|
2012-01-23 18:02
Odp.: Dogodzić ludziom w Mrocznym świecie.
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Może i tak było... pewnie Aztekowie pokradli schematy albo inżynierów z Egiptu i zaczęli też budować piramidy, albo po prostu ściągali od swych europejskich kolegów :) |

Nikomu nic nie pasuje.
Jeszcze kilka dni temu nie istniała śnieżna pokrywa. Jakże biadolono nad ową klęską(!) przyrodniczą.
Jakże żałowano "szanownych" narciarzy i dzieci, które nie mogły lepić pięknych bałwanów z marchewkowymi nosami.
Jakże miłośnikom śniegu żal było świąt, pozbawionych śnieżnej oprawy.
Ja cały czas mówiłem - chwała Bogu, że śniegu nie ma.
I oto w połowie stycznia spadł ten upragniony przez media i ludzi śnieg.
I jak zwykle wszystko sparaliżował - zawieje, zamiecie, drogowcy zaskoczeni, wypadki, stłuczki, kolizje, szpitale pełne połamańców, samochody w zaspach, itd itp.
I zaczyna się wszystko na odwrót(!)
Czyli, kiedy wreszcie przestanie padać, kiedy ta klęska się skończy, ile jeszcze nasypie itd. itp.
Głupota króluje w KAŻDEJ sytuacji. Mądrość i umiarkowanie nie ma tu żadnych szans.
Niech "żyją" narciarze i dzieci lepiące bałwany marchewkonose...
odpowiedz
Widocznie musiał być.
Trudno zaprzeczać faktom.
Choć Polacy potrafią to robić bardzo dobrze.
I nie jest to sprawa żadnych "podobieństw". To ewidentne zżynanie i ściąganie, tylko zapis jest w innej formie.
To tak, jakby przetransponować np. Koran na literowy zapis XXI wieczny.
Powstałaby może ciekawa książeczka.
odpowiedz
Może i tak było... pewnie Aztekowie pokradli schematy albo inżynierów z Egiptu i zaczęli też budować piramidy, albo po prostu ściągali od swych europejskich kolegów :)
odpowiedz
Ba, któż to może wiedzieć.
Gdyby na przykład nie Thor Hayerdahl, wielu rzeczy byśmy do dzisiaj nie rozumieli.
odpowiedz
trudno jest:)
odpowiedz
Lapidarnie, ale się zgodzę.
odpowiedz