|
~Lidka_ka
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2011-04-30 10:27
Temat: (9 postów)
Z biurem opodróży na IbizęW ubiegłym roku szukając biura, z którym moglibyśmy polecieć na Ibizę, zwracaliśmy z mężem uwagę przede wszystkim na cenę. W sezonie ceny proponowane przez nasze rodzime biura są kosmicznie wysokie, oferty last minute niewiele korzystniejsze, a po sezonie nie ma co lecieć. W Hiszpanii w połowie września zaczyna się, jak u nas jesień i trzeba dużo szczęścia, żeby trafić jeszcze na ładną pogodę. Trafiliśmy na ofertę biura Dreamtours, które oferuje wczasy za jedną trzecią ceny, jaką zapłacilibyśmy w jakimkolwiek innym biurze. Z tym, że wylot nie jest z Polski, ale Ty liczysz się i z taką możliwością, więc powinno Ci pasować :) |

W ubiegłym roku szukając biura, z którym moglibyśmy polecieć na Ibizę, zwracaliśmy z mężem uwagę przede wszystkim na cenę. W sezonie ceny proponowane przez nasze rodzime biura są kosmicznie wysokie, oferty last minute niewiele korzystniejsze, a po sezonie nie ma co lecieć. W Hiszpanii w połowie września zaczyna się, jak u nas jesień i trzeba dużo szczęścia, żeby trafić jeszcze na ładną pogodę. Trafiliśmy na ofertę biura Dreamtours, które oferuje wczasy za jedną trzecią ceny, jaką zapłacilibyśmy w jakimkolwiek innym biurze. Z tym, że wylot nie jest z Polski, ale Ty liczysz się i z taką możliwością, więc powinno Ci pasować :)
Wiem, że ALMATUR organizuje wakacje na Majorce. Z tego co pamiętam z katalogu, całkiem korzystnie wyglądała ta oferta, zobacz na ich stronę, np.
ja jednak wolałabym, żeby to było pewne, a nie tanie, nie wierzę w wakacje za 1/3 ceny ;) bo co niby? ktoś dopłaca, żebyśmy wypoczęli?
zdecydowanie wolę "normalne" oferty, jak ta np. http://www.itaka.pl/wczasy/hiszpania/ibiza/index.php
zwłaszcza, ze Ibiza nie jest jakoś tragicznie droga
Zgadzam sie w zupełności. Jak coś jest zbyt tanie to po prostu śmierdzi oszustwem na kilometr, rozumiem że sa różne legalne sposoby obniżania cen, ale poniżej pewnego poziomu po prostu nie da sie zejść w niektrorych przypadkach. A ta Ibiza prezentuje sie całkiem nieźle, cena sensowna i biuro podróży też z tych pewniejszych.
Jeśli szukasz dobrych połączeń lotniczysz to skorzystaj z wyszukiwarki http://www.okeytravel.pl/. Wylot może być z dowolnego miejsca. mozesz wowczas porownac ceny lotow i wybrac najkorzystniejszą okazje
,
2011-08-23 16:59 Jeśli szukasz dobrych połączeń lotniczysz to skorzystaj z wyszukiwarki http://www.okeytravel.pl/. Wylot może być z dowolnego miejsca. mozesz wowczas porownac ceny lotow i wybrac najkorzystniejszą okazje
Ja i małżonek byliśmy z tym biurem w zeszłym roku na Dominikanie, w tym roku myślimy, żeby lecieć na Ibizę. Zapłaciliśmy zdecydowanie niższą cenę za wyjazd, niż gdybyśmy wybrali się z innym biurem podróży, oferującym wyloty z Polski.
A jak jest z organizacją wyjazdu z tego biura Dream Tours? Pytam się, bo akurat interesuję się ich ofertą wylotu nie na Ibizę, ale na Kubę? Nie ma żadnych poślizgnięć? Zatrudniają dobrych przewodników? I czy ciekawie są zorganizowane wycieczki fakultatywne?
W Styczniu byłam z bratem w Hiszpanii i bardzo sobie chwalimy wyjazd. Bilety przesyłają na adres domowy kilka dni przed wyjazdem, chyba ze jest to oferta last minute i nie ma czasu na wysłanie biletow z Niemiec - wtedy można je odebrać na lotnisku 2h przed wylotem. Dojazd do Niemiec organizuje się na własną rękę ale biuro pomaga przy rezerwacji parkingu przy lotnisku bądź hotelu. Czasami przyjazd do Niemiec jest dzien wczesniej i wtedy biuro pomaga zalatwic nocleg plus parking dla samochodu na caly czas wycieczki - w Niemczech sa hotele ktore na swoich parkingach przechowuja samochody klientow na czas wyjazdu.
Oferty tego typu nazywają sie Sleep & Fly. Transfer z hotelu na lotnisko i z powrotem jest wliczone w cenę. Jeżeli natomiast przyjeżdżasz w dzien wylotu to firma pomaga zalatwic sam parking przy lotnisku. I tak, organizują wycieczki fakultatywne - sam w niej uczestniczyłem. Bardzo dobra opcja szczególnie kiedy jesteś kraju po raz pierwszy.
O wycieczkach fakultatywnych na Kubie, nie napiszę Ci, ponieważ nie byłam jeszcze w tym miejscu, ale zwiedzałam z Dream Tours inną wyspę: Cypr (Paphos). Wycieczki fakultatywne były super zorganizowane. Najbardziej podobała mi się podróż do Nikozji i 3 - dniowy rejs do Egiptu. Na razie korzystałam tylko raz z usług tego biura, (ale na pewno nie ostatni) i nie mogę napisać Ci, jak to wygląda w przypadku innych miejsc, ale podejrzewam, że wycieczki w innych krajach, są zorganizowane na równie wysokim, profesjonalnym poziomie.