Kategorie: Społeczności / Towarzyskie
Forum: Toksyczna sytuacja w pracy! (53 posty)
założyciel: Konstancja | moderator: Konstancja  | data utworzenia: 2008-10-04 23:24

Temat: Uprzejmość, dobroć i dobry humor (2 posty)
autor: kozidrań
Liczba wpisów:
18
Na forum od: 2009-02-18
  zobacz wizytówkę
2009-03-08 03:30 Temat: (2 posty)

Uprzejmość, dobroć i dobry humor

Jeśli masz wrednych współpracowników, ale nie możesz/nie chcesz zmienić pracy, to pomyśl o tym, że Ty jesteś z nimi max 8h dziennie, a oni ze sobą-24h! Głowa do góry!

Nie mam problemów ze współpracownikami. Pamiętam jedną koleżankę z pracy - na każdą jej wredność odpowiedzią z mojej strony była uprzejmość i dobroć (zabarwione złośliwością). Poskutkowało: za którymś razem sama zrozumiała, że głupio postępowała i przeprosiła mnie.

Jeśli masz problemy, ale nie masz nic do zarzucenia sobie, sprawdź art. 94 Kodeksu pracy (mobbing jest karalny).

odpowiedz
Sortuj według:
  • kozidrań , 2009-03-08 03:30
    Uprzejmość, dobroć i dobry humor

Jeśli masz wrednych współpracowników, ale nie możesz/nie chcesz zmienić pracy, to pomyśl o tym, że Ty jesteś z nimi max 8h dziennie, a oni ze sobą-24h! Głowa do góry!

Nie mam problemów ze współpracownikami. Pamiętam jedną koleżankę z pracy - na każdą jej wredność odpowiedzią z mojej strony była uprzejmość i dobroć (zabarwione złośliwością). Poskutkowało: za którymś razem sama zrozumiała, że głupio postępowała i przeprosiła mnie.

Jeśli masz problemy, ale nie masz nic do zarzucenia sobie, sprawdź art. 94 Kodeksu pracy (mobbing jest karalny).

zgłoś do moderacji
    • marta7 **, 2009-10-24 10:45
      Odp.: Uprzejmość, dobroć i dobry humor

zgadzam się z Tobą w pełni. sama kiedyś miałam taką sytuację że koleżanka z pracy czepiała się o wszystko i nawet wchodziła z butami w moje życie prywatne, ale również tak jak i Ty byłam miła aczkolwiek nie zabrakło w tym troszkę złośliwości z mojej strony. po pewnym czasie zrobiło się jej głupio że ona do mnie wednie podchodziła a ja z uśmiechem na ustach i dobrym słowem. znajomi w pracy dziwili mi się że ja tak mogę ale powiedziałam im że lepiej postąpić w ten sposób niż odpłacić jej wrogością bo wtedy to dopiero sytuacja zrobiłaby się nie zdrowa.

zgłoś do moderacji