Kategorie: Styl życia / Astrologia i wróżby
Forum: Horoskopy (14448 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-04-04 12:51

Temat: JAK OWINĄC SOBIE BLIŹNIAKA WOKÓŁ PALCA? (109 postów)
autor: ~taka jedna
~asia
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2010-03-22 17:06

Odp.: JAK OWINĄC SOBIE BLIŹNIAKA WOKÓŁ PALCA?

Popieram Monikę;) Sama jestem Bliźniaczką i ktoś kto chce ze mną być musi mnie w pełni akceptować i dać mi wolność, wtedy jest ok, to z tym buntem też zgadza się w 100%. Bliźnięta nie lubią też osób przeciętnych i takich bez pasji

pozdr;)

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~taka jedna, 2009-05-24 14:00
    JAK OWINĄC SOBIE BLIŹNIAKA WOKÓŁ PALCA?

Drogie panie powiedzcie jakie macie skuteczne sposoby na bliźniaka ....a może panowie ... powiedzcie czym wam można w głowie zawrócic na długo i skutecznie....

zgłoś do moderacji
      • ~asia, 2010-03-22 17:06

Popieram Monikę;) Sama jestem Bliźniaczką i ktoś kto chce ze mną być musi mnie w pełni akceptować i dać mi wolność, wtedy jest ok, to z tym buntem też zgadza się w 100%. Bliźnięta nie lubią też osób przeciętnych i takich bez pasji

pozdr;)

zgłoś do moderacji
      • ~obserwator, 2011-07-11 10:24

Nic już nie rozumiem? Jestem bliźniakiem majowym. Po przeczytaniu powyższych opisów myślę, że powinienem byc tą gorszą wersją znaku czyli totalnym nierobem, zdrajcą, chamem itp? Jednak niwiele się zgadza z moją osobowością. Od 25 lat żyję z jedną kobietą (byk) i pomagam Jej w domu we wszyskich pracach. Zawsze staram się o to aby moja rodzina była bezpieczna a w moim domu żaden fachowiec nie zarobi bo ja sam wszysko robię kosztem urlopu. Nie jestem sknerą a wręcz rozrzutny bo zezwalam na różne zakupy nawet swoim kosztem. Z żoną docieraliśmy się dosyc długo ale najważniejsze, że po dwóch stronach była wola kompromisu. Czasem przychodzi jakiś kryzys ale chyba to normalne? Nie mówcie tylko, że inne pary nie mają kryzysów albo że cały czas jest super! ważne jest aby umiec rozmawiac ze sobą a nie warczec i obwiniac się wzajemnie. Żyję wśród ludzi i widzę jak zachowują się inni. Znam wiele osób o bardzo podłych osobowościach i nie są to bliźnięta. Myślę, że uogólnianie charakteru ludzi co do znaku zodiaku jest bardzo szkodliwe i krzywdzące.To tak jakby powiedziec, że tylko ten jest dobry i mądry kto urodził się np. w Polsce? Uważam, że każdy z nas jest kształtowany przez rodzinę i środowisko w którym się wychowuje. Jest to najważniejszy i najsilniejszy czynnik. No cóż ale przecież można iśc na łatwiznę i wszystkie niepowodzenia zwalic na kogoś innego albo na coś innego. Dużo umiem wybaczyc i staram się zaraz zapominac o przykrych doznaniach ale sam też tego oczekuję bo nikt nie jest nieomylny. Kobieta i mężczyzna mają takie same prawa i należy to uszanowac. Jeżeli to zaakceptujemy i będziemy jeszcze umieli sobie wybaczac to można całkiem fajnie życ! Nie jestem teoretykiem bo wszystko o czym piszę tutaj wynika z mojej praktyki. A może ja nie jestem biźniakiem i urodziłem się w innym miesiącu niż mam zapisany w dowodzie? Pozdrawiam wszystkich i życzę spokoju!

zgłoś do moderacji
    • ~Kruger, 2011-07-08 18:50

Cos ci powiem, jestem blizniakiem,z czerwca, szalenie inteligentnym - (skonczone studia mag. z matematyki, jeden z najlepszych szachistow na wyspach, gram w finalach mistrzostw Anglii od paru ostatnich lat - wiec opinia o moim iq jest troche obiektywna mam nadzieje).Bylem z kobieta 10 lat, ona mnie zostawila, nigdy mi nie wierzyla, sama zdradzala. Mamy slodka coreczke,ktora jest dla mnie wszystkim. Blizniak moze byc tak podly jak tu piszecie,o ile poddaje sie swoim zadzom. Sam mam pelno pokus w glowie, kobiety sie za mna ogladaja, otwarcie mowia - "You are gorgeous", ale dopoki bylem w zwiazku,nigdy nie zdradzalem. Teraz po przejsciach mowie otwarcie,ze z nikim sie juz nie zwiaze i odradzam komukolwiek zwiazek ze mna, nie nadaje sie na meza - potrzebuje wolnosci, tylko wtedy moj intelekt i zywy umysl przekraczaja wszelkie granice mozliwosci - impossible is nothing for me. I tyle, o ile moja osobowosc wynika ze znaku zodiaku - i o ile to prawda,ze inne blizniaki sa podobne do mnie - to sorry - nie ma szans na usidlenie blizniaka. Pozdrawiam i ... poszukaj sobie innego obiektu westchnien, dla twojego dobra. AAA ... i polskie ogonki,sorry - pisze z silikonowej angielskej klawiatury - moj bezprzewodowy logitech wypil za duzo piwka :D

zgłoś do moderacji
    • ~just me, 2011-07-07 09:41

Czytam i jestem w szoku. Wszystko się zgadza. Po prawie 4 latach jedno wiem na pewno: egoista, leń i skąpiec. Do życia tylko przez pierwsze pół roku, a potem nuda i ciągłe obwinianie mnie i stawianie warunków.

Niby dużo zainteresowań, ale zapał najwyżej na kilka miesięcy, wykształcony ale pozbawiony inteligencji, książki przeczytane -0, najważniejsza w życiu opinia i ocena otoczenia, ale tego poza domem. W bardziej toksycznym związku nie byłam nigdy. Ale zdolności manipulacji ponadprzeciętne - mimo że nigdy nie mogłam na niego liczyć, wszystko załatwiać sama, oglądać okazywanie sympatii koleżankom na imprezach, to i tak wszystkie problemy były z mojej winy, kłótnie z mojej winy i cała zło świata z mojej winy.

Po rozstaniu okazało się że to on ze mną zerwał, bo już nie mógł wytrzymać (wersja dla świata) O ironio....

zgłoś do moderacji
    • ~iska, 2010-09-27 06:38

beznadziejny typ jeśli chodzi o dłuższą znajomość.Z panem bliźniakiem można sie bzykać i to całkiem przyjemnie , reszta jest do kitu.Mają wysokie mniemanie o sobie, zawsze stawiają siebie na pierwszym miejscu, wiecznie im czegoś brakuje i ciągle obwiniają innych.Nic nie potrafią poza wykrzesaniem z siebie w pierwszych miesiącach siły ....a potem nuda i ciagła niepewność, bo panowie bliźniacy jak sie nie uzalają nad sobą , to obwiniają. Ambitni na pozór, bo słomiany zapał nie pozwala cierpliwie dochodzić do czegoś. Kłamią jak z nut.....mają kilka opowieści , które opowiadają wszystkim zmieniając tylko wersję ...oczywiście sami w tych barwnych wersjach się mylą . Bliźniak to nieudacznik stwarzający pozory macho i złotej rączki.Początkowo wkładają w związek max + a potem szybko jest klap....i szukanie winy w innych.

Priorytetem jest wygoda , którą często nazywają honorem....honor im nie pozwala , a w rzeczywistości wybierają drogę kierując się wyłącznie prostotą .

sprawiają wrażenie zaradnych i zadbanych.Zgrozo!!! Nie myją zębów, nie zawsze się kąpią i przez 3 dni potrafią nie zmieniać majtek.Flejtuchy.

Dodatkowo dochodzi ich skąpstwo.Patrzą na każdy grosz wydawany przez partnerkę.Początkowo oczywiście rozpieszczają , a z czasem przykręcają śruby:-) Lepiej zjeść starą wędlinę nawet jeśli mam się rozchorować , ale uchowaj losie aby ją wyrzucić.

Wiem co mówię .Teraz omijam bliźniaków na kilometr . Cudownie z nimi tylko przez 5 miesięcy a potem już nic dobrego nas nie spotka przy ich boku.

Bliźniak to dno intelektualne ( choć myśli , że jest inaczej, bo przyswoił kilka cytatów), brudas i nieudacznik.

Jakże się cieszę , ze mogę być już wolna. To był mój 3 związek z bliźniakiem.Wszystkie tak samo wyglądały.Identycznie. Bliźniaki mają 2 osobowości , bo los stworzył ich po to , by mogli być zawsze we dwoje i nie truli życia innym ludziom.

zgłoś do moderacji
      • ~pati, 2011-06-12 13:46

Z tym skapstwem to prawda ja mam to samo z blizniakiem niby daje kase na życie ale i tak przygada na co tyle kasy wydaje.Jesc by chciał rarytaski a pieniedzy załuje. Zreszta na wszystko nie wspomne o jakich kolwiek wakacjach spedzanych wspolnie.

Z mycie tez nie jest najlepiej raz jak na dwa tygdnie sie wykapie to swięto a golenie to masakra jak zaposci to brodzisko az wstyd tak sie ludzia pokazywac na ulicy.

zgłoś do moderacji
        • ~revolution, 2011-06-28 14:36

mam wrażenie że opisujecie tego samego faceta-o zgrozo,mojego faceta;D jak tam czytam to wszystko pasuje i składa się na jego nieudolną i chu*ową osobowość. Dopiero teraz sobie uświadomiłam jak bardzo go nienawidzę.Jeśli tylko nie będę z nim w ciąży to zostawiam to skąpe ścierwo.

zgłoś do moderacji
        • ~bliżniak, 2011-07-06 18:40

BZDURY !!! Wypisujecie bzdury stare dewoty. I tak by nikt was nie chciał, więc dlaczego właśnie bliżniaki miały by być z wami. Nic się nie zgadza w tym co piszecie. Przestańcie kierować się nienawiścią i zastanówcie się nad własną miernotą. Może jeszcze nie jest za póżno.

zgłoś do moderacji
      • ~maałaa, 2011-06-12 22:18

Boze ile w tym prawdyyyy !!!!!!!!!!!!! ;o)

zgłoś do moderacji
    • ~bliźniaczka, 2011-07-05 21:13

rany jak czytam Wasze wypowiedzi to sorki masakra prawda jest taka bliźniak nie lubi ludzi ktorzy go zamęczają danym tematem, temat można omówić i koniec a nie ciągnąć go w nieskończoność nie lubi codzienności czyli zakupy ciuchy i problemy koleżanek go nie zinteresują ożywia się wtedy gdy masz coś ciekawego do powiedzenia dlatego dla wielu to taki trudny charakter mnie też faceci nudzą po pewnym czasie bliźniak jest kreatywny ale nie lubi ciągnąć kogoś za sobą trzeba mu dorównać kroku w każdej dziedzinie nawet jeśli to jest chwilowe:) pozdrawiam typowa Bliźniaczka:)

zgłoś do moderacji
    • ~miska, 2011-07-05 14:38

Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.

Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia

na http://smierc.org

i otrzymałam znów tę datę! ((

Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?

zgłoś do moderacji
    • jaga70 , 2011-07-05 07:37

Wydaje mi się że praktycznie nikogo nie da się owinąć w okół palca ,to śmieszne ...Jeśli chodzi o bliźnięta mężczyznę to ja znam jednego osobiście .Mogę powiedzieć tyle że jeśli chodzi o higienę osobistą to czysty i zadbany mężczyzna ,pachnący zawsze dobrą wodą ...Przystojny ,dodrze ubrany ,modnie ...Dba o swój wygląd ..Podoba się rzeszą kobiet ,ma to w sobie coś co kobiety przyciąga jak magnez...Jest wesoły ,ma poczucie humoru ,jest bardzo ruchliwy wszystkim się interesuje ,wszędzie go pełno.Jednak jak każdy ma wady i zalety .Wady to np: nie umiejętność radzenia sobie w trudnych życiowych sytuacjach ,błądzi ,podejmuje pochopne i szkodliwe decyzje,chyba nie myśli racjonalnie .Prawdą jest że ma dwie osobowości dobrą i złą ale kto z nas ich nie ma ????Wydaje mi się że nie ma jednej opinii na temat każdego znaku zodiaku bo każdy jest innym i wyjątkowym człowiekiem ,są pewne podobieństwa ale często się nie sprawdzają a wręcz przeciwnie ...Życie z bliźniakiem nie jest łatwe a może życie w związku z mężczyzną nie jest łatwe???To kompromisy,ustępstwa,dogadywanie się . Myślę że umiejętność porozumiewania się z partnerem jest najważniejszą cechą udanego związku ,sama miłość nie wystarczy bo może się uczucie szybko wypalić a potem widzi się tylko wady i czuje się złość , gniew .Trzeba rozmawiać i słuchać drugiego człowieka.Wiedzieć ile nas dzieli a ile łączy ,przewartościować wszystko i nie należy żyć w toksycznym związku bo to niszczy człowieka który cierpi w tym związku .Pozdrawiam :)))

zgłoś do moderacji
    • ~monia, 2011-07-05 01:37

masakra !!! Sama prawda!!! Tylko jak odejść od niego? Chyba by mnie zabił

zgłoś do moderacji
    • ~panna warszawianna, 2011-06-13 16:01

najgorszy znak zodiaku, lepiej od razu sobie odpuść. Mam za sobą 2 związki z bliźniakami i mnóstwo znajomych spod tego znaku, wiem co mówię....rozdwojenie jaźni i mega egoizm stanowczo odradzam chyba, że masz w sobie nutkę masochisty:)

zgłoś do moderacji
    • ~taki sobie bliźniak, 2011-02-05 21:01

jestem osobą z pod znaku bliźniąt z 07.06 . Osoby spod tego znaku są najinteligentniejszymi osobami . Jeżeli jednej połowie z nas uda wam się owinąć nas wokół palca to druga się temu sprzeciwi. Tak więc dajcie sobie spokój kiedy dowiecie się , że macie wokół siebie towarzystwo osoby z pod tego znaku horoskopu. Pozdrawiam - Bliźniak

zgłoś do moderacji
    • ~efendii, 2011-02-05 18:10

czytam to forum i jestem przerażony!!! po prostu macie racje!!! mam żone bliżniaka i czuje sie jak w więzieniu, beznadzieja totalna... co bym nie zrobił to i tak jest żle, ja tez mam twardy chrakter (skorpion nr-rologiczna 1-ka) i mysle ze mimo wszystko sie rozejdziemy... po co sie dusic w zwiazku bez przyszłości!!!

zgłoś do moderacji
    • ~a ja na te wpisy, 2011-02-04 06:47

Cóż czytam te wszystkie wpisy i trochę jestem zdziwiona.

Też byłam poniekąd w związku z bliźniakiem.Nie wyszło nam , nie ukrywam , żałuję , że nie wyszło. Zgadzaliśmy się na wielu płaszczyznach, było mi z nim dobrze. Rozstałam się z Piotrem na początku maja - był to wybór trudny , ale konieczny.

Chciałam tylko napisać, ze żałosne jest to co tu czytam.Żałosne i krzywdzące, bo bliźniak nie taki zły jak go tu malują.Pewnie ideałów nie ma, ale myślę , że bliźniak ma też wiele zalet.Faktycznie ma coś w rodzaju dualizmu , jest zmienny i trudno odczytać co za chwilę będzie myślał i czuł, ale z drugiej strony jest wrażliwy, ciepły i inteligentny.

Cóż może tylko ja waga tak odbieram bliźniaka.

Izabella.

zgłoś do moderacji
    • ~ania, 2010-09-05 10:17

Bliźniaki lecą na urodę, jak im nie wpadniesz w oko próżne twoje starania, a jak jesteś fajna to w pewnym momencie możesz mieć problemy z odczepieniem się od niego.

zgłoś do moderacji
    • ~cavi1, 2010-09-04 23:01

Dlaczego uwazasz ze blizniaki najlepiej dogaduja sie ze skorpionami?Bardzo prosze o odpowiedz

zgłoś do moderacji
    • ~Anula, 2010-08-16 01:27

Hehe,dla blizniaka powinnas byc,madra,zmyslowa,stanowcza...byc jego przyjaciolka,kochanka,ale nie matka.Blizniak jest zmienny ale rowniez bardzo stanowczy,NIE znaczy Nie,musisz dbac o siebie,byc elegancka,pociagajaca i sexy,ale nie wulgarna.Paczem nic nie wygrasz u blizniaka, stanowczoscia tak.Moim zdaniem powinnas obserwowac i dobrze sluchac swojego blizniaka a bedziesz wiedziala jak postepowac i jak Go zauroczyc....zycze powodzenia!!

zgłoś do moderacji