|
2011-04-28 07:40
Temat: (21 postów)
banknawypadek.pl doświadczenia i opinieznajomy z pracy otworzył sobie skrytkę w internetowym banku danych (do czego i mnie przez pół dnia namawiał)- w zasadzie mnie przekonał. Wyobraziłem sobie sytuację, w której przytrafia mi się coś złego i rodzina traci dostęp do dokumentów i innych poufnych danych. A tak można wszystko zgromadzić w jednym miejscu i już po 72h wskazanym osobom zostaną udostępnione przechowywane informacje. Czy oprócz banknawypadek.pl w którym zarejestrował się mój kolega są inne serwisy tego typu? Podobno właśnie ten jest najbardziej bezpieczny. |

,
2011-04-28 07:40 znajomy z pracy otworzył sobie skrytkę w internetowym banku danych (do czego i mnie przez pół dnia namawiał)- w zasadzie mnie przekonał. Wyobraziłem sobie sytuację, w której przytrafia mi się coś złego i rodzina traci dostęp do dokumentów i innych poufnych danych. A tak można wszystko zgromadzić w jednym miejscu i już po 72h wskazanym osobom zostaną udostępnione przechowywane informacje. Czy oprócz banknawypadek.pl w którym zarejestrował się mój kolega są inne serwisy tego typu? Podobno właśnie ten jest najbardziej bezpieczny.
cóż w zasadzie to nigdy się nie zastanawiałam, nad tym co się stanie z pieniędzmi i dokumentami, gdy przytrafiło mi się nieszczęście ten bank na wypadek to całkiem fajny pomysł
a jaka jest zasada działania tego banku? skąd oni wiedzą że nastąpiło jakieś zdarzenie?
,
2011-05-13 08:51 wysyłane są monity na adres e-mail, jeśli nie potwierdzisz w ciągu 72h rozpoczyna się procedura przekazania dokumentów
Brzmi to wszystko naprawde bardzo ciekawie,ale tez i mysle ze warto jest przemyslec z punktu zabezpieczenia swojej przyszłosci i przyszłości swoich najbliższych.
zwłaszcza, że opłata nie jest wygórowana- na 10 lat wychodzi 250zł
A jak myslicie ,od jakiego wieku powinniśmy sie zaczac powaznie zastanawiac nad takim powazniejszym mysleniem o naszej przyszłosci?
Wejdz sobie na stronke i przeczytaj tam wszystko jest napisane co i jak.Natomiast jesli chodzi o wiek,mysle ze kazdy jest własciwy na to zeby myslec o przyszlosci.
Wiecie co,tu nie chodzi tylko o to zeby zabezpieczyc swoja rodzine,ale tak całkowicie dla nas-mozemy przez ten bank po prostu przechowywac scany swoich bardzo waznych dokumentów,ktorych z wielu przyczyn nie mozemy trzymac w domu..
Wiecie co,to jest bardzo dobrze pomyslane.Niby ze kazdy z nas zbiera na czarną godzine,ale tak naprawde nie pozostaje nic po nas ,bo rodzina nie ma dostepu do loginów,waznych dokumentów...Bardzo dobry pomysł.
,
2011-06-18 10:58 mnie namówiła żona... ostatecznie nie żałuję, to nie są duże pieniądze, a przynajmniej mam czyste sumienie, że zrobiłem wszystko co można by zabezpieczyć przyszłość mojej rodziny
za tak małe pieniądze to nie ma się nawet co zastanawiać, podejrzewam, że umieszczenie 3GB danych w jakimkolwiek bezpiecznym serwerze będzie kosztowało mniej więcej to samo + to, że w banku na wypadek dane nie przepadną
i jak wrażenia z korzystania z serwisu? muszę napisać, że sam skusiłem się na 14 dni okresu próbnego- wygląda to bardzo zachęcająco :)
,
2011-06-04 18:32 w sumie już trochę zapomniałem że korzystam z tej usługi, zapłaciłem wprowadziłem i mam spokojną głowę
Wiecie co ,a ja uwazam ze jest to naprawde mega rozwiazanie szczegolnie jesli nie mamy gdzie trzymac np.waznych dokumentów.Idealne meijsce zeby zabezpieczyc je przed kradzieża.
,
2011-06-09 22:31 zwłaszcza, że większość popularnych portali oferujących internetową archiwizację danych nie ma tak dobrych zabezpieczeń, a zgromadzone w nich dane po naszej śmierci przepadną i nie zostaną nikomu udostępnione
A mozna wiedziec jakie rzeczy tam przechowuwałes ?
Czy tylko wazne dane czy tez skany dokumentów ?
,
2011-06-12 00:54 w zasadzie zarchiwizowałem z wszystkiego po trochu, nie ma też co na siłę wrzucać wszystkich ważnych rzeczy w jedno miejsce- jeszcze zapomnę hasła do banku na wypadek i co wtedy?
Ja mysle ze bardzo duze rzeczy jednak jest zapisane w regulaminie.Jesli sie jego dobrze przeczyta i zajrzy dogłebnie to na wiele spraw znajdziemy w tym przypadku rozwiazanie.
A znacei moze cene jaka trzeba zapłacic za przechowywanie takich danych ?
,
2011-05-30 22:34 usługa kosztuje 25zł na mc a pierwsze 14 dni jest darmowe