|
2008-10-03 21:42
Temat: (31 postów)
Kasowanie ostrzeżeń OIL i service INSPOstatnio sam szukałem informacji jak skasować informację service INSP, a że trudno było znaleźć działającą radę, to piszę, może komuś się przyda. Co to są ostrzeżenia OIL i service INSP? OIL - czas na wymianę oleju silnikowego, zazwyczaj ustawiany na 10tys. km przebiegu. service INSP - czas na inspekcję serwisową (nie wiem co jaki czas się pojawia - może ktoś napisze). Kasowanie ostrzeżenia OIL: 1. Przy wyłączonym silniku wciskamy i przytrzymujemy przycisk kasowania przebiegu dziennego/pokrętło ustawiania godziny, od teraz nazywany po prostu 'przyciskiem'. 2. Cały czas przytrzymując 'przycisk', włączamy zapłon. 3. Powinniśmy zobaczyć napis OIL, puszczamy 'przycisk'. 4. Przekręcamy 'przycisk' w prawo, aż zobaczymy '- - - -'. 5. Możemy wyłączyć zapłon. Kasowanie ostrzeżenia service INSP: 1-3. Wykonujemy czynności z punktów 1-3 podanych powyżej. 4. Wciskamy 'przycisk', powinniśmy zobaczyć napis INSP, puszczamy przycisk. 5. Przekręcamy 'przycisk' w prawo, aż zobaczymy '- - - -'. 6. Możemy wyłączyć zapłon. U mnie zadziałało, mam nadzieję, że się komuś przyda. |

Ostatnio sam szukałem informacji jak skasować informację service INSP, a że trudno było znaleźć działającą radę, to piszę, może komuś się przyda.
Co to są ostrzeżenia OIL i service INSP?
OIL - czas na wymianę oleju silnikowego, zazwyczaj ustawiany na 10tys. km przebiegu.
service INSP - czas na inspekcję serwisową (nie wiem co jaki czas się pojawia - może ktoś napisze).
Kasowanie ostrzeżenia OIL:
1. Przy wyłączonym silniku wciskamy i przytrzymujemy przycisk kasowania przebiegu dziennego/pokrętło ustawiania godziny, od teraz nazywany po prostu 'przyciskiem'.
2. Cały czas przytrzymując 'przycisk', włączamy zapłon.
3. Powinniśmy zobaczyć napis OIL, puszczamy 'przycisk'.
4. Przekręcamy 'przycisk' w prawo, aż zobaczymy '- - - -'.
5. Możemy wyłączyć zapłon.
Kasowanie ostrzeżenia service INSP:
1-3. Wykonujemy czynności z punktów 1-3 podanych powyżej.
4. Wciskamy 'przycisk', powinniśmy zobaczyć napis INSP, puszczamy przycisk.
5. Przekręcamy 'przycisk' w prawo, aż zobaczymy '- - - -'.
6. Możemy wyłączyć zapłon.
U mnie zadziałało, mam nadzieję, że się komuś przyda.
chciałem podziękować za informacje i potwierdzić ze zadziałało POZDRAWIAM
wszystko dziala dzieki fabia 2002 1.4
Najprościej mówiąc wcisnąć przycisk przekręcić kluczyk jeszcze raz wcisnąć przycisk i przekręcić go w prawo.
Skoda Fabia 1,9 TDI 2001r.
Działa.
Dzięki WIELKIE ;)
witam
Skoda Fabia I 2005 1,4 16V zadziałało
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Dzieki za twoja rade.U mnie zadzialalo.Pozdrawiam!
w octawi 1,9 tdi również działa, dzięki :)
u mnie zadziałało ale bez puszczania przycisku gdy pojawia się insp odrazu przekreciłem przycisk w prawo do pokazania się ---, tak samo z oil.
dzięki
pzdr
Dziękuję.... u mnie też zadziałało..... Fabia 2004 rok..
super!1 Mam nadzieje ze zadziała!
Dzięki serdeczne u mnie tez poskutkowało już mi nie wyskakuje na panelu SERVI INSP, a jestem właścicielem skody fabii 2001r jeszcze raz dzięki za podpowiedzi
Mam FABIE z 2009 tez zadziało dzięki za pompc