|
~ania
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Drogie panie powiedzcie jakie macie skuteczne sposoby na bliźniaka ....a może panowie ... powiedzcie czym wam można w głowie zawrócic na długo i skutecznie....
A gadacie głupoty. Ja żyję z bliźniakiem 23 lata w związku i nie narzekam. Może to Wy nie pasujecie do nich.
a masz na niego jakies skuteczne sposoby? jakie?
jestem typem bliźniaka, jestem typem niewychowywalnym.Dziwnie piszesz że nie warto inwestować w uczucia do bliźniaka - dlaczego? Bo jest typem niewychowywalnym? Tzn że warto było by kochać bliźniaka gdyby dał się wychowywać? Pokręcone i egoistyczne.
nie zgadzam sie z twoja wypowiedzia, gdyz ja sama jestem z pod znaku blizniat.... nie jestem osoba zaklamana i nie mysle tylko o sobie wrecz przeciwnie, staram sie pomoc kazdemu kto znajduje sie w dolku nie zaleznie czy psychicznym czy fizycznym... jezeli potrafie to pomoge nawet poprzez rozmowe ludzia jest lzej i wiem ze nawet w takidenny sposob moge ich podtrzymac na duchu... bliznieta moze i sa wredne ale nie robia rzeczy zlych umyslnie... potrafia wybacz i zrozumiec czlowieka... flirtowac moze i lubimy ale nie robimy nadzieje bez sensu, dazymy do swoich celow ale nie poswiecamy ukochanej nam osoby bo ona w naszym zyciu sie najbardziej liczy i bez niej nie potrafimy w pelni funkcjonowac... tak jest moja opinia na temat blizniat i sadze ze wiekszosc z nas jest takich jak to opisalam...;p
tak wlasnie jest jak piszesz brawo .
do ikona wiele glupot czytalam na temat znakow zodiaku ale to co ty napisalas rece opadaja do taka jedna blizniaka nie trzeba owijac sobie wokol palca wystarczy gdy ludzie decydujac sie na to zeby byc razem beda sie szanowac beda duzo rozmawiac ze soba ja zyje z blizniakiem 26 lat jest to czlowiek troskliwy dba o rodzine a przede wszystkim szanuje drugiego czlowieka

A to jest bardzo ciekawe , bo mój bliżniak akurat to jest wszelakie przeciwieństwo Twojego wpisu ...
Ale laurka dla nas. Sama jestem spod tego znaku i znam wielu bliźniaków - również panów/ Mało tego - jestem najtypowszym bliżniakiem pod słońcem. I powiem tak: duzo tu nieprawdy jest w tej dyskusji. Nie znacie nas, bo trudno jest nas poznać, my czasami sami siebie nie rozumiemy. Jesteśmy wrażliwi, emocjonalni, nudzi nas banał i rutyna, lubimy kolorowy świat i kolorowych ludzi. Kochamy towarzystwo, ale wtedy gdy mamy na to ochotę. Szybko odczytamy czyjąś obłudę, jesteśmy lojalni w przyjażni. Fakt, ciągle za czymś gnamy, szybko możemy się znudzić - trzeba o nas dbać i to bardzo. Gadkami o rzeczach przyziemnych i prozaicznych gardzimy. W nas jest dużo z cygana i artysty. Jeśli chces nas zniechęcić zaproponuj wspólne sprzątanie np. garażu i ekscytuj się nowym odkurzaczem zamiast zaprosić do teatru albo na .... stary cmentarz o północy. Lubimy ludzi nietuzinkowych, ale co ważne - z racji osobowości i charakteru a nie stanowiska lub statusu społecznego. Dobra materialne są dla nas ważne, lubimy je mieć, żeby realizować to co lubimy a nie po to, aby po prostu mieć. Wolimy być! Trudno nas okiełznać, chodzimy własnymi drogami i często nie wiemy co będziemy robić za godzinę! Dlatego wiele z nas nie nadaje się do małżeństwa, bo choć potrafimy bardzo kochać jednego partnera dzisiaj to nie wiemy czy jutro nie pokochamy innego. Ale w przyjaźni jesteśmy wierni. Owszem - lubimy ploteczki, intrygi, jesteśmy bardzo towarzyscy i gadatliwi. Często to właśnie my brylujemy na imprezach. Mamy dużo do powiedzenia na wiele tematów - choć nie zawsze je do końca zgłębiamy. Niestety "śłomiany ogień" leży w naszej naturze. Szybko się zapalamy i szybko gaśniemy w danej sprawie, bo już pędzimy za następną... Mamy bujną fantazję i duży czar osobisty. Jesteśmy bardzo trudne. Trudno z nami żyć, a aby nam sprostać trzeba nas tolerować takimi jakimi jesteśmy, biada temu kto nas będzie wychowywał. Nie tylko się nie damy ale i zrazimy szybko. To tak, jakby chcieć wychować kota.
niezle ale troche sie mylisz
Potwierdzam, ze nie da się.Jak mocno kocha tak mocno rani.Choć ten związek jest krzywdzący dla mnie to...nie umiem z niego wyjść.
Ja również jestem w związku małżeńskim 25 lat z bliźniakiem, życie z tą osobą to jest koszmar, również nie umiem uwolnić się z tego chorego związku, gdzie najważniejszy jest tylko on, czyli bliźniak, ostrzegam przed bliźniakiem, to są egoiści, dziwkarze, osoby, które tylko ranią
byłam z bliżniakiem 4 lata...najgorsze lata mojego zycia,wmawiał mi jakim jestem zerem,że bez niego jestem nikim a teraz jak mnie stracił okazało sie że to on jest bezemnie nikim to był chory dla mnie zwiazek i żałuję że kogos takiego spotkałam
Byłam z bliżniakiem przez 25 lat i nareszcie sie uwolniłam od niego.Powiedziałam dość,proszę pamiętać ,że blizniak w jednej chwili co innego myśli, co innego powie i co innego zrobi.Zycie z takim człowiekiem to koszmar.
w pelni się zgadzam. Właśnie próbuję wyjść z takiego związku z Bliźniakiem, gdzie jestem zdradzana, obrażana i okłamywana. Zapada się w czarną dziurę, nie odbiera telefonów, nie odpowaida na smsy. On jest najważnejszy w tym życiu i robi tylko to co odpowiada jemu nie zważając na mnie. Po jakimś czasie wypływa na powierzchnię jakby nigdy nic. . Robi to co uważa za dobre tylko dla niego, interesują go pieniądze, a kobieta tylko na krótki moment.
odpuść sobie bliźniaka... kłamstwa, zdrady to ich życie..
Zgadzam się z Tobą Ikona w 100%, ale tylko jeśli chodzi o facetów. Niektórzy są jeszcze bardzo mściwi... znam z własnego doświadczenia, podałaś dokładny opis mojego eks ... Ale kobiety są zupełnie inne, całkowite przeciwieństwo.
w każdym znaku będzie jakies ale, u jednych więcej u innych mniej. Zawsze można dopasować sobie sprawy do danego znaku. Jednak nie ma dwóch takich samych osób , jak nie ma takich samych kodów DNA. Wszystko zależy od charakteru, tego jak się wyedukowaliśmy w domu i jak bardzo zależy nam na drugiej osobie, nie koniecznie tylko bardzo bliskiej. Jednostkowe sytuacje nigdy nie będą odzwierciedleniem dla wszystkich, bez względu na znak. Wszystkiego trzeba doświadczać ,a nie najpierw pytać o znaki zodiaku i z tego porównywac ludzkie charaktery, bo wtedy może dojść do tragikomicznych sytuacji przy sugerowaniu się tylko i wyłącznie znakiem.
Sama jestem bliźniakiem i od 3 lat w związku z Panem o tym samym znaku. To co pisze dużo dzieczyn to prawda. Na początku Pan Bliźniak jest cudowny, dostajesz od niego wszystko to czego zawsze prawgnelas w związku a nawet więcej. Możecie śmiać się i dyskutować godzinami, będzie ciągle pisał i przypominał jak bardzo Cie kocha co2,3 minuty, nie odstąpi Cię na krok i mimo zazdrości raczej sprytnie będzie się starał kontrolować sytuacje nie uprzykrzając Ci życia. Ale to wszystko się zmieni gdy tylko poczuje sie pewnie. Wtedy ty poczujesz się jakbyś straciła grunt pod nogami, stanie sie marudny, skupi się głównie na Twoich wadach i będzie chciał tylko brać, Tobie będzie się chciało płakać i będziesz się zastanawiała , niesłusznie, co ty zrobiłaś nie tak...i to jest moment w kktórym trzeba wziąc się w garść i sprzedać Panu Bliźniakowi porządnego kopniaka w tylek, żeby sie obudził ze swojego maraazmu. Trzeba odwrocic cala sytuacje, zaczać "uciekać" i pokazać ile ma się siły w sobie. Dlatego chyba niewiele kobiet stać na taką "zabawę", która czasem bywa szalenie przykra. Trzeba się uzbroić w masę cierpliwości i pokazać, że jeśli mnie nie chcesz to Twoj wybor ALE JA WIEM ŻE JESTEM SILNA I WARTOŚCIOWA. I to przynajmniej u mnie sprawiło, że po pewnym okresie burz, znowu dogadujemy się cudownie, ja się staram ale nie daje sobie wejść na głowę a on wie, że jeśli coś przeskrobie ja nie puszczę tego płazem, nie ustąpie i tylko poczekam na szczere słowo 'przepraszam". Chyba jako bliźniaczka błyskawicznie wyłapuje momenty w których próbuje mną manipulować i czasem się daję a czasem nie :-).
Pozdrawiam i cierpliwości życzę :)
Kochana byłam z Panem spod tego znaku i nie zgodzę się ze wszystkimi opiniami. Bliźniak jest odpowiedzialnym człowiekiem,potrafi być kochany,czuły i czarujący.Przy nim możesz czuć się pewna że stoisz na twardym gruncie.Najprostszy sposób na uwiedzenie go? Głębokie spojrzenie w oczy, oni to lubią.Wspólna pasja.Musicie znaleźć jakąś waszą wspólną pasję.Tak jak było u nas.Samochody i prędkość.On jest mechanikiem i godzinami potrafiliśmy siedzieć w warsztacie co nas bardziej do siebie zbliżało.Aha, panowie spod tego znaku lubią wiedzieć że stoją na najwyższym miejscu na świeczniku.Okazuj mu to.Ale czasami się wywijaj.Uciekaj.Jak mu będzie zależało będzie Cię gonił.Z jednej strony są jak dzieci ale z drugiej potrafią być wspaniałymi mężczyznami, na których można polegać.Nie mierzmy wszystkich jednakową miarą....
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Zodiakalny Baran ;) (co lepsze)
Bliżniak to straszny człowiek...wykończy Cię...odbierze Ci całą radość życia i będzie dalej cieszyć się życiem bez skrupułów...a Ty pozostaniesz sama z myślami i jednym pytaniem: dlaczego?...jedyne co możesz otrzymać to niepewność,kłamstwa ,pogardę,poroże na glowie przeogromne,nerwy,placz,samotność w związku i jeden Bóg wie ile jeszcze okrutnych rzeczy...bliżniaki to kreatury,manipulatorzy,emocjonalnie toksyczni...żałuję,że kiedyś na drodze stanął mi taki człowiek!...nie ,żle piszę ,to nie człowiek...to potwór!...smutne i żałosne życie potrafią zgotowć drugiemu...