w nim raz na zawsze smieirtelnego wroga.A zranic go mozesz calkiem nieumyslnie i nawet o tym nie wiedzac ,gdyz on nie da nic po sobie poznac.
Bedzie cierpial po cichu ,starajac sie wszystko sobie wytlumaczyc ,zrozumiec,by moc zaakceptowac - ale w koncu nadejdzie moment ,kiedy juz nie wytrzyma zakumulowanego napiecia i wybuchnie.
Ty wtedy prawdopodobnie potwornie sie zdziwisz ,gdyz nie pojete beda dla ciebie przyczyny tak naglego gniewu.Wiedz ,ze w takim wypadku w gre wchodzi wiele czynnikow,a jednym z nich moze byc np poczucie ,ze ma przy sobie zone czy kochanke ,a brak mu w twej osoby...przyjacolki
Tego typu zwiazek ,pozbawiony cementujacego go - wedlug niego - przyjazni ,bedzie dlan ciezkie i w efekcie niemozliwy do zniesienia.Tak samo nie bedzie mogl zniesc faktu ze jego wybranka nie ma zamiaru zaakceptowac jego przyjaciol,pelniacych zasadnicza role w jego zyciu.Nie spodziewaj sie ze w sytuacji przymusowego wyboru ,wybierze ciebie.Zraniony takim ultimatum zehcce odejsc od ciebie jak najladej.
cdn jutro rodzial 5
Jego oczy -szare niebieskie zielone czy piwne zafascynowaly cie tak bardzo ze nie potrafisz mu juz niczego odmowic??nie wyobrazasz sobie zycia bez niego?Strzez sie aby zbyt gwaltownie mu tego nie okazac!,poniewaz nalezy on do tych ktorzy sami lubia decydowac o wlasnym zyciu.Jedno jest dla ciebie pewne,chcialabys aby on zaangazowal sie uczuciowo w wasz zwiazek,a przede wszystkim aby to jemu na tobie zalezalo.Kiedy wiec wodnik angazuje sie uczuciowo?
Jeego umysl trudno akceptuje zaangazowanie emocjonalne,dlatego tez in on sam bedzie unikal sytuacji,w ktorych ktos wymagalby od niego zdeklarowania sie.Wybierze raczej zachowanie polegajace na lawirowaniu i jednoczesnym akceptowaniu niezaleznych od niego okolicznosci.Moze wiec ot tak ,mimochodem ,zakochac sie...ale tyko wtedy gdy na jego drodze stanie kobieta gwarantujaca mu nienaruszalnosc jego swobody.Jesli jednoczesnie bedzie w stanie poswiecic mu sie calkowicie bez poczucia krzywdy czy niesprawidliwosci wowczas moze liczyc na jego wzajemnosc.Tylko taki uklad moze wydawac mu sie necacy!I badz pewna ze nie wystarcza z twojej strony slowne zapewnienia-bedziesz musiala mu to udownodnic!Dlatego strzez sie przez ilozowaniem go od otoczenia ktore wywiera nan silny wplyw -raczej staraj sie wywolac w nim pragnienie przebywania z toba bez uciekania sie do typowych damskich sztuczek.
Jezeli rzeczywiscie zalezy ci na jego wzgledach musisz zdawac sobie sprawe z faktu iz nie jest latwo oswoic tego indywidualiste.On pragnie zyc w stadzie ale jednoczesnie nie znosi ograniczen,narzucanych mu przez normy zespolowe.To samo dotyczy jego powiazan emocjonalnych.Zawsze zalezec mu bedzie na stalej mozliwosci korzystania z milosci czy sympatii innych ale korzystac z tego bedzie nieslychaneie rzadko.Jezeli wiec zdolasz przekonac go ze warto czerpac ze skladnicy twoich uczuc ,osiagniesz sukces!
Witaj, czy mogłabyć opisać dalej wątki o których piszesz w podpunktach? NA prawdę trafnie wszystko ujmujesz :-) dziękuję.
totalnie glupie, zyje w zwiazku z wodnikiem praktycznie 12 lat. Jest to czlwoiek pracowity, ambitny, łozy na rodzinę ale poza tym to raczej wszytsko.Cham , egoista, swinia niemilosierna.Nie da sie z nim porozmawiac.Wyzywa ciagle, wyżywa sie, paskudny i wstretny typ!!!! Nie wiem, skad u Was taka chęć "wynoszenia wodnika na ołtarze"??Poza domem dla innych kobiet i znajomych cudowny facet, ale dla własnej zony sobek i wredna kreatura.Poniża w kazdej sytuacji mnie czy dzieci, w sklepie, na ulicy , w domu, przy znajomych .Nie robi mu to roznicy.A pozornie powinnismy do siebie pasowac bo jestem bliźniaczka.Wiec o czym tu mowa? chce go ktoras???? bierzcie dziada!!!
Jedno pytanie , jesli tak jest to po jaka chorobe z nim siedzisz ?
A znajdz mi teraz faceta, któremu chce sie pracowac dziewczyno.Milosc w zyciu nie wykarmi Ci dwojki dzieci.Mozesz całmi dniami sie migdalic ze swoim super swietnym wodnikiem ktory Ci kupuje kwiatki, a kto za niego pojdzie do roboty???? uwazasz ze sama dasz rade? to gratuluje optymizmu i wiary we wlasne sily.Poszlabym dawno, gdybym znalazła takiego, ktory potrafi sie zajac rodzina w dodatku nie swoja.Nie wiem w jakim swiecie dziewczyny zyjecie, zaraz wydaje Wam sie ze mozna ot tak sobie od kogos pojsc z dnia na dzien.Pozyjemy, zobaczymy, widocznie wiekszosc z Was jeszcze buja w oblokach...
Ja widzisz ,mam to szczescie w zyciu ze nie musze na nikogo liczyc , nigdy nie chcialam dopuscic do sytuacji aby tak sie stalo , dlatego nie zaniedbalam ani wyksztalcenia ani kariery , nie potrafila bym sie zdac na czyjas laske i nie laske , jestem kobieta niezalezna i gdyby tak sie stalo ze zostalabym sama (z dzieckiem) poradzilabym sobie dobrze , jak sie szuka kogos zeby nas utrzymywal to faktycznie moze byc ciezko ,
w malzenstwie juz tak jest kto utrzymuje i wiecej zarabia ten rzadzi ...
ja nie jestem osoba glupia i rowniez nie zaniedbalam wyksztalcenia wiec nie musisz pokazywac swojej wyzszosci.Pracowalam jak kazdy , dorobiłam sie w miedzyczasie dwojki dzieci , i jestem jeszcze młoda osoba po 30stce i aby zapewnic im cos wiecej nie mogę pozwolic sobie na to by liczyły tylko na moje utrzymanie.Zycie w tym kraju jest na tyle drogie, ze nie mam zamiaru wiecznie im czegos odmawiac, gdyby mialy zostac tylko ze mna.Widze co sie dzieje u moich znajomych i widze z kim sie czasem związuja.Co z tego, ze miłosc? milosc sie wypala a facet jesli nie umie utzrymac rodziny jest dla mnie nikim.Zapewniam, ze dyskryminuje bezrobotnych z nie swojej winy, tylko tych ktorzy wiecznie narzekaja ze im zle a nie robia.Dla mnie facet nierób to zbedna geba do wyzywienia, a teraz takich jest zatrzesienie.
Jezeli wiec masz czego pragniesz to powinnas byc zadowolona a nie narzekac . Ja nie dyskryminuje kobiet ktore utrzymuje maz , tylko nie moge sluchac jak narzekaja na swoj los .No kurcze takie jest zycie ,
albo rybka albo akwarium . Tak jak w tej piosence "masz to na co godzisz sie" i to cala prawda .
powiem moze tak, na zycie jako takie ogolnie narzekac nie powinnam, ale to nie znaczy ze jestem szczesliwa w zwiazku z wodnikiem.Napisalam jakim jest czlowiekim, podkreslajac to rowniez, ze umie zapracowac na rodzine.Jednak meczy mnie jego sposob bycia, nie zmienia sie z upływem lat, wrecz jest coraz gorszy. Mam go serdecznie dosc, najgorsze jest to, ze nawet gdy powiem co mi sie nie podoba nawyzywa mnie jeszcze bardziej.Taki typ, cos strasznego, jednak potrafi byc mily dla kogos.Mnie traktuje jak kule u nogi, tak, jakbym mu wiecznie stala na drodze.Dla mnie nigdy nie ma czasu ani na rozmowe ani na cokolwiek bo po co? dla zony nie trzeba miec czasu, zona to zło konieczne.tak w sumie traktuje mnie i dzieci, wiecznie myslac o czyms innym.Nie slucha tego co sie do niego mowi, bez przerwy gdzies jest w innym swiecie.Narzeka , ze w czyms mu sie nie pomaga, jednak kazda pomoc odrzuca.Potem wszytskie zaslugi przypisuje tylko sobie, bo w sumie czemu nie, skoro musial sam, ale czy musial? nie chcial...TYPOWY BURAK!!!!!!nie polecam
Dość ciekawa dyskusja, aż miło poczytać z tym że racje w tym sporze ma moim zdaniem... wolna, kilka postów niżej.
A po jaką cholerę facet?. Żeby następnemu prać gacie i zbierać skarpety?. Kobiety obudźcie się i zadajcie sobie pytanie - do czego Wam jest facet potrzebny?Jeśli to ma być sponsor, no to wybaczcie - coś za coś. Żyję już sama 17 lat. Nareszcie jestem swobodna i sama decyduję o sobie. Nie muszę nadskakiwać żadnemu facetowi. Znam wodnika od kilku lat. Jest dokładnie taki jak w artykule, ale to nie ja za nim latam. To on mnie szuka i stawia na piedestale. Spotykamy się od czasu do czasu i OK. Nie pokazuję mu, że mi na nim zależy - bo tak naprawdę nie zależy. Zwodzę go i pozwalam mu myśleć jaki to on jest wspaniały i tak naprawdę to robi dokładnie to czego ja w danej chwili chcę.
I tak trzymaj wolna! Moja sp.babcia mawiala, ze chlopu sie nigdy wszystkiego nie mowi i calej d...y nie pokazuje. Ja niestety nie sluchalam slow babci mowilam mojemu wodnikowi cieple slowa,to co do niego czuje... i o kant d..y sie wszystko rozbilo.Doszlo do tego,ze gdy widzi mnie na ulicy,jadac samochodem odwraca glowe.lub udaje,ze nie widzi.Powiedzial,ze nie ma o czym ze mna rozmawiac...za kogo on sie uwaza do jasnej anieli?!
Jest ode mnie starszy 14 lat,a zachowuje sie jak dziecko,rozkapryszony nadety bufon!To bardzo boli,gdy nie znaczy sie NIC,dla kogos,komu dalo sie WSZYSTKO. Swoja milosc,usmiech,cieple slowa...oddalabym wiele,by na jego twarzy zagoscil usmiech,by byl zdrowy(bo cos mu juz z racji wieku dolega),by byl poprostu szczesliwy..........
Do JANKI:ja wlasnie to samo robie mojemu ex-wodnikowi,jezdzi za mna po ulicach,a ja udaje,ze go nie widze...
to on sie ze mna rozstal...sms-em
to on zawodzil mnie na kazdym kroku
to on sam nie wie,czego chce
w takim razie po co za mna jezdzi???
Do beatrixx :Ja wlasnie dzisiaj postapilam tak samo jak on ze mna ,demonstracyjnie odwrocilam glowe w bok widzac,ze jedzie naprzeciw.Bardzo trudno jest udawac,ze go nie ma,ze nie istnieje...choc on to zakonczyl w bardzo przykry dla mnie sposob(pisalam o tym wczesniej) mnie bardzo boli jego zachowanie i pytam siebie wowczas DLACZEGO TAK???
Bardzo wysoka cene place za ta znajomosc choc od naszego rozstania minelo juz 4 miesiace.To takie okrutne...Mam chyba dzis slabszy dzien,nie potrafie sie zupelnie pozbierac.
Do Janki~ja tez za pierwszym razem nie moglam sie pozbierac jakis ...rok....a teraz mamy juz drugie rozstanie,minelo 8 tygodni i czuje sie wysmienicie...tez zastanawiam sie,po co to robi...
w moim przypadku wodnik obrazil sie za to,ze pogadalam za dlugo ...z jego wlasnym kolega,ktorego sam do mnie przyprowadzil
potem powiedzial tez,ze jest z inna kobieta(a nie jest)
a potem zmienil numer telefonu
a teraz za mna jezdzi
i widzisz tu jakas logike?
nic sie nie martw,jak go chcesz z powrotem-na pewno wroci
pozostaje pytanie-czy dasz rade zniesc ta jego impertynencje,niesubordynacje i inne wady?
wroci,tak jakby nigdy nic,jakbyscie w ogole sie nie klocili
czasem mysle,ze wodniki sa jak rozwydrzeni mali chlopcy,probujacy na ile moga sobie pozwolic
nie plac zadnej ceny,tylko rob swoje
nie dawaj mu satysfakcji,bo dopiero wtedy zacznie pokazywac rogi
nie na tym powinien polegac zwiazek,ale oni nie znaja tego pojecia,traktuja ludzi bardzo powierzchownie
uzyj wiec jego broni
wierz mi,ze wiem,jak to boli,ale postanowilam,ze wystarczy tego dobrego i teraz albo wypracujemy jakis kompromis,albo nic z tego nie bedzie
pozdrawiam!
Do beatrixx:Witaj ! Wielkie dzieki za slowa,ktore daly mi wiele do przemyslenia.Ostatnio zastanawialam sie,czy warto jeszcze dalej robic z siebie blazna,pokazywac,ze mi zalezy...Chyba dosyc juz tego.Przeciez ja nigdy nie powiedzialam mu przykrego slowa.Powiem tak,tylu przykrosci,nie otrzymalam od nikogo przez cale swoje zycie,raczej nie mam wrogow,czesto sie usmiecham ...nie wiem z jakiego powodu to wszystko sie skonczylo moze za bardzo pragnelam jego przyjazni,zainteresowania sie mna jako osoba...Uslyszalam,ze on nie rani,bo jestem mu obojetna,ze nie zaluje,ze lepiej mnie nie poznal,ze nie ma o czym ze mna rozmawiac i takie tam ...Odpuszcze sobie ale dalej na ulicy widzac go bede odwracala glowe w druga strone.DEMONSTRACYJNIE.Pozdrawiam cie rowniez.
Do Joli1:Wlasnie w normalnym zwiazku okazywanie uczuc jest calkiem naturalne,tylko z wodnikami jest inaczej.Wyglada na to,ze wystarczy im tepa laska pozbawiona uczuc wyzszych i wcale niekoniecznie ladna,ale za to posluszna.Ja tez jestem z natury radosna i moj ex tez probowal wielokrotnie uprzykrzyc mi zycie,niezbyt czesto mu sie to jednak udawalo.A teraz sam zagonil sie w tzw.kozi rog i nie wie,jak mnie podejsc.Manipulant przemanipulowal hehehe!Nie pozostaje mu wiec nic innego,niz prowokowanie niby-to-przypadkowego spotkania....Nie wiem,jaki jest stan Twoich uczuc,badz jednak przygotowana na wszystko.Rownie dobrze moze udac,ze zle go zrozumialas,jak dorzucic kolejna obelge.Wodnik to zdecydowanie facet dla zagorzalych zwolenniczek tego znaku.Kobiet,ktore traktuja wodnika jako dopelnienie,kobiet samodzielnych emocjonalnie i finansowo.To zalezy,czego oczekujesz od zwiazku...
Pozdrawiam!