|
2011-04-14 13:40
Temat: (181 postów)
Rozdzielenie mechanizmów Opinii i forum.wp.plDrodzy Użytkownicy, Po oddzieleniu Opinii spod artykułów od forum.wp.pl pojawiły się wśród Waszych postów liczne pytania dotyczące tego jak działać będzie serwis i jego poszczególne funkcjonalności. Chcemy rozwiać wszystkie Wasze wątpliwości dotyczące tego co miało miejsce i co dalej będzie działo się z Opiniami oraz forum.wp.pl. Głównym założeniem zmian na serwisie było odseparowanie mechanizmu forum.wp.pl od Opinii pod artykułami. Dotychczas oba mechanizmy były ze sobą bardzo mocno zintegrowane i Opinie dodawane pod artykułami były również prezentowane na Waszych profilach w serwisie forum.wp.pl. Dzięki temu Wasze opinie i posty były razem zliczane do rankingu oraz licznika postów. Od niedawna, Opinie są osobnym mechanizmem - nie ma już ich na forum.wp.pl. Wszystkie treści serwisowe – w tym Opinie – zostały odfiltrowane. Oznacza to, że Wasze Opinie dodawane pod artykułami zniknęły z Waszych profili. Nie zostały one jednak usunięte. Nadal istnieją pod artykułami, do których je dodaliście. W serwisie Forum, jednak już nie będą widoczne w związku z tym, że pomiędzy Opiniami i forum.wp.pl nie ma już żadnego powiązania. Rankingi i liczniki postów na Waszych wizytówkach zostały zaktualizowane. Oznacza to, że dodane przez Was Opinie pod artykułami nie będą już prezentowane w serwisie forum.wp.pl na Waszych wizytówkach. Nie będą również dodawane do licznika postów, ani nie będą liczyły się do drabinki rankingowej. Jednak sam ranking z Forum zostaje nietknięty – będzie on obejmował tylko posty dodane w obrębie serwisu. Dla samych Opinii osobnego rankingu w tej chwili nie będzie (być może pojawi się w drugiej połowie roku). Jeśli chcecie dodać Opinie i posiadacie konto portalowe, możecie je nadal dodawać z wyróżnionym Nickiem. Wasze awatary, które wcześniej były widoczne pod Opiniami nie są już prezentowane, ponieważ mechanizmy Forum i Opinii zostały rozłączone. W związku z tym zmieni się także wygląd Opinii. Nowemu mechanizmowi możecie przyjrzeć się na serwisie praca.wp.pl. Nowy moduł Opinii pojawi się na wszystkich serwisach tematycznych Wirtualnej Polski w przeciągu kilku następnych tygodni. Na forum.wp.pl treści serwisowe nie będą prezentowane w żadnej formie. Jeżeli chodzi o moderację Waszych Opinii, zajmują się nimi nadal moderatorzy, a swoje reklamacje możecie zgłaszać na adres moderacja@serwis.wp.pl. Pracujemy nad poprawą systemu reklamacji i już niedługo powinny pojawić się w nim pewne udogodnienia, dzięki czemu będziemy mogli sprawniej informować Was o ich rozpatrzeniu. Niebawem umożliwimy również subskrybowanie powiadomień o nowych odpowiedziach do Waszych Opinii pod artykułami za pomocą konta portalowego. Moderacją forum.wp.pl nadal zajmuje się Zespół Forum. Reklamacje dotyczące postów na forum.wp.pl możecie kierować na adres forum@serwis.wp.pl Za wszelkie utrudnienia najmocniej przepraszamy. Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości, możecie je zgłaszać w tym miejscu. Postaramy się odpowiedzieć każdemu, jednakże w przypadku dużej ilości zgłoszeń czas oczekiwania na odpowiedź może ulec wydłużeniu. |

,
2011-04-14 13:40 Drodzy Użytkownicy,
Po oddzieleniu Opinii spod artykułów od forum.wp.pl pojawiły się wśród Waszych postów liczne pytania dotyczące tego jak działać będzie serwis i jego poszczególne funkcjonalności. Chcemy rozwiać wszystkie Wasze wątpliwości dotyczące tego co miało miejsce i co dalej będzie działo się z Opiniami oraz forum.wp.pl. Głównym założeniem zmian na serwisie było odseparowanie mechanizmu forum.wp.pl od Opinii pod artykułami. Dotychczas oba mechanizmy były ze sobą bardzo mocno zintegrowane i Opinie dodawane pod artykułami były również prezentowane na Waszych profilach w serwisie forum.wp.pl. Dzięki temu Wasze opinie i posty były razem zliczane do rankingu oraz licznika postów.
Od niedawna, Opinie są osobnym mechanizmem - nie ma już ich na forum.wp.pl. Wszystkie treści serwisowe – w tym Opinie – zostały odfiltrowane. Oznacza to, że Wasze Opinie dodawane pod artykułami zniknęły z Waszych profili. Nie zostały one jednak usunięte. Nadal istnieją pod artykułami, do których je dodaliście. W serwisie Forum, jednak już nie będą widoczne w związku z tym, że pomiędzy Opiniami i forum.wp.pl nie ma już żadnego powiązania. Rankingi i liczniki postów na Waszych wizytówkach zostały zaktualizowane.
Oznacza to, że dodane przez Was Opinie pod artykułami nie będą już prezentowane w serwisie forum.wp.pl na Waszych wizytówkach. Nie będą również dodawane do licznika postów, ani nie będą liczyły się do drabinki rankingowej. Jednak sam ranking z Forum zostaje nietknięty – będzie on obejmował tylko posty dodane w obrębie serwisu. Dla samych Opinii osobnego rankingu w tej chwili nie będzie (być może pojawi się w drugiej połowie roku).
Jeśli chcecie dodać Opinie i posiadacie konto portalowe, możecie je nadal dodawać z wyróżnionym Nickiem. Wasze awatary, które wcześniej były widoczne pod Opiniami nie są już prezentowane, ponieważ mechanizmy Forum i Opinii zostały rozłączone. W związku z tym zmieni się także wygląd Opinii. Nowemu mechanizmowi możecie przyjrzeć się na serwisie praca.wp.pl. Nowy moduł Opinii pojawi się na wszystkich serwisach tematycznych Wirtualnej Polski w przeciągu kilku następnych tygodni. Na forum.wp.pl treści serwisowe nie będą prezentowane w żadnej formie.
Jeżeli chodzi o moderację Waszych Opinii, zajmują się nimi nadal moderatorzy, a swoje reklamacje możecie zgłaszać na adres moderacja@serwis.wp.pl. Pracujemy nad poprawą systemu reklamacji i już niedługo powinny pojawić się w nim pewne udogodnienia, dzięki czemu będziemy mogli sprawniej informować Was o ich rozpatrzeniu. Niebawem umożliwimy również subskrybowanie powiadomień o nowych odpowiedziach do Waszych Opinii pod artykułami za pomocą konta portalowego. Moderacją forum.wp.pl nadal zajmuje się Zespół Forum. Reklamacje dotyczące postów na forum.wp.pl możecie kierować na adres forum@serwis.wp.pl
Za wszelkie utrudnienia najmocniej przepraszamy. Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości, możecie je zgłaszać w tym miejscu. Postaramy się odpowiedzieć każdemu, jednakże w przypadku dużej ilości zgłoszeń czas oczekiwania na odpowiedź może ulec wydłużeniu.
odpowiedz
czy jak wysle sms to mnie w balona nie zrobicie? dady:)
odpowiedz
Tu chodzi o zamknięcie ust ludziom krytykujących rząd, GW. Agorę i Terlewizję (wszystkie !) Róbcie tak dalej to propaganda Gobelsa będzie
pobita ! Zobaczymy jaki będzie rezultat, tylko szkoda Polaków i dalszych
straconych lat dla naszej Ojczyzny ! Zgroza !!!
odpowiedz
A ten mechanizm to dalej wolnosc slowa? czy filtracja PRL-u
odpowiedz
Nie jestem fachowcem od internetu . Nie mniej pytam . Czy to znaczy , ja piszę komentarz ,,a korektor moderator segreguje ?
odpowiedz
Walcie się.
odpowiedz
Drodzy Moderatorzy! Przypuszczam, że w duszy szlag Was trafia na odgórny rozkaz, że macie "oddzielić" swoje teksty od opinii i to nazywać wbrew logice FORUM. Ale, co Wy biedni możecie poradzić na przeobrażanie Polski w "Paradyzję" opisaną świetnie przez Janusza Zajdla? Nic. Pocieszcie się, że to zjawisko dotknęło nie tylko Was. Oto nawiązuję interes z jedną z sieci telefonii komórkowej, a ci podpychają mi pod nos "regulamin", jako "integralną część umowy". Ten ogromny tekst podano mi tak miniaturowym druczkiem, że musiałbym wzrok stracić, aby go odczytać. Ponieważ nie lubię, jak ktoś chce "rżnąć ze mnie glupa" ( wg nomenklatury Korwina-Mikke), powiększyłem ów tekst 4-rokrotnie. Po tym zabiegu mogłem go już
przeczytać. Otóż podali w nim jasno, że każdy mój dźwięk czy SMS będą przechowywać do dyspozycji władz. Dziwię się, a oni na to, że wszystkie sieci to robią na podstawie ustawy. Czy to nie "Paradyzja"?
odpowiedz
Przecież to jest cenzura w najgorszej formie!
odpowiedz
Ten rudy frydz zaprowadził cenzure jak za PRL-u, macie POsrańcy, brzydzę sie wami nienawidzę was kretyni.
odpowiedz
cenzura PO'paprańców wlazła do forum.wp
odpowiedz
Składam głębokie wyrazy współczucia dla rodziny Dla wielu ludzi Małgosia zostanie w naszych sercach i w pamieci AMEN JEJ DUSZY
odpowiedz
Dlatego też wycofałem się myślę że obecnie tymczasowo a co będzie dalej zobaczymy co pokażą nadchodzące wybory. Jeśli nasi wyborcy dalej będą tak wspaniało - myśli a nie widzą tego co się w Polsce dzieje to wycofam się definitywnie. A także z powodu tak wspaniało - rządzących zawiesiłem działalność swojej małej firmy za dużo chcieli. Ja.
odpowiedz
Polacy przetrwali rozbiory tylko dlatego, że się nie poddawali.
Teraz też nie możemy się poddawać.
odpowiedz
Polacy to juz naród tchórzy , boją się nawet swojego cienia , wstyd !!
odpowiedz
Nie wszyscy Polacy to tchórze i PO'paprańcy.
odpowiedz
Autorowi tego wpisu dajcie kosę i wyślijcie go pod RACŁAWICE
odpowiedz
Kiedyś cenzor, teraz moderator. Jak zwał, tak zwał, funkcja ta sama ! Brawo, Panie Tusk !!!!!
odpowiedz
Mam uwagę do Waszego systemu moderacji.
Moderujecie moje wpisy ale nie uważacie za stosowne odpowiedzieć na zgłoszoną reklamację.
Jeśli ktoś obrzuca błotem Kościół , Radio Maryja, PiS - to wszystko jest O.K..ale jeśli coś napiszę o PO, p.Tusk (np. że lubi wino!) lub wyrżę niezadowolenie że nie odpowiadacie na reklamację to wtedy moderujecie
wpis.Pytam - czy jesteście portalem niezależnym?????????
odpowiedz
Nie zależnym
Niepotrzebne skreślą
odpowiedz
Brawo! Tak trzeba odpowiadać!
odpowiedz
wp portal niezależny........wtym coś jest .trza jednak wierzyć mocno w to że będzie niezależny bo teraz knebel i batem po łydkach
odpowiedz