|
2011-10-02 23:05
Odp.: Rozdzielenie mechanizmów Opinii i forum.wp.pl
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
100%
osób (1/1) uznało tę opinię za użyteczną
Faktycznie. Miała być dobra zabawa i poznawanie ciekawych ludzi, a wychodzi zgrzytanie zębami na samą myśl o "ulepszaniu" tego, co było dobre... |

,
2011-04-14 13:40 Drodzy Użytkownicy,
Po oddzieleniu Opinii spod artykułów od forum.wp.pl pojawiły się wśród Waszych postów liczne pytania dotyczące tego jak działać będzie serwis i jego poszczególne funkcjonalności. Chcemy rozwiać wszystkie Wasze wątpliwości dotyczące tego co miało miejsce i co dalej będzie działo się z Opiniami oraz forum.wp.pl. Głównym założeniem zmian na serwisie było odseparowanie mechanizmu forum.wp.pl od Opinii pod artykułami. Dotychczas oba mechanizmy były ze sobą bardzo mocno zintegrowane i Opinie dodawane pod artykułami były również prezentowane na Waszych profilach w serwisie forum.wp.pl. Dzięki temu Wasze opinie i posty były razem zliczane do rankingu oraz licznika postów.
Od niedawna, Opinie są osobnym mechanizmem - nie ma już ich na forum.wp.pl. Wszystkie treści serwisowe – w tym Opinie – zostały odfiltrowane. Oznacza to, że Wasze Opinie dodawane pod artykułami zniknęły z Waszych profili. Nie zostały one jednak usunięte. Nadal istnieją pod artykułami, do których je dodaliście. W serwisie Forum, jednak już nie będą widoczne w związku z tym, że pomiędzy Opiniami i forum.wp.pl nie ma już żadnego powiązania. Rankingi i liczniki postów na Waszych wizytówkach zostały zaktualizowane.
Oznacza to, że dodane przez Was Opinie pod artykułami nie będą już prezentowane w serwisie forum.wp.pl na Waszych wizytówkach. Nie będą również dodawane do licznika postów, ani nie będą liczyły się do drabinki rankingowej. Jednak sam ranking z Forum zostaje nietknięty – będzie on obejmował tylko posty dodane w obrębie serwisu. Dla samych Opinii osobnego rankingu w tej chwili nie będzie (być może pojawi się w drugiej połowie roku).
Jeśli chcecie dodać Opinie i posiadacie konto portalowe, możecie je nadal dodawać z wyróżnionym Nickiem. Wasze awatary, które wcześniej były widoczne pod Opiniami nie są już prezentowane, ponieważ mechanizmy Forum i Opinii zostały rozłączone. W związku z tym zmieni się także wygląd Opinii. Nowemu mechanizmowi możecie przyjrzeć się na serwisie praca.wp.pl. Nowy moduł Opinii pojawi się na wszystkich serwisach tematycznych Wirtualnej Polski w przeciągu kilku następnych tygodni. Na forum.wp.pl treści serwisowe nie będą prezentowane w żadnej formie.
Jeżeli chodzi o moderację Waszych Opinii, zajmują się nimi nadal moderatorzy, a swoje reklamacje możecie zgłaszać na adres moderacja@serwis.wp.pl. Pracujemy nad poprawą systemu reklamacji i już niedługo powinny pojawić się w nim pewne udogodnienia, dzięki czemu będziemy mogli sprawniej informować Was o ich rozpatrzeniu. Niebawem umożliwimy również subskrybowanie powiadomień o nowych odpowiedziach do Waszych Opinii pod artykułami za pomocą konta portalowego. Moderacją forum.wp.pl nadal zajmuje się Zespół Forum. Reklamacje dotyczące postów na forum.wp.pl możecie kierować na adres forum@serwis.wp.pl
Za wszelkie utrudnienia najmocniej przepraszamy. Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości, możecie je zgłaszać w tym miejscu. Postaramy się odpowiedzieć każdemu, jednakże w przypadku dużej ilości zgłoszeń czas oczekiwania na odpowiedź może ulec wydłużeniu.
odpowiedz
Pomijam polityke bo jej nie lubie
WP zhodzi na psy wszelka krytyka artykułu powoduje że nie pojawia się kometarz a artykuły tendencyjne słabo sałbo wp
odpowiedz
Czy ktoś jest odpowiedzialny za to forum i opinie ? Moderatorzy nie usuwają kłamliwych wpisów a serwis nie działa tak jak należy, skrzynka powiadomień co rusz się zacina i nie mozna usunąć przeczytanych wiadomości, nadal nie ma powiadomień o opiniach....
odpowiedz
A czy Ty uważasz, że opinia o tym, że 80-90 % polityków jest pochodzenia żydowskiego pod zmienionymi nazwiskami, co mnie najbardziej wQrwia.
odpowiedz
pytek- nie zasmiecaj tego tematu politykierstwem.Tu są problemy z forum i cała technika a jak chcesz dyskutować na tematy polityczne to zaglądnij na moje fora...np. ROZMAITOŚCI POLITYCZNE....
odpowiedz
Ja absolutnie nie wiem, jak mam teraz pisać, bądź odpisywać na wpisy do artykułów. Za każdym razem muszę zmieniać nick, by dodać odpowiedź, bo mój jest "niedostępny"... Chore...
odpowiedz
To prawda i oni nic z tym nie robią....a jak już się umieści to nie wiadomo czy odpowiedział ktoś czy nie.
odpowiedz
Faktycznie. Miała być dobra zabawa i poznawanie ciekawych ludzi, a wychodzi zgrzytanie zębami na samą myśl o "ulepszaniu" tego, co było dobre...
odpowiedz
Ale trafnie to okresliłaś. Piszcie do nich o tych zmianach. Ja piszę co miesiąc.
odpowiedz
Ja absolutnie nie wiem, jak mam teraz pisać, bądź odpisywać na wpisy do artykułów. Za każdym razem muszę zmieniać nick, by dodać odpowiedź, bo mój jest "niedostępny"... Chore...
odpowiedz
Pisz do nich bezposrednio do opini.
odpowiedz
To jest skandal i dalsza kontrola wypowiedzi ! Róbcie tak dalej a do faszyzmu i komunizmu tylko krok !!!!!!!!!!!
odpowiedz
chuj mnie to obchodzi większość moich postów leci po jakimś czasie albo nie przechodzi w cale pierdole taką wolność słowa wy to nazywacie demokracją? chyba systemy wam się popierdoliły.
odpowiedz
To nic innego jak faszystowski zamordyzm Tuska , po trupach do władzy to jego motto !!!
odpowiedz
Może tu będę się wpisywała, bo jak widzę pojawił się mój wpis.
WP jesteście nie obiektywni.
Na niezależnej jest dużo kultury i zaprzaństwo jest gonione, ale po przez użytkowników forum, dlatego uważam, że tu też tak powinno być, ale wy niestety dopuszczacie tylko badziestwo.
odpowiedz
Proszę nie cenzurować moich nieobrażających nikogo wpisów.
Nie wpisuję się tu po to aby komuś dokopać, ale po to, aby obłuda nas nie zalewała.
odpowiedz
Jestescie banda leniwcow, leserow i przykladem totalniej niekompetencji i niekonsekwencji. I jest to opinia wyrazona delikatnie. Kilkakrotnie zadawalam pytania w kwestii tych zmian w formie zgloszen, zapytan i innych, lacznie z komentarzami skierowanymi do moderatorow opinii. NIKT NIE RACZYL MI ODPOWIEDZIEC!!!
wlasnie odkrylam przyczyne, bo oczywiscie nikt nie pokwapil sie wyslac wiadomosci do uzytkownikow o nastepujacych zmianach, nawet na zyczenie. informacja o zmianach pojawia sie tylko pod opiniami o starym wygladzie i jest niespecjalnie wyeksponowana. bum ! po pol roku udalo mi sie zauwazyc ! nie wspomne, ze w czasie tego polrocza mialam moze kilka razy mozliwosc pominac te informacje, bo najczesciej odwiedzane przeze mnie tematy tego odnosnika nie posiadaja...
nie wiem, czemu mialo sluzyc to "rozdzielenie... chyba tylko temu, by ukrocic zawiazywanie znajomosci i uniemozliwic uzytkownikom sledzenie wlasnych i cudzych wpisow. na moja krytyke, oczywiscie, takze nikt nie raczyl odpowiedziec poza grzecznosciowa formulka iz opinia zostala przyjeta do wiadomosci. teraz macie spokoj; ludzie pisza mniej, a na jakiekolwiek sugestie i skargi nie trzeba nikomu odpowiadac. nie ma fizycznej mozliwosci sprawdzenia, czy usuniete komentarze sa przywracane i problem z glowy :) oczywiscie nie poprawilo to jakosci obslugi ! nadal moderowane sa zwyczajne wpisy jako naruszajace regulamin ich dodawania ! na prosbe o wskazanie punktu regulaminu, naturalnie, nastepuje TOTALNE OLANIE. nie wiem, po co jeszcze w ogole trzymacie moderatorow, w dodatku caly Zespol... :) sugeruje zatrudnienie boota... zrobi to samo...
odpowiedz
mam nadzieje , że ten wasz portal propagujący Platforme zamkną a was wsadzą do wołgi i do wora w rzeke , na koniec powiedzą idziemy po Onet i Gazete za Gówna .
odpowiedz
,
2011-09-06 07:44 zgadzam sie z Toba w 100% - zrobili sobie folwark tuska i zyrandola
odpowiedz
Ja jednak od dziś poczekam na prawdziwą Demokracje w Waszym WP, a stanie się to wtedy jak PO zmieni szyld i odejdzie tam gdzie mieszkają Poityczne "Bredy". Ciekawe czy i u Was Moderator straci pracę w ramach Światowego krachu gospodarczego i zasili bezrobotnych kraju ojczystego.
odpowiedz
Ojej to już aż tak się boicie ludzi?
odpowiedz