Kategorie: Społeczności / Towarzyskie
Forum: Toksyczna sytuacja w pracy! (53 posty)
założyciel: Konstancja | moderator: Konstancja  | data utworzenia: 2008-10-04 23:24

Temat: zabieg hirurgiczny (15 postów)
autor: Krzysztof 57
Liczba wpisów:
19070
Na forum od: 2008-07-13
  zobacz wizytówkę
2008-11-16 17:27 Temat: (15 postów)

zabieg hirurgiczny

miałem podobną sytuację ,ale bardziej skomplikowaną ,bo z mojej wiedzy ,za friko chciało korzystać

spore grono ,więc ciągnełem ten wózek ,aż oduczyli się pracy i myslenia ,a potem nagle(porzutka) zrezygnowałem z pracy . Mniemam ,że teraz przykładają się ,a mój numer śni im się po nocach.

odpowiedz
Sortuj według:
  • Krzysztof 57 *****, 2008-11-16 17:27
    zabieg hirurgiczny

miałem podobną sytuację ,ale bardziej skomplikowaną ,bo z mojej wiedzy ,za friko chciało korzystać

spore grono ,więc ciągnełem ten wózek ,aż oduczyli się pracy i myslenia ,a potem nagle(porzutka) zrezygnowałem z pracy . Mniemam ,że teraz przykładają się ,a mój numer śni im się po nocach.

zgłoś do moderacji
    • zoika ****, 2009-02-20 17:20
      Odp.: zabieg hirurgiczny

oj w poprzedniej pracy była taka wredna kobita, która donosiła na kolegów dyrektorowi i pewnie trzeba taką wredotą być, bo jak nastał nowy dyrektor to została jego prawą ręką ;p

zgłoś do moderacji
      • dorape *****, 2009-02-20 20:41

Całe szczęście, że to było w poprzedniej pracy... Chyba jesteś z tego powodu cała happy albo przynajmniej zadowolona - mam rację? Poczułam ulgę w tym, co napisałaś... :-) Broń nas, Panie Boże, przed takimi wredotami i prawą ręką kogokolwiek!

zgłoś do moderacji
        • Krzysztof 57 *****, 2009-02-20 20:55

Teraz ,tak sobie myślę,że takie postawy i postacie ,mają możliwość egzystencji, tylko w większych firmach,

tam gdzie jest możliwość wywinąć się od pracy ,kosztem innych,właśnie ,za takie "usługi".Natomiast ,w

firmach, kilku- osobowych,raczej takie manewry nie mają racji bytu ,bo wszyscy równo pracują ,albo

każdy robi swoje i nie zwraca uwagi na innych.

ps.dziwne ,że jeszcze ~~wredota, się nie odezwała,he,he...:))

zgłoś do moderacji
          • dorape *****, 2009-02-20 22:08

Wiesz, zastanawiam się, czy w omawianej kwestii mogłaby pomóc książka, którą czytałeś... A może to raczej jest teoria?

zgłoś do moderacji
            • Krzysztof 57 *****, 2009-02-20 22:18

No nie wiem.,bo tam omawiane są typy toksycznych ludzi,jak ich rozpoznać po zachowaniach i skutkach działalności,ale to nie tak szybko działa ,bo te charakterystyki mają sporo wspólnych elementów i trzeba

raczej być specem z praktyką by połapać się ,tak jak trzeba. To jest tak jak w tym kawale - piszę do ciebie

powoli ,bo wiem, że nie umiesz biegle czytać , czysta abstrakcja...

zgłoś do moderacji
              • dorape *****, 2009-02-20 22:36

Czyli tak jak myślałam, cha ;) Nie jestem pewna, czy taką książkę doczytałabym do końca...

zgłoś do moderacji
                • Krzysztof 57 *****, 2009-02-20 23:08

Ale trzeba przyznać ,że dobra zamiast liczenia baranów , a tak jak w psychologii, większość opiera się na

intuicji i wyczuciu tego, który opiniuje,bo jakiś sztywnych ram, trudno wymagać w tak zmiennej materii jak

człowiek i to z obydwu stron...:))

zgłoś do moderacji
                  • dorape *****, 2009-02-20 23:20

I całe szczęście, że nie ma takich sztywnych ram, bo w żadnym wypadku nie chciałabym, żeby ktoś mnie ujmował w jakieś ramki... No chyba, że mój portret albo fotkę :-)

zgłoś do moderacji
      • ~hiszpan, 2009-04-01 21:24

to zla kobieta byla!(jak wszystkie z mania wilkosci)przy nich hitler i stalin razem wzieci to cienkie leszcze

zgłoś do moderacji
    • dorape *****, 2008-11-17 00:36

Podziwiam Cię za odwagę, ale ciekawa jestem, czy nie mialeś kłopotów, rezygnując w ten sposób z pracy? Chociaż nawet jeżeli, to prawdopodobnie masz satysfakcję, że przeciąłeś tę chorą sytuację i to w porę. To znaczy, kiedy jeszcze miałeś na to siłę ;) P.

zgłoś do moderacji
    • 83JOE ****, 2009-02-21 02:51

Tez to przerabialam bo bylam glupia, (nie zebys ty byl). Ja bylam bo dalam sie wkrecic w robienie i organizowanie wszystkiego, a ze na cos moglo mi niestarczyc czasu to robilam w domu i to za fri. Ale zmadrzalam, gdy dojrzalam do tego aby zmienic prace nawet wizja podwyzki i ograniczenia obowiazkow nie byla mnie w stanie zatrzymac.

zgłoś do moderacji
      • Krzysztof 57 *****, 2009-02-21 07:07

Bo najłatwiej jest dać sobie wmówić i uwierzyć w to ,jacy to jesteśmy potrzebni - a najtrudniej ,że BEZ NAS

praca też będzie istniała , chociaż ja mógłbym zaironizować ,że jak się zwolniłem ,to stocznia pada ,ale to

inna bajka , bo na samych układach, tyko urzędnicy potrafią funkcjonować i mamy efekty...:)

zgłoś do moderacji