Kategorie: Styl życia / Astrologia i wróżby
Forum: Horoskopy (14448 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-04-04 12:51

Temat: zdradzilam go (545 postów)
autor: ~magda
Liczba wpisów:
1
Na forum od: 2008-10-28
  zobacz wizytówkę
2008-10-28 14:21

Odp.: zdradzilam go

Witaj . Nigdy , ale to przenigdy nie mów partnerowi o zdradzie. Stało się i Ty musisz sobie z tym poradzić. Nie ma tu miejsca na szczerość , bo zdrada nie ma przebaczenia , można tylko się przyzwyczaić z nią żyć , ale wybaczyć ???? nie ma takiej opcji

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~magda, 2008-07-18 14:10
    zdradzilam go

Zdradziłam mojego partnera. Poradźcie, czy mu o tym powiedzieć, czy nie

zgłoś do moderacji
    • wojt210754 , 2008-10-28 14:21

Witaj . Nigdy , ale to przenigdy nie mów partnerowi o zdradzie. Stało się i Ty musisz sobie z tym poradzić. Nie ma tu miejsca na szczerość , bo zdrada nie ma przebaczenia , można tylko się przyzwyczaić z nią żyć , ale wybaczyć ???? nie ma takiej opcji

zgłoś do moderacji
    • ~malgoska_84, 2008-10-28 12:15

Trzeba było pomyśleć wcześniej!!! Mogłaś najpierw zakonczyć związek a dopiero potem sie puszczać!!! Miło by ci było jakby Cię facet zdradzał??? No właśnie... nie rób komuś tego co Tobie nie miłe.

zgłoś do moderacji
    • ~tomass, 2008-10-20 06:18

hmm to zalezy tylko od ciebie i od tego jak sie czujesz z nim mysle ze jak kochasz swojego partnera tak bardzo mocno to powiesz mu o tym, ciezko zyc cale zycie z taka swiadomoscią!!pytanie jak on to odbierze???a tak wogole to czemu to zrobilas??bynajmnmiej chyba jest cos nie tak !...

zgłoś do moderacji
    • barbeqiu , 2008-09-27 19:30

nie wg mnie i tak sie rozstaniecie.

zgłoś do moderacji
      • ~tina, 2008-10-20 02:19

Absolutnie nie mów. Czasami trzeba sobie w czymś odpuścić - to taki wentyl bezpieczeństwa. I niczego nie żałuj - nachap się jak najwięcej i najpiękniej. Żyje się raz - trzeba sobie nazbierać wspomnień na starość :-) Pozdrawiam i trzymaj się i nie mniej wyrzutółw sumienia - widocznie miałaś taką potrzebę a faceci wbrew pozorom nie lubią być uświadamiani na siłę.

zgłoś do moderacji
    • ~oko, 2008-10-19 18:27

Pewnie, że powiedzieć bo to na pewno kiedyś wyjdzie na światło dzienne nie za tydzień to za 13 lat i co wtedy . Po pierwsze życie w kłamstwie to co to za życie, po drugie zdrada przekreśla wszystko, po trzecie gdzie jest zdrada nie ma prawdziwej miłości. Ludzie czy wyście do reszty zgłupieli jak można zdradę wybaczyć nawet jak się kocha. Przecież podstawą małżeństwa jest wierność, miłość i uczciwość, czy to w dzisiejszym splugawionym świecie naprawdę nic już nie znaczy...

zgłoś do moderacji
    • ~aniuśka, 2008-10-17 06:20

Nic mu nie mow, najlepiej jak zapomnisz o tej zdradzie. Ale zastanow sie czego ci brak w zwiazku ze zdradzilas swojego partnera. Mialam taka sama sytuacje po zdradzie dlugo bylam ze swoim partnerem ale od czasu zdrady bylam bardziej krytyczna wobec siebie i partnera. Juz nie jestesmy razem, zrozumialam dlaczego ucieklam w zdrade...Po prostu zagubilismy sie w codziennosci i on mnie trzymal w klatce

zgłoś do moderacji
    • ~wiolcia, 2008-10-12 19:18

nigdy w zyciu mu o tym nie mów potraktuj ze ci sie to sniło i sama o tym zapomnij a bajki oszczerosci i oschowaj miedzy ksiazki , mezczyzna nigdy nie wybaczy i za jeden grzech bedziesz cierpiec całe zycie i przy pierwszej lepszej sposobnosci .

zgłoś do moderacji
      • ~EWAAA, 2008-10-17 04:30

Dokladnie .. a co najgorsze to to, ze nawet jesli ci wybaczy co jest malo prawdopodobne (ta ich meska duma) to bedziesz odpowiadac za to caaaale zycie ... non stop zgryzliwe komentarze tylko po to by podbudowac swoje ego ... przeszlam przez to i cierpie ... nie zdradzilam fizycznie ale psychicznie jesli tak to mozna nazwac ... pomyslalam o kims innym ... a ze chcialam byc wporzadku o wszystkim mu powiedzialam ... bylismy w zwiazku na doleglosc .. i wszystko zaczelo sie sypac... rozstalismy sie, bo nie wytrzymalam presji z jego strony ... gdybym chciala to bym zdradzila ... nie zdradzilam ... a zostalam potraktowana jakbym to zrobila .. i to jest chyba najgorsze , bo pokazal ze nie kocha mnie tak bardzo jak mi sie wydawalo ...

zgłoś do moderacji
    • ~zwykły facet, 2008-10-10 22:59

Przeczytałem część tych rad i uważam to za zwykłe pieprzenie, niemające nic wspólnego ze zwykłą radą. Wygląda to raczej na usprawiedliwianie i akceptowanie Twojej winy niż na radę. Moje zdanie jest takie: postąp tak jak podpowiada Twoje sumienie, jeśli nie czujesz winy i uważasz, że to nic wielkiego to nic Mu nie mów. Jeśli jednak masz wyrzuty sumienia, gryzie Ciebie to, to chyba jednak lepiej powiedzieć o tym, jeśli naprawdę kocha Ciebie to chyba będzie wstanie wybaczyć... Chciałbym Ciebie przestrzec przed zatajaniem prawdy jeśli bardzo gryzie Ciebie to zdarzenie, może odbić się bardzo niekorzystnie na Waszym związku a konsekwencje mogą być jeszcze bardziej przykre. Postępuj tak, jak podpowiada Ci sumienie, najlepiej na tym wyjdziesz. Twój partner również. Pozdrawiam.

zgłoś do moderacji
      • maxima , 2008-10-11 23:22

z wypowiedzi internautów właśnie Twój komentarz jest najtrafniejszy i w zupełności się z nim zgadzam. chociaż ja nigdy nie zdradziłam i nie znam z autopsji sytuacji, w której znalazła się magda, ale wiem, że musi zrobić to co jej podpowiada właśnie sumienie. ja bym tak zrobiła.

zgłoś do moderacji
      • ~E.T., 2008-10-12 21:43

W zupełności zgadzam się z twoją opinią w sprawie .Ja już to przeszłam bardzo dawno temu .Niestety, mając nadzieję na wybaczenie ,wyraziłam skruchę przyrzekając ,że nigdy więcej tego nie zrobię.Ten związek zapewne uwieńczony byłby ślubem .Tak sądziłam Ale bardzo się pomyliłam.Wkrótce po wyjściu z wojska ożenił się z inną .Okazało się ,że utrzymywał z nią kontakt gdy był na przepustkach.Tu- ja, a tam -ona.Dla niego chyba nie był to szczęśliwy związek.Ja o zdradzie nie powiedziałabym nigdy partnerowi.

zgłoś do moderacji
      • guest *****, 2008-10-17 00:06

Fakt, większość tych "rad" to chłam, ale często nie chodzi chyba tylko o usprawiedliwianie autorki tego posta, a samousprawiedliwianie się osób, które coś podobnego przerobiły.

zgłoś do moderacji
    • ~klemens, 2008-10-13 09:57
      Odp.: hm

to zależy od tego jak długo w związku jesteście, ile masz lat i czego tak naprawdę chcesz

zgłoś do moderacji
    • umbra , 2008-10-10 04:41

Oczywiście dziewczyno nie mów jeśli go kochasz i chcesz z nim być.Gdyby facet cię zdradził napewno pary z ust by nie puścił.Te wszystkie rady o prawdomówności i siadaniu na ambicję olej.Łatwo się mówi przyznaj i co dalej jak masz go w nosie to wyznaj mu prawdę najlepszy as do zakończenia związku.Tak na marginesie to kazdy z nas ma coś na sumieniu i ukrywa to przed swoim partnerem.Niestety takie jest życie ale nie zadręczaj się wyżutami sumienia widocznie czegoś ci brakowało w związku.Moim zdaniem jeśli to była zdrada duchowa to czas się rozejść z partnerem a jeśli tylko fizyczna to nie warto przekreślać związku.

Ja nie zdradziłam a partner sam sobie dopisał zakończenie i do dziś mi przypomina coś co się nie wydarzyło a było to 5lat temu.Teraz żałuję,że tego nie zrobiłam

zgłoś do moderacji
    • ~asia, 2008-10-09 21:12

lepiej sie nie przyznawaj... bo calkiem straci do ciebie zaufanie skoro poszlas jeden raz to pojdziesz i drugi... a czego oczy nie widza tego sercu nie zal :) pozdrawiam

zgłoś do moderacji
    • ~myszka, 2008-10-09 21:11

ja bym ci radzila nie mowic im mniej wie tym lepiej dla niego! ale zadaj sobie pytanie czy go kochasz? bo osoba która kocha jest wierna! moze jestes tylko przyzwyczajona do niego< ja mysle ze nie jestes w nim zakochana!!! postaw sobie pytanie

zgłoś do moderacji
    • rzenna , 2008-10-09 12:37

Nie masz za grosz przyzwoitości, nigdy mu nie powiesz myślę, że nie stać ciebie na wyznanie, może boisz sie go stracić lecz przedtem o czym myślałaś O SOBIE trudno ale wiem, że to nie wróży nic dobrego. Powiedz mu, a zobaczysz jak go zraniłaś też byś chciała zostać tak potraktowana .......................

zgłoś do moderacji
      • ~celestyn, 2008-10-09 15:24

Piękna rada sfrustrowanej Pani. "Powiedz mu a zobaczysz". Rzenno dobrze radzisz, ale chyba nie w tym kierunku...

zgłoś do moderacji
    • ~celestyn, 2008-10-09 15:18

A to zależy: jak chcesz z nim być to nic nie mów - tylko mu to wynagrodź, a jak Ci na tym nie zależy - to powiedz. Na pewno będzie szczęsliwy. Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. Każdy z nas ma małe sekrety. więc nie "uszczesliwiaj" nimi swojego partnera. Chyba, że chcesz mu dopiec. Ale to juz ina sparwa.

zgłoś do moderacji