|
2011-10-06 19:04
Odp.: Czy gry komputerowe to też forma kultury?Nie wiem czy gry moga byc nazwane forma kultury ale napewno niektore moga byc swietna rozrywka, nie mowi tu o grach, gdzie glownie chodzi o to kto kogo ile razy zabil, bo tego typu gry sa raczej oglupiajace. Sama raczej nie grywam zbyt czesto, raczej tylko wtedy kiedy mi zostaje jakas kasa na psc i chce ja gdzies spozytkowac, choc musze przyznac ze jesli juz sie zacznie grac, to pozniej trudno sie oderwac |

Z doświadczenia wiem, że gra rpg lub inne fabularne gry mogą w swojej fabule zawierać elementy ze świata sztuki, filmu, książki, historii. Czy uważacie, że takie gry mogą rozwijać? Oczywiście nie mówię o grach typu strzelanka, tylko np. takich, gdzie trzeba pomyśleć, znaleźć rozwiązanie np. w wiki lub googlach, żeby rozwiązać zagadkę.
Każda gra komputerowa,prócz agresywnych, moim zdaniem jest formą kultury.Czasami są gry nawiązujace do starożytności,epoki lodowcowej i jeśli chodzi o dzieci w ten sposób zdobywają wiedzę.Nie mówiąc o grach edukacyjnych,które wiadomo - uczą. Są darmowe są i płatne,a w dzisiejszych czasach dzieciom robi się prezenty w postaci paysafecard,którą można płacić za gry.
,
2011-10-06 19:04 Nie wiem czy gry moga byc nazwane forma kultury ale napewno niektore moga byc swietna rozrywka, nie mowi tu o grach, gdzie glownie chodzi o to kto kogo ile razy zabil, bo tego typu gry sa raczej oglupiajace. Sama raczej nie grywam zbyt czesto, raczej tylko wtedy kiedy mi zostaje jakas kasa na psc i chce ja gdzies spozytkowac, choc musze przyznac ze jesli juz sie zacznie grac, to pozniej trudno sie oderwac
To prawda,że jeśli zacznie się grać,oderwać nieraz się od tego nie można.Ale uważam,że to jest pewien rodzaj kultury,np przy grach logicznych,dzieci uczą się,przy platformowych czy przygodowych muszą wytężyć swój umysł i kombinować jak dalej przejść.Też się przy tym ucząc.A jeśli chodzi o strategiczne,militarne,też za takimi nie przepadam,nie cierpię przemocy i rzezi. Zresztą jeśli mi czas pozwala wchodzę w Internet i jeśli znajdę coś ciekawego,a darmowego chętnie sobie popykam,to tak dla odprężenia.Chociaż czasami pisze,że darmowa gra,a trzeba nieraz płacić,jeśli chce się przejść na dalsze poziomy,ale jeżeli posiada się paysafecard,kłopotów nie powinno być z płatnością,chociaż wiadomo,że lepiej nie tracić pieniędzy na tego rodzaju zabawy. Póki można grajmy za darmo.Pozdrawiam i do usłyszenia.
Zgadzam się z Tobą,że tego typu grami nie powinny zajmować się dzieci,ponieważ stają się agresywne,a przecież nie o to chodzi.Są ciekawe dla dzieci i logiczne i platformowe,a nawet w Google można znaleźć dużo gier,ktore zainteresują dzieci i wiele nauczą.Uczą ortografii,matematyki,historii i innych przedmiotów. Więc spokojnie można powiedzieć,że to też forma kultury.Nawet przy takiej grze jak Mahjong,czy warcaby trzeba pogłówkować,żeby wygrać,lub chociaż dobrze grać.Dobrą też grą jest Backgammon,mózg przy niej szybciej pracuje.Pozdrawiam i do usłyszenia.Miłego dzionka.
Witam graczy komputerowych.Chciałam zapytać w jakie gry lubicie grać?jakie są wasze ulubione?Ja także dość często grywam w Internecie,ale ciągle poszukuję nowych gier.Grałam już w Margonem,Farmville,w Backgammona,Karty,ostatnio często gram w Mario.A tak w ogóle lubię gry platformowe,przygodowe, logiczne.Grywam też w Mahjonga.Z tym,że ja szukam gier darmowych,chyba,że akurat mam jeszcze parę groszy na mojej paysafecard,wówczas jeśli chcę dalej przejść,w ostateczności dokupuję sobie np,itemy,żeby zobaczyć co dalej.Chciałabym się dowiedzieć,co Wy na to?I jeśli przychodzi Wam płacić,w jakiej robicie to formie?.Dzięki za informację i do usłyszenia.Pozdrawiam.Miłego dnia.
Chciałam tylko dodać,że każda gra komputerowa rozwija umysł,np dziecku daje więcej do myślenia.T]Nieraz dorosły,a musi się nagłowić co zrobić,aby przejść dalszy poziom.W strzelanki też grać nie lubię,po prostu nie lubię tego typu gier,które niosą agresję.Te,które wyżej wymieniłam nie są grami strategicznymi,są więc wolne od przemocy.Pozdrawiam.i do usłyszenia.
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)