Kategorie: Styl życia / Astrologia i wróżby
Forum: Horoskopy (14448 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-04-04 12:51

Temat: skorpion (153 posty)
autor: Foxyfire
~Astrolog Merlin
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-07-04 23:46

Odp.: skorpion

http://www.youtube.com/watch?v=VWSd7hXIP6o tutaj moja opinia o Skorpionach, pozdrawiam!

odpowiedz
Sortuj według:
  • Foxyfire ***, 2008-08-05 10:54
    skorpion

Jestem skorpionem, ale nie wiedziałam, że w horoskopach uchodzą za takie.. "złośliwe" istoty.

Mój horoskop nigdy mi się nie sprawdził, jakikolwiek by nie był i gdziekolwiek bym go nie czytała.

nie jestem typowym skorpionem, bo wszystkie cechy z daleka odbiegają od stereotypu :P

zgłoś do moderacji
    • ~Astrolog Merlin, 2009-07-04 23:46

http://www.youtube.com/watch?v=VWSd7hXIP6o tutaj moja opinia o Skorpionach, pozdrawiam!

zgłoś do moderacji
    • jaśmina2 , 2008-08-05 21:24

jestem skorpionem i to jednak prawda złośliwe to istoty. złośliwość i mściwość to dwie największe wady tego znaku.

zgłoś do moderacji
      • Foxyfire ***, 2008-08-07 10:50

Zależy z jakiego dnia jesteś. Ponoć to też ma duży wpływ na twoje przyszłe podejście wobec ludzi.

Złośliwość to ponoć oznaka inteligencji, tego pod horoskop bym nie przykładała tak do końca :P

Mściwość do końca nie jest wadą. Postawiłabym to po środku.

Jakie są jeszcze cechy "charakterystyczne" skorpiona?

zgłoś do moderacji
      • ~izabella22, 2008-08-17 14:19

wady ale i zalety...pozdrawiam.Tez jestem skorpionem

zgłoś do moderacji
      • ~skorpion..., 2008-11-22 23:07
        Odp.: skorpionica

Jestem skorpionicą i jestem z tego powodu bardzo dumna choć czasem ciężko mi ze soba wytrzymać. My skorpiony może i jesteśmy złośliwe i pamiętliwe ale na pewno nie jesteśmy mściwe a tak w głębi duszy to jesteśmy bardzo uczuciowe no i jakie namiętne:). Pozdrawiam kochane skorpionki

zgłoś do moderacji
    • ~Natii, 2009-04-30 17:50

Ja też jestem skorpionem, ale nie które rzeczy, które piszą w horoskopie się sprawdzają

zgłoś do moderacji
    • ~Teżskorpion, 2009-01-28 08:48

Też wydawało mi się przez lata całe, że te opisy mnie nie dotyczą. Żyłam wudanym związku małżęńskim. W psychicznym komfocie, który daje spełniona głęboka miłość. Kiedy owdowiałam, przyszły pierwsze niezbyt oczekiwane sytuacje. Kontakty z kimś, kto mocno odstawał od poprzednika. Wkurzał mnie ten gość (bezpodstawna zazdrość, podejrzenia, posądzenia) i wtedy we mnie sie zagotowało. Zrozumiałam, że jestem zdolna, do zachowań wcześniej mi nie znanych zupełnie, ale zgodnych - odziwo - z horoskopami.

Znaczy - skorpion jest cudowny, ale kiedy ktoś nadepnie na jego ogon... ooo, to już obojętnie się nie zachowa. I wtedy właśnie ujawnia cechy, które nie dawały o sobie znać w innych warunkach.

zgłoś do moderacji
    • ~Skorpionka, 2008-08-07 16:48

To jednak zależy...jesli chodzi o mnie to sie dużo zgadza w oparciu o ta złośliwość...;P Pozdrawiam:)

zgłoś do moderacji
      • Foxyfire ***, 2008-08-07 19:06

A z którego dnia jesteś? :> Napewno dużo przekazują tez Twoi rodzice ;)

zgłoś do moderacji
        • ~snieg, 2009-01-19 11:30

jestem wodniczką,moj partner skorpion- ma duzo cieplych przyjacielskich opiekunczych cech:

ale jesli chodzi o wady to dokonałam jego oceny -faszysta;)

jest zimny chłodno kalkuluje,główne jego hasła to: o co znowu chodzi, nie musze sie z niczego tlumaczyc, nic mnie nie obchodzi,ja mam zawsze racje...

konstelacja skorpiona z wodniczką podobno jest niemozliwa a jednak idziemy jak bracia ramie w ramie nawet gdy jest zle, nawet gdy sie gryziemy,a zdaza sie to czesto..wydaje sie ze on kocha wojne

a najlepsza jest w łózku!

zgłoś do moderacji
    • ~raul duke, 2008-12-12 08:17

Jestem skorpionem i pytanie kieruje do facetów-skorpionów czy będąc w klubie albo gdzieś na imprezie również macie wrażenie, że kobiety się w was wpatrują i obserwują, bo ja od kilku lat mam takie wrażenie? Wypowiedzcie się...

zgłoś do moderacji
    • ~Henriette, 2008-12-06 13:08

Bardzo mnie śmieszy, jak ktoś mówi, że Skorpion to taki egocentryk, zapatrzony w siebie, bez uczuć.

Nieprawda. Swoje wady widzę na każdym kroku, staram się je poprawiać. I nie jestem osobą, która jest egoistką. Jak widzę, np. w telewizji głodujące dzieci w Afryce, to chciałabym jechać tam i im pomagać.

Dopiero jak mi ktoś na odcisk nadepnie to się potrafię zemścić. I czasami szalenie mnie to denerwuje, że ktoś pisze, że Skorpion jest taaaki mściwy, złośliwy. Każdy mógł być tym Skorpionem.

zgłoś do moderacji
    • ~krystian, 2008-11-22 00:18

Ja jeste też skorpionem i wiele co o ty przeczytalem to jest prawda w moim wypadku ale czyw to wierzyć ?

zgłoś do moderacji
    • ~mamba25, 2008-11-14 01:06

Witaj :) ja też jestem skorpionem i zdaje się wyjątkowym , co do sprawdzania się horoskopu wiem jedno sami jesteśmy sobie najlepszymi wróżami i od nas zależy nasze życie. Powiem tak wiara czyni cuda:)

zgłoś do moderacji
    • ~Ola, 2008-08-12 14:13

bo tutaj nie tylko odgrywa wazna role znak zodiaku tylko ascendent. ktory czesto jest odpowiedzialny za nasze cechy charakteru. mamy wiecej cech z ascendentu niz ze swojego i daltego nic moze ci sie nie zgadzac. ja jestem skorpionem z ascendentem lwa i wszystko mi sie sprawdza.pol na pol dokladnie :)

zgłoś do moderacji
    • Racjonalista *, 2008-10-30 19:04

Nie ma co wierzyć w horoskopy. Te wszystkie prognozy opierają się na nieprawdzie i zafałszowanej nauce. Znaków jest tak naprawdę trzynaście. Ten trzynasty to Wężownik. Konstelacja ta była znana już starożytnym ale twórcom horoskopów było łatwiej zrobić dwanaście znaków i podzielić wszystkie na równe 12 części. Jest to podział nie naukowy i całkowicie fikcyjny. Słońce przebywa bowiem bardzo różną ilości dni w poszczególnych konstelacjach a nie taką samą w każdym jak mamy w horoskopach przedstawiane. Jeżeli nawet gwiazdy i wszechświat oraz konstelacje mają jakiś wpływ na to jakimi jesteśmy ludźmi (w co wątpię) to prognoz nas dotyczących powinniśmy szukać gdzieś indziej niż horoskopy. Ja sam, niby jestem spod znaku Lwa, to jednak faktycznie, w zgodzie z podziałem naukowym, jestem jednak Rakiem. Jeżeli posiada się wiedzę o tej fikcji i mistyfikacji z fałszywym podziałem konstelacji i błędnym ich przyporządkowaniem do konkretnych mięsięcy i dni to jak można w horoskopy wierzyć? Polecam za to Enneagram - o wiele bardziej wiarygodny system oceny ludzi. Warto zrobić sobie test - daje zadziwiająco dobre efekty. To bardziej jak test psychologiczny niż wiara w bajki jakimi są np. horoskopy.

zgłoś do moderacji
    • ~Ula, 2008-11-02 20:49

Słońce w skorpionie to część sukcesu > Wgląd w twój horoskop urodzeniowy pozwoli określić twój ascedent , położenie księżyca , Wenus i Marsa . To najważniejsze aspekty . Dlatego każdy skorpion inny . Ja też nim jestem , lecz mam bardzo dużo cech ze strzelca , ze względu na większość planet położonych właśnie w tym znaku . Do tego mój wschodzący Rak i mam taką wspaniałą mieszankę :))))))))))

zgłoś do moderacji
    • ~T, 2008-10-24 00:27

Skorpiony nie sa az tak zle mialem szanse ale ja zniszczylem na wlasna prosbe... zycze powodzenia innym..

zgłoś do moderacji